Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vraag Aan Meiden Die Temperaturen

 • Auteur
  Berichten

 • LilaX
  Bijdrager
  #10469283

  Hoi meiden, Een vraagje.. gaat het bij temperaturen om het tijdstip van meten wanneer je voor het eerst wakker wordt ‘s ochtends of het tijdstip. Ik ben deze week elke keer om 06:30 wakker heb ik 37,1/37,0 gemeten en vandaag om 05:30 wakker en gelijk gemeten en het was 36,6. Toen kon ik eigenlijk niet meer slapen.. Ben benieuwd naar jullie ervaringen!


  Chell
  Bijdrager
  #10469292 Quote

  Hi LilaX,

  Mij is verteld door de acupuncturist dat je moet meten op 07.00uur. 
  Mocht je na die tijd meten, moet je er 0.10 af trekken en mocht je voor die tijd meten, moet je er 0.10 bij tellen. 

  Dus als jij om +/- 6.00 uur 36.7 heb, moet je eigenlijk rekenen en noteren op 36.8. Snapje? 

  Ik heb alleen niet helemaal opgeslagen waarom dit zo is haha. Volgens mijn omdat je temperatuur om 07.00 het ‘betrouwbaarst’ is geloof ik. 


  LilaX
  Bijdrager
  #10469294 Quote

  @Chell dat is iets wat ik zelf nog nooit ergens heb gelezen of gehoord. Ik lees dus overal voor het opstaan meten.. maar of het tijdstip dan uit maakt (omdat ik gewoon een uur eerder wakker werd) kan ik echt nergens vinden.. 🙁


  Vennetje
  Bijdrager
  #10469301 Quote

  Ik heb dat ook nog nooit gehoord dat het altijd 07.00 moet. Wel weet ik dat het max 15 min eerder of later kan om het accuraat te meten. Uit ervaring kan ik je dan ook vertellen dat een uur echt veel verschil kan maken. Ik heb zelf nooit zo’n groot verschil gehad zoals jij 0.4 a 0.5 maar wel 0.2.. ben je bang dat je ongesteldheid eraan komt?


  LilaX
  Bijdrager
  #10469303 Quote

  @Vennetje nee ik heb ook wel eens in een vorige cyclus een uur verschil gehad doordat ik naar de wc moest en dus gewoon wakker werd.. toen ook niet zo’n groot verschil.. vaak was het dan 36,9 ipv 37,1. Dus vandaar dat ik het me afvroeg. Alle keren dat mijn temp zo erg kelderde was dat ik ongesteld ging worden.. ik heb 6 juli enorm veel (sorry too much info) vruchtbaar slijm gehad. Voor het eerst deze maand geen ovutesten omdat ik het wat los wilde laten maar deze temp daling vond ik wel ff bijzonder. Bedankt voor je berichtje!


  LilaX
  Bijdrager
  #10469304 Quote

  @Vennetje kijk als ik een uur was blijven liggen en dan pas had gemeten dan had ik ook geen betrouwbaar resultaat gehad denk ik omdat je temp al stijgt zodra je wakker wordt. Dus eigenlijk is het belangrijkste tempen als je wakker wordt en dat dat een beetje rond hetzelfde tijdstip is?! (als ik er zo over na denk en mijn andere cyclussen bekijk) 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Vennetje
  Bijdrager
  #10469307 Quote

  @LilaX ik hoop voor je dat het gewoon een niet accurate meting was en dus geen teken van een aankomende ongesteldheid. Met innestelen kan de tempratuur ook iets dalen maar weet niet of het ook zoveel dan kan schelen. Ik ga voor je duimen 🍀


  Vennetje
  Bijdrager
  #10470042 Quote

  Hoe is het daarna gegaan met tempraturen? In de dagen erna?


  LilaX
  Bijdrager
  #10470260 Quote

  @Vennetje temperatuur schoot daarna weer omhoog naar 36,8 en daarna weer 37,1. Het was dus wel een innestelingsdip want zondag voor het eerst in mijn leven een positieve test gezien. Dag er na verschillende testen gehaald en op alle verscheen een streepje! Wel heel licht nog.. dus durf nog niet heel blij te zijn! Hoop dat het goed blijft gaan en duim ook voor jou! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct