Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Voorweeën?

 • Auteur
  Berichten

 • Huismus
  Bijdrager
  #10168544

  Hoi!

  Even een vraagje aan jullie. Ik heb al sinds een week last van pijnlijke harde buiken. Ik ben nu 38+3 wk zwanger. Nu vraag ik mij af: zijn dit voorweeën of gewoon harde buiken? 

  Liefs 


  JolandaKJ
  Bijdrager
  #10168577 Quote

  Goede vraag! Ik lees even mee.. ik heb precies hetzelfde, ik zit nu op 38+1. 


  Mimi
  Bijdrager
  #10168610 Quote

  Ik denk dat het lastig is om het met zekerheid te zeggen met alleen deze informatie.. als je echt twijfelt en er onzeker over bent even met de verloskundige bellen!

  Ik kan je wel mijn ervaring geven: nu 36 weken zwanger, en omdat de baby wat te klein is wordt hij (en ik) goed in de gaten gehouden, bij de eerste ctg afgelopen dinsdag bleek dat ik voorweeën heb terwijl ik daar dus niks van voel.. nouja, ik voel wel iets maar dacht eerder aan schopjes of idd een harde buik. Dus het kan zeker dat jij ook voorweeën hebt, dat is verder trouwens niet erg.


  PM
  Bijdrager
  #10168633 Quote

  Beetje lastig om dat met deze info precies te zeggen..

  Je kan harde buiken hebben, je kan voorweeen hebben maar voorweeen kunnen ook harde buiken geven.. ook kan je harde buiken krijgen als je te veel doet (wat best kan in deze termijn)

  Als je je zorgen maakt kan je contact opnemen met je VK

  Ik had bij 36 weken al harde buiken en voorweeen (best wel flinke ook, zelfde duur als de echte weeën alleen zwakten na 1 a 2 dagen steeds af) en onze dochter is met 41+1 (na strippen) geboren.. 

  Als je echte weeën hebt, zul je niet meer twijfelen.. Dit vond ik gek toen ze dat tegen mij zeiden maar het is wel echt zo..

  Succes.. (nog) een goede zwangerschap en bevalling toegewenst 


  Huismus
  Bijdrager
  #10168649 Quote

  Dank voor jullie reacties! Opzich maak ik mij geen zorgen hoor, ik vroeg het mij meer af! Er is niet echt duidelijk op internet te lezen wat precies voorweeen zijn. En aangezien voorweeen zorgen voor het weker maken van de baarmoedermond, zou dat wel gunstig zijn voor mij. Ze willen namelijk proberen as donderdag te strippen. 


  Felineee
  Bijdrager
  #10168934 Quote

  Hoihoi,

   

  ik had met 36,5 week vaak last van hardenbuiken en last van mijn buik wat om de zoveel minuten terug kwam. Ik kon het niet zo goed plaatsen. Ik ben met 38,2 bevallen. Zouden makkelijk voorweeen geweest kunnen zijn. 

  Dus bij jou ook wel denk ik! 😊

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct