Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Voor Degene Die Een Ervaring Wil Lezen Over Zwanger Worden

 • Auteur
  Berichten
 • #10565001

  Hoi allemaal,

   

  Tijdens het zwanger worden was ik zelf veel op zoek op dit forum naar ervaringsverhalen van vrouwen over wat zij allemaal deden of slikten bij een zwangerschapswens. Ook al wist ik dat die acties niet voor iedereen werkten en het ook een kwestie van geluk etc. is, merkte ik dat ik toch behoefte had om hierover te lezen en dingen te proberen. Daarom ook hier mijn ervaring, voor degene die dat interessant vinden. 

   

  Ik heb samen met mijn vriend zo’n 6 maanden “aangeklooid” voordat ik zwanger werd. Ik vond deze maanden mentaal soms best pittig, doordat ik er erg veel mee bezig was. 

   

  Hieronder een opsomming van wat ik o.a. deed:

  • Ik ben een fanatieke sporter, waaronder hardlopen, en las wel eens verhalen over dat dit de vruchtbaarheid niet ten goede doet. Daarom heb ik het hardlopen deze maanden op een gegeven moment op een wat lager pitje gezet (bijvoorbeeld 1 of 2 keer in de week hardlopen, in plaats van 4 keer) en wat vaker rustige wandelingen gaan maken.

  • Ik kwam er na twee cyclussen achter dat mijn cyclus erg variërend is: de ene maand werd ik na 7 weken ongesteld, de volgende maand na 4 weken. Hierdoor werd ik best onzeker en vond ik het lastig om op goed geluk seks te hebben. Zeven weken om de twee dagen seks hebben hield ik ook niet elke keer vol. Daarom ben ik ovulatie testen gaan gebruiken en uiteindelijk heeft me dat veel inzicht gegeven in combinatie met lichamelijke symptomen zoals vruchtbaar slijm. De ovulatie testen van ClearBlue vond ik het prettigst, omdat ze duidelijk een smiley als “ja vruchtbaar” aangeven.

  • Op een gegeven moment ben ik schematisch bij gaan houden hoe mijn cyclus eruit ziet: hoeveel dagen, wanneer een positieve ovulatietest, wanneer tussentijds bloedverlies (dit bleek ik steeds tussen de eisprong en de menstruatie te hebben), bruine afscheiding, etc. 

  • Een vriendin vertelde me dat iedere dag een eetlepel granaatappelpitjes nemen goed zouden zijn voor de vruchtbaarheid. In het kader van “baat het niet, dan schaadt het niet” (en best heel lekker) heb ik dat vanaf zo’n 3 maanden gedaan. 

  • Ik dronk voorheen best veel koffie en ben dat bewust gaan minderen. Ik dronk vaker cafeïne vrije thee of décafe. 

  • Om meer rust en balans te creëren ben ik acupunctuur behandelingen en yoga lessen gaan volgen. Deze hielpen me om rustiger te worden en even stil te staan bij hoe het met mij gaat. 

  • Ook al zeggen niet veel mensen dat ze zwanger proberen worden tegen anderen, heb ik dit toch gedeeld met een aantal mensen. Ik vond het fijn en het hielp mij om erover te praten. Ook vertelden anderen mij hierdoor hun ervaringen tijdens het zwanger worden en dit gaf ook een wat meer nuchtere kijk op de verschillende verlopen. 

   

  De maand dat ik zwanger werd:

  • Heb ik het eerste deel van de maand teunisbloemolie geslikt (van H&B), o.a. ook i.v.m. de onregelmatige cyclussen;

  • Heb ik het tweede deel van de maand monikspeper geslikt (Femme, van Vitakruid), o.a. i.v.m. de tussentijdse bloedingen;

  • Ben ik het hardlopen weer gaan oppakken zoals ik voorheen deed, dus lette niet meer zo op het ‘rustiger aan doen’;

  • Heb ik het lezen op het forum even stop gezet, omdat ik merkte dat ik hier veel te veel mee bezig was; 

  • Heb ik mijn temperatuur bijgehouden, uit nieuwsgierigheid en om te kijken hoe dit zou verlopen in combinatie met de tussentijdse bloeding. Ook tijdens de cyclus dat ik zwanger werd had ik een tussentijdse bloeding, maar mijn temperatuur bleef hoog, waardoor ik uiteindelijk een zwangerschapstest heb gedaan. 

  • Gebruikte ik de zwangerschapstest van kruidvat (2 voor 5). Deze werkte gaf binnen een minuut twee duidelijke streepjes aan. Eerder heb ik langere tijd zitten turen naar witte testjes, wat uiteindelijk echt niet nodig is geweest. 

   

  Misschien heb je er wat aan als je dit leest, of misschien ook helemaal niet. Ik vond dit soort verhalen erg prettig om te lezen toen ik in de fase zat dat ik zwanger wilde worden, dus vandaar dat ik het post. 

   

  Ik ben inmiddels 22 weken zwanger en kan wel zeggen dat hoe veel je er ook mee bezig bent in het begin om zwanger te worden, je dit ook wel snel weer vergeet als je eenmaal zwanger bent. En dit hoeft dus ook helemaal geen probleem te zijn. Het is nou eenmaal spannend en onzeker. De dingen die ik beschrijf hoeven ook helemaal niet geholpen te hebben bij het zwanger worden, het hielp mij alleen wel mentaal om dingen te proberen en vervolgens ook weer los te laten. 

   

  Veel succes iedereen die graag zwanger wil worden. 

   

  Liefs! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct