Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Voel je de bevalling weeen aakomen?

 • Auteur
  Berichten
 • #10124495

  Hallo! 

  Ik ben nu bijna 40 weken zwanger. Nu heb ik wel elke x een soort trekkingen in mijn buik. ! Kunnen dit voorween zijn? Het is mijn eerste kindje dus weet nog niet wat ik kan verwachten pff. Graag hoor ik van jullie .


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10124498 Quote

  Het kunnen voorweeen of oefenweeen zijn wat je nu hebt. Ik kan je vertellen dat als je echte weeën beginnen je dit echt door hebt. Ik ben een aantal weken terug bevallen van mijn eerste kindje en ik had ook geen idee wat me te wachten stond of hoe het zou voelen. Ik werd snachts wakker van de weeën die ik echt wel weg moest puffen. Weeën voel je onderin je buik trouwens. 


  Lalana
  Bijdrager
  #10124500 Quote

  Inderdaad, de echte weeën moet je echt wegpuffen. Dan twijfel je niet meer of het er één is. Overigens kun je ook bijv rugweeën hebben, dus je hoeft het niet (alleen) in je buik te voelen. Nu vast nog oefenweeën of misschien indalingsweeën? Dat de kleine nog wat meer aan t zakken is? Dat kan ook tot het laatste moment volgens mij. 

  #10124501 Quote

  Hoi anne

  ja dit gevoel had ik afgelopen nacht 3 x heftige pijn in 10’minuten ongeveer een soort  trekking onderin. Maar had niks in de rug erbij ofzo. Maar moest me er wel op focusen en wegpuffen. 

  #10124502 Quote

  Echte weeën voelen in het begin een beetje als de kramp die je hebt wanneer je diarree hebt of ongesteld bent. Later is het nergens meer mee te vergelijken, haha 😉 Helaas zeggen voorweeën niet zoveel over wanneer je gaat bevallen. De ene vrouw heeft weken lang voorweeën, de andere voelt niks tot de echte weeën beginnen. Veel succes met de laatste loodjes!!


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10124544 Quote

  Ik was dus iemand die wel twijfelde bij de echte weeen! De enige reden waardoor ik wist dat het wel de echte moesten zijn was omdat ik ze ging timen.. ze kwamen om de 4 min ongeveer en bleven maar komen. Toen ik in het ziekenhuis kwam had ik 4 cm ontsluiting terwijl ik dacht dat het oefen weeen waren haha. Pas bij 7 cm ongveer begon ik de weeen zo te voelen dat ik er niet meer omhwwn kon dat dit weeen waren 


  Marma
  Bijdrager
  #10124555 Quote

  Bij mij begon het met krampen die hetzelfde voelde als menstruatiekramp. En dat werd steeds erger en ging over in weeen. Relax en blijf maar gewoon je dingen doen. Kan een voorteken zijn maar zou ook nog dagen kunnen duren.. succes met de laatste loodjes!

  #10124616 Quote

  Ik denk dat het bij iedereen anders voelt en je daarom niet precies kunt zeggen hoe het bij jou zou voelen in het begin. 

  Ik ben 2 maanden geleden bevallen. Ik werd om 02:15 uur wakker omdat ik heel nodig moest plassen. Een kwartier later had ik plots persweeen. Ja, perweeen. Vraag mij niet hoe. Het plan was om in het ziekenhuis te bevallen, maar dit was dus niet mogelijk meer. Nog een kwartier later was mijn zoontje al op de wereld. Binnen een kwartier van niets naar persweeen. Ik ben binnen in totaal 20 min bevallen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct