Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vorm Buik

 • Auteur
  Berichten

 • Wendess
  Bijdrager
  #10206532

  Ik heb misschien een rare vraag maar misschien dat meer meiden dit herkennen? ;)

  Als ik op m’n rug lig en omhoog kom en dus m’n buikspieren aanspan dan krijgt m’n buik zo’n rare vorm. Dan vormt er zich een soort ovaal ei rondom mijn navel. Klinkt misschien gek maar weet niet zo goed hoe ik het anders moet omschrijven. Het is meer van boven naar beneden dan naar de zijkanten zeg maar.

  Als ik gewoon zit, sta of lig heeft m’n buik wel een heel normale vorm hoor:). Draag wel echt naar voren.

  Komt iemand dit bekend voor?


  JomieJW
  Bijdrager
  #10206538 Quote

  Kan zijn dat dat je rechte buikspieren zijn die naar boven komen. Die gaan In je zwangerschap wat open staan, om ruimte te maken voor de groei van je baarmoeder. Als je dan gaat liggen en je buikspieren aanspant, dan kun je zien wat jij dus te zien krijgt. Is volkomen normaal 😉

  #10206542 Quote

  Dit komt door de diastase van de rechte buikspieren! Deze wijken tijdens de zwangerschap om ruimte te maken voor de baby en als je ze aanspant ziet dat er inderdaad zo uit. Niets om je zorgen over te maken! Wel goed om te weten is dat je vanaf nu niet meer je rechte buikspieren moet trainen. Schuine kunnen nog wel, maar je rechte moet je even laten voor wat ze zijn (als je dat al van plan was haha). Als je dat nml nu wel doet kan het zijn dat er een onomkeerbare diastase ontstaat.


  Wendess
  Bijdrager
  #10206545 Quote

  Ik heb laatst nog een tafel model diepvriezer van begane grond naar zolder getilt met mijn vriend. Ben nu 24,5 week zwanger. Ik maak mij nu dus best zorgen over die buik omdat ik idd dingen op internet las over diastase. Heb verder geen klachten gehad. Zou het kwaad hebben gedaan denken jullie? 


  JomieJW
  Bijdrager
  #10206570 Quote

  Als het eenmalig was, en je nu verder je rechte buikspieren verder met rust laat, dan verwacht ik geen verdere klachten hoor. Meeste vrouwen die er last van hebben, die hebben langere tijd nog doorgetild of doorgetraind. Ik til iedere dag nog onze zoon van 10 kg naar boven, wat ik eigenlijk ook niet meer mag met 27 weken. Maar ja, hij komt niet uit zichzelf de trap op… kwestie van opletten! 😉


  RomyVM
  Bijdrager
  #10206587 Quote

  Uhh dit is heeeel normaal geloof ik. Ik ben nu 29 weken zwanger van mijn tweede kindje en ik heb dit ook altijd als ik op mn rug lig en overeind kom. Zijn toch gewoon je buikspieren die zich aanspannen? Dat ziet er nu allemaal een beetje anders uit dan wanneer er geen baby in je buik zit.

  Bij mijn eerste zwangerschap had ik dit ook altijd, vanaf een week of 20 denk ik.. het moment dat mijn buik echt dikker werd.

  En ik heb een hele gezonde dochter dus ik geloof niet dat het iets ernstigs is😂 Ik heb er ook nog nooit over nagedacht dat het abnormaal is ofzo😛

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  RomyVM
  Bijdrager
  #10206590 Quote

  En aan tillen ontkom je toch niet.. 

  Ik til ook elke dag meerdere keren mijn dochter van 19 maanden en ik werk op een kinderdagverblijf dus daar til ik hele dagen.. ik geloof niet dat dat echt kwaad kan, al let ik wel op mijn rug tijdens het tillen. Je kunt moeilijk stoppen met tillen als je zwanger bent, soms is het gewoon niet anders… zeker bij een tweede/derde zwangerschap ontkom je er niet aan! 


  Tulipaa
  Bijdrager
  #10206624 Quote

  Haha heb ik ook. Volgens mij zijn het gewoon je buikspieren die aanspannen idd. 

  #10206666 Quote

  Een diastase op zich is dus niet erg hoor en heel normaal! Let gewoon idd een beetje op tillen etc. Verder zijn op youtube veel filmpjes te vinden wat je kunt trainen (na en tijdens de zwangerschap) om te zorgen dat de rechte buikspieren zo goed mogelijk weer sluiten. Voornamelijk de schuine buikspieren en bekkenbodemspieren blijven trainen geloof ik. Maar geen zorgen maken dus over dat tillen hoor!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct