Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Voorbereiden op een gezonde zwangerschap

 • Auteur
  Berichten
 • #10284454

  Hoi allemaal,

  Ik ben heel benieuwd wat jullie doen om je voor te bereiden op een zwangerschap!

  Sporten jullie veel? Of juist niet 😉 

  Of eten/drinken jullie bepaalde dingen?

  Als hier al een topic over is let me know, maar zag er zo snel geen. 

  Ik zelf ben weer begonnen met sporten (2x pw) en lette al op mijn eten  i.v.m. lactose intol waar ik laatst achter kwam. 

   

  Ben benieuwd! 


  Carly
  Bijdrager
  #10284465 Quote

  Mijn spiraal gaat er waarschijnlijk de 29e uit en dan zal ik wel op een aantal dingen gaan letten, maar niet te krampachtig. Sowieso een vitaminesupplement met foliumzuur en omega-3. Verder ga ik weer wat meer aandacht besteden aan een gezonde basisvoeding (groente, fruit, volkorenproducten, gezonde vetten, genoeg variatie etc.). Verder gewoon proberen goed te slapen en voldoende bewegen (wandelen in mijn geval).


  BenB
  Bijdrager
  #10284471 Quote

  Nee hoor. Ik ben toen alleen gestart met foliumzuur. Verder heb ik eerlijk gezegd nergens op gelet 


  Ninaapie
  Bijdrager
  #10284493 Quote

  Ik ben voordat ik zwanger was ook met foliumzuur slikken begonnen en verder heb ik niks anders gedaan of ergens op gelet. Gewoon lekker geleefd. 😉


  Niempje
  Bijdrager
  #10284551 Quote

  Ben begonnen met foliumzuur en qua eten en drinken nergens op gelet. Pas toen ik een positieve test in handen had 🙂

  Ik rookte niet!


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10284712 Quote

  Ik heb, heel suf, een tijdje met de schijf van 5 app gegeten. Zo werd ik me ervan bewust dat ik wat weinig dronk, eigenlijk nooit noten at wat wel elke dag aangeraden wordt, te weinig zuivel binnen kreeg en dat ik beter 100% pindakaas kon eten dan de gewone.

  Ben er verder weer net zo snel mee gestopt want helemaal kloppen doet die app niet en vond het toch eits te streng allemaal 😉 

  Wel ben ik zoetstoffen, koffie en BPA gaan vermijden omdat dit beiden in verband wordt gebracht met verminderde vruchtbaarheid. Er zijn uiteraard net zoveel onderzoeken waaruit naar voren komt dat dit niet zo is maar ik vond het geen moeite.   

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  SdB
  Bijdrager
  #10284734 Quote

  Ik was sowieso al ruim van te voren begonnen met zwangerschapsvitaminen (dus niet alleen foliumzuur.) daarnaast gewoon lekker geleefd. Lekker dat wijntje gedronken en lekker dat sigaretje gerookt. Niet al te veel mee bezig zijn. Het komt wanneer het komt :). zodra je erachter komt dat je zwanger bent, stop je vanzelf wel met alles wat niet mag.


  Mommytobeeeeee
  Bijdrager
  #10284835 Quote

  Ik heb alleen foliumzuur genomen. En na ovulatie geen alcohol. Maar als ik dan weer ongesteld werd wel weer alcohol gehad. En ik at al koolhydraatbeperkt omdat ik af wou vallen. Ben daar 12 kilo mee afgevallen 2 jaar terug dus blijf altijd goed op de koolhydraten letten

  Na 8 maanden zwanger geworden. 


  Mini M en M
  Bijdrager
  #10285435 Quote

  Hoihoi! Ik ben meteen gestopt mrt alcohol en ben foliumzuur gaan slikken. Verder voor een groot deel al het ‘zwangerschapsdieet’ gevolgd. Dus wat je wel en niet kan eten als je zwanger bent. Met de gedachte dat je zwanger kunt zijn maar het de eerste week nog niet weet. Verder niets anders gedaan. Hoewel sporten wel een goed idee is volgens mij (was ik niet gemotiveerd genoeg voor :p).

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct