Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Voogden Benoemen In Testament

 • Auteur
  Berichten
 • #10574655

  Hoi allemaal 🙂

  Ik ben 25 weken zwanger en ben met mijn partner bezig met ons testament.

  Nu wil ik 2 voogden benoemen. Mijn moeder en de vader van mijn partner. Mijn schoonmoeder is een goed mens, maar heeft haar bijzonderheden. Vandaar dat ik mijn moeder en schoonvader wil. Mijn moeder is heel erg goed met emoties en mijn schoonvader met stabiliteit, weerbaarheid en oplossingsgerichtheid. Vandaar dat ik ze allebei als voogd wil.

  Ik weet wat de gevolgen op fincancieel gebied zijn. Maar ik ben meer benieuwd naar wie ook zo’n constructie heeft en wat jullie voor- en nadelen vinden.

  Of misschien dat jullie niet zo’n constructie hebben, maar met mij mee kunnen denken wat de voor- en nadelen zijn van 2 voogden.

  Dankje! Groetjes!

  #10574656 Quote

  Oh nog een toevoeging:  mijn moeder en schoonvader wonen op 20 min afstand van elkaar met de fiets. Dus dat zit al prima. 

  Ik ben benieuwd naar jullie reacties 

   


  MommyFaye
  Bijdrager
  #10574687 Quote

  Ik denk dat daar heel veel ellende van gaat komen.. dat wordt dus een soort co ouderschap tussen 2 totaal verschillende mensen?

  Ik heb ook geen duidelijk beeld van wat je wil, je wil je moeder en je schoonvader. Woont je schoonmoeder nog samen met jouw schoonvader? En hetzelfde voor jouw vader, is die nog in beeld?

  Ik zou het bij 1 houden, die zorgt er wel voor dat de familie van de ander er ook bij betrokken raakt. Maar samen voor een kind verzorgen is niet te doen en zou je hun ook eeeecht niet aan moeten doen


  Ananasss
  Bijdrager
  #10574695 Quote

  Ik deel de mening van hierboven. Weet niet helemaal hoe je deze constructie voor je ziet? Lijkt me voor het kind, mocht het treurig in deze situatie komen, enorm verwarrend en vermoeiend om tussen twee grootouders ‘heen en weer’ te gaan. En indd, wat is de rol van jouw vader en schoonmoeder?


  DikkertjeDap
  Bijdrager
  #10574698 Quote

  Hey,

  Wij hebben er ook voor gekozen twee voogden aan te stellen. Ons is verteld dat omdat dit niet om twee mensen gaat die in een relatie zijn  met elkaar (twee goede vriendinnen van ons) dat zij niet automatisch de zorgende worden maar wel gezamenlijk het besluit maken over bij wie ons zoontje komt te wonen mocht ons iets gebeuren. Daarmee vervalt dus het hele ‘hoe gaan ze dat samen doen?’, want dat is dus niet automatisch de uitkomst. Wij hebben dit gekozen omdat we onze familie daarin willen beschermen en ons zoontje. Soms wil je heel veel maar is het niet de meest gezonde oplossing om maar zo te zeggen. De beide voogden kennen mij of mijn man al jaren en snappen daardoor ook hoe de families werken en hoe wij erin staan. Daardoor weet ik 100% zeker dat ze tot een goede beslissing komen samen. 

  Voogden uitkiezen is gewoon iets waarbij je van mensen vraagt in een extreme situatie nog heldere beslissingen te maken voor je kind(eren). Omdat dit niet niks is hebben wij juist gekozen voor een constructie waarbij die verantwoordelijk gedeeld is zodat het niet enkel op een paar schouders belandt.


  Ltls
  Bijdrager
  #10574702 Quote

  Wij hebben twee voogden aangewezen. Een vriendin en m’n schoonbroer, deze staan zowel in het testament als bij de rechtspraak aangemeld. Ze hebben altijd de keuze om de voogdij op zich te nemen. Ze kunnen er ook voor kiezen om een goede plek voor onze kinderen te zoeken. Ook krijgen ze financieel de verantwoordelijkheid over het geld dat wij achterlaten.

  Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #10574939 Quote

  Dank allemaal voor de reacties. Ik neem deze mee in mijn keuze!


  Elisabeth
  Bijdrager
  #10574950 Quote

  Mijn ouders hadden met 3 stellen verschillende ooms en tantes afspraken gemaakt. Een tante zou ons eerst alle drie opvangen en dan zou na enige tijd gekeken worden of we bij elkaar zouden blijven of dat we ieder elders opgevangen zouden worden. Dit zou ook dan afhankelijk zijn geweest van onze leeftijden en onze eigen keuzes op dat moment. Scheelt natuurlijk ook nogal of je kindje bij wijze van 5 is of 15 en of het 1 kindje betreft of meerdere. Het is nogal wat om de kinderen van een ander op te moeten vangen/voeden en ook van de voogd weet je niet hoe de situatie dan is. Dus ik snap wel dat je voor verschillende personen kiest. Belangrijkste is om het vooral met de personen in kwestie te bespreken en te bepalen waar je je prettig bij voelt. 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct