Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Voorliggende placenta

 • Auteur
  Berichten
 • #10382751

  Hoi allemaal,

  Met de 20 wekenecho lag mijn placenta helemaal over mijn baarmoedermond. De gynaecoloog vertelde toen, dat ik een geplande keizersnee kan krijgen als mijn placenta met 27 weken niet voldoende opgeschoven zou zijn. Inmiddels ben ik 28 weken zwanger en heeft mijn placenta al een heel ruk gemaakt  maar nog niet voldoende. Hij zit nu precies op het randje en moet nog 2 cm opschuiven wil ik groen licht krijgen om natuurlijk te mogen bevallen. Met de 31 weken echo, wordt opnieuw gekeken of mijn placenta die laatste centimeters opgeschoven is. Dus ik zit nog even in spanning. Mijn eerste zwangerschap resulteerde in een spoedkeizersnede onder algehele narcose. Daarom hoop ik dit keer zo graag op een natuurlijke bevalling! Mijn vraag is nu wat zijn jullie ervaringen met een voorliggende placenta? Bij hoeveel was de placenta tegen het eind voldoende opgeschoven? En met hoeveel weken zwangerschap ben je bevallen indien je wel een geplande keizersnede heb gehad? 

  #10382765 Quote

  Mijn placenta was tussen de 30-34 weken nog zo’n 3 cm opgeschoven! Met de 30 weken lag hij nog binnen 2 cm van de baarmoedermond en met 34 weken lag hij op 4+ cm van de baarmoedermond af! Dus hij was uiteindelijk heel mooi opgetrokken en ik ben gewoon natuurlijk bevallen met 36+5 weken 🙂

   

  #10382824 Quote

  Fijn dat je placenta was opgeschoven. Maar hadden ze daarvoor geen datum geprikt voor een geplande keizersnee? Of hebben ze gezegt dat ze het gewoon zouden aankijken? En was dit je eerste zwangerschap?

  #10382925 Quote

  Het was inderdaad mijn eerste zwangerschap! Er is bij mij nooit over een keizersnede gesproken omdat de ervaring van de verloskundige was dat het in 95% van de gevallen voldoende bijtrekt! De enige voorwaarden die zij stelden was 2+cm voor een natuurlijke bevalling en 4+ voor een thuisbevalling! 

  #10383113 Quote

  Nou fijn dat het allemaal goed gekomen is!

  Ja wellicht omdat ik dan al een keer een keizersnede heb head, dat ze had daar nu eerder over hebben. 


  Flowergirlnow
  Bijdrager
  #10390521 Quote

  Hier precies hetzelfde heb begin januari echo om te kijken hoe het er dan voor staat. Vindt het toch wel spannend want een voorliggende placenta kan ook voor bloedingen zorgen.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Julivier
  Bijdrager
  #10390698 Quote

  Ik had bij mijn 1e zwangerschap een voorliggende placenta en had nooit op de natuurlijke manier kunnen bevallen.


  Flowergirlnow
  Bijdrager
  #10390746 Quote

  Hoe is die zwangerschap verlopen? En wat mocht je allemaal nog en wat niet?


  Julivier
  Bijdrager
  #10390860 Quote

  Ik had niet alleen een voorliggende placenta. Er waren nog een paar complicaties. Achteraf kreeg ik te horen dat ik met 34 weken complete bedrust had moeten hebben, dus niets meer mogen. Maar ik bleek ook vasa previa te hebben, niet gediagnosticeerd. Het is met 37,4 weken een spoedsectio geworden. Dit vanwege een ernstige bloeding en een scheuring van de navelstreng. Maar dit is inmiddels ruim 14 jaar geleden en wisten ze toch een stuk minder dan dan ze nu weten.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct