Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Placenta voor uitgang

 • Auteur
  Berichten

 • Kimmoe
  Bijdrager
  #10343101

  Heej, Omdat er met de 20 weken echo de placenta volledig voor de uitgang te zien was, heb ik met 32 weken een extra echo gehad om de ligging te controleren . Nu heeft men gezien dat de placenta er in zijn totaal nog overheen ligt en hebben we een verwijzing naar de gynaecoloog gehad. Nu lees ik in mijn verslag terug beeld niet helemaal duidelijk ivm BMI.. dit hebben ze tijdens de echo niet benoemd. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik moest me vooral niet druk proberen te maken want ik heb geen bloedingen gehad. Oja en de groeiecho liet zien een kindje van ongeveer 35 weken terwijl ik 32+2 ben maar dit was niets geks omdat mijn vruchtwater ook aan de hoge kant is.   Sorry voor het lange verhaal , maar bah om zo het weekend in te gaan .  Ik hoop op wat voorbeeld verhalen ennof ervaringen van jullie !   Groetjes en toch wel bezorgde mama


  Nika
  Bijdrager
  #10343103 Quote

  Dan krijg je waarschijnlijk een keizersnede omdat je zo niet vaginaal kunt en mag bevallen. Te gevaarlijk ook ivm bloedverlies. Als het goed is krijg je rond de 36 weken nog een echo.

  Sterkte en succes met de laatste loodjes 


  Kimmoe
  Bijdrager
  #10343108 Quote


  Kimmoe
  Bijdrager
  #10343109 Quote

  Ja dat dacht ik ook, en dit zei ik ze ook maar toen werd er gezegd denk daar nog maar niet over na wacht de gyn af… Dat brengt mij in twijfel.. waarom zeggen ze dat terwijl een keizersnede een logisch gevolg is.


  Nika
  Bijdrager
  #10343116 Quote

  Misschien door het niet duidelijke beeld ivm je bmi? Of omdat de gynaecologen hier meer in gespecialiseerd zijn, het beter kunnen “zien” allemaal. Verder heb ik geen idee

  #10343121 Quote

  Bij mij lag mijn placenta niet voor de uitgang maar wel dicht in de buurt. Mij werd gezegd dat hij minstens 2,5 cm van de uitgang af moest liggen om vaginaal te mogen bevallen. Met 35 weken leek hij er voldoende van af te liggen maar ik zou met 37  nog een extra controle krijgen.. Uiteindelijk met 36+5 bevallen en veel geluk gehad want mogelijk heeft hij achteraf toch nog meer voor de uitgang gelegen dan gedacht want mijn vliezen zijn door de placenta heen gebroken.. Bij mij is het gelukkig dus allemaal goed gegaan. Succes!! 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10343123 Quote

  Overigens liep ik wel gewoon bij de verloskundige! Mijn extra echo’s werden gemaakt door een echoscopiste die ook de 20-weken echo deed en waren altijd inwendig omdat ze het dan beter konden zien dan uitwendig! 


  Kimmoe
  Bijdrager
  #10343134 Quote

  Okeej, bij mij heeft ze inwendig ook gedaan maar uitwendig kon ze het beter zien.

  Jij verder geen last van bloedingen gehad?


  RomyVM
  Bijdrager
  #10343138 Quote

  De placenta kán nog opschuiven de laatste weken hoor! En waarschijnlijk heeft ze het nu niet met 100% zekerheid goed gezien, anders staat er niet dat het beeld niet duidelijk is. 

  Succes! Bij de gynaecoloog zal je nog een extra echo krijgen en hij zal met zekerheid kunnen vaststellen of de placenta echt voor de uitgang ligt. Ze zullen in de gaten houden of ie nog opschuift en anders wordt het idd een keizersnede.

  Bij mijn tweede kindje lag de placenta ook voor de uitgang. Met 32 weken was dat keurig verschoven,  maar toen lag ze in stuit en ze is niet meer gedraaid, dus het werd alsnog een keizersnede 😉 Sommige dingen heb je helaas niet in de hand!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct