Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Voorkeurshouding

 • Auteur
  Berichten
 • #10307374

  Hallo dames! 

  Mijn dochtertje van 7 maanden heeft een voorkeurshouding naar links. Ze sliep wel altijd op haar rug met haar hoofd steeds links en rechts maar toch heeft ze een voorkeur. Nu merken we dat ze dit bij het rollen ook heeft, ze slaapt nu graag op haar zij en ook alleen maar aan de linkerkant. 

  Heeft iemand tips om het rollen te stimuleren? Of ervaring hiermee? 

   

  Bedankt! 🙋‍♀️


  Elln
  Bijdrager
  #10307389 Quote

  Ik zou een kindefysio inschakelen. 

  Mijn zoontje had hier ook last van en toen heb een fysio laten kijken. Hier kreeg ik veel tips van en oefeningen mee en na een paar maanden was het voorbij. 


  D Roosje
  Bijdrager
  #10307525 Quote

  Bij ons kwam de fysio wekelijks langs. Ze heeft alles thuis verschoven zodat hij zo veel mogelijk de andere kant op zou kijken + een aantal oefeningen die we moesten doen. Na 3 maanden veranderde er weinig. Bij ons had het een andere oorzaak. Zijn linker sleutelbeen zat vast. Na 3 behandelingen bij de osteopaat is mijn zoon hersteld.


  D Roosje
  Bijdrager
  #10307526 Quote

  Dat ging iets te snel, haha.

  1 kant op rollen is zeer herkenbaar. Als het goed is gebruiken ze 1 arm/hand aan de voorkeurskant ook vaker. 

  Om het rollen te stimuleren moet je je dochter zelf een paar keer de andere kant op laten rollen en zo veel mogelijk stimuleren met een speeltje of een afstandbediening/telefoon. Je moet een beetje zoeken naar wat ze leuk vindt. Doordat ze gaat voelen dat ze ook de andere kant op kan rollen zal ze het, als het goed is, vanzelf proberen te doen. Na een week zou het moeten lukken. Zo ging het bij ons tenminste. 

  #10307903 Quote

  Hoi!

  Wij werden ook om de oren geslagen met kinderfysio. Wij tilde, als onze zoon sliep, zijn hoofdje iets op en legde deze op de niet-voorkeurskant. Duurde niet lang of hij sliep 50/50 op beide kanten.

   

  Succes! 


  Rosem
  Bijdrager
  #10309135 Quote

  Ik ben daar nu ook mee bezig om mijn zoon zijn hoofd te draaien tijdens het slapen(10 weken oud) alleen hij wordt er soms nog wel eens wakker van, heb je daar tips voor hoe jullie dat deden?

  Zag je het ook op zijn schedel dat ie iets afgeplatte was? En hoe oud was jou zoon toen je daarmee begon?

  Groetjes 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10310190 Quote

  Hoi!

  Goed even het hoofdje optillen van het matras zodat matras niet langs achterhoofd schuurt. Dus omhoog tillen en draaibeweging in één. 

   

  Succes! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct