Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Voorteken Bevalling 2

 • Auteur
  Berichten

 • Savasana
  Bijdrager
  #10496046

  Hoi allemaal,

  Ik vraag me af of er vrouwen zijn die dezelfde ervaring gehad hebben. Ik ben nu 37 weken zwanger en heb sinds een paar dagen wat dunnere ontlasting en ook meerdere keren op een dag, voorheen maar 1 keer. Ik lees op internet dat het een van de voortekenen van bevalling kan zijn, maar vraag me af hoever van tevoren je daar dan al last van kunt krijgen? Zijn er vrouwen die dit ook gehad hebben maar waarbij de bevalling wel nog eventjes op zich liet wachten, of juist niet? Merk verder ook dat ik meer voorweeën heb en echt wat rust moet pakken overdag.

  Ik ben ook bekend met een chronische darmziekte waarvoor ik momenteel geen medicatie meer neem (ivm de zwangerschap), dus ga het komende week sowieso bespreken met de gynaecoloog omdat er natuurlijk ook een (kleine) kans is dat het hiermee te maken heeft.

  Spannend, zo de laatste loodjes. Ben benieuwd of vrouwen dit herkennen!


  Lewis
  Bijdrager
  #10496060 Quote

  Ik herken dat ja. Hele zwangerschap constipatie en in de week voor de bevalling liep ik helemaal leeg. Meerdere keren per dag diarree. Niet als buikgriep maar wel een opvallend verschil. Ik dacht toen aan een buikgriep omdat ik pas 34+nogwat was. Met 35 weken bevallen. Maargoed ik had ook een zwangerschapsvergiftiging dus mijn lijf was sowieso flink van slag.


  LiekeIvaenSev
  Bijdrager
  #10496075 Quote

  Ja en nee.

  Ik herken het idd wel. Maar kan idd ook goed komen door je darmen.. En momenteel heerst buikgriep heel erg dus heet kan eigenlijk vanalles zijn.
  Ik heb vandaag (38.3) voornamelijk het gevoel of er een blok beton in me buik zit. Het doet zo zeer. Herinner van me 1e zwangerschap dat daar mn bevalling ook wel mee begon. Me gewoon niet lekker in me vel voelen. En daarbij diaree.. Maar heb nu geen diaree.. Dus ben erg benieuwd wat dit ventje doet..

  #10496076 Quote

  Hier niet. Juist meer constipatie achtig. Dag ervoor nog hevig zitten drukken op toilet en dag later is zoon geboren.

  Het kan heel goed hoor maar is niet dat het echt erbij hoort ofzo. Er zijn zoveel dingen die voortekenen kunnen zijn


  IkbenLisa
  Bijdrager
  #10496111 Quote

  Hier had ik ook twee weken lang last van zachtere ontlasting, meerdere keren per dag. Soms ook ’s nachts, wat ik normaal nooit heb. Ik hoopte telkens dat het een voorteken was! Maar dat was bij mij niet het geval. Ik moest met 41+2 ingeleid worden, het is niet natuurlijk op gang gekomen.

  Maar wie weet is het voor jou wel een voorteken, ik hoor het zeker vaker dat dat het geval kan zijn! Alvast een hele fijne bevalling toegewenst!


  Savasana
  Bijdrager
  #10496712 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. Inmiddels is het alweer over en heb ik weer een “normale” stoelgang. Ik had inderdaad ook vanaf de helft van de zwangerschap ongeveer obstipatie dus vandaar dat dit ineens wel opvallend was. Bevalling is nog niet begonnen dus we wachten geduldig af hihi. Thanks voor de antwoorden!

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct