Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

vraag over bv en of slapen baby 5 maand

 • Auteur
  Berichten

 • MamavanThirza
  Bijdrager
  #10179316

  Hallo!

  Mijn dochter is zaterdag precies 5 maanden. Ik ben nu zo’n 6 weken bezig geweest met overdag de bv af te bouwen. Ze krijgt enkel in de ochtend, avond en nacht nog bv. Ik merk dat ze nu sinds 2 a 3 weken wel vaker in de nacht komt voor een voeding. Voorheen kon ze soms de hele nacht doortrekken en nu was het vannacht bijv. zo dat ze om 2 uur en om 5 uur kwam. Gisteravond kreeg ze rond 9.00 uur nog 100cc afgekolfde melk erbij na een bv sessie. Toen ging ze slapen. 

  Ik heb laatst al een topic geopend over het wel of niet wakker maken voor nog een avondvoeding, dat heb ik nog steeds niet geprobeerd omdat het mij zo zielig lijkt, hihi 🙈

  Maar mn vraag is nu: kan het zijn dat mn productie echt is afgenomen en dat ze daarom meer wil drinken in de nacht? Of zit ze in zo’n periode waarin haar slaapcuclus verandert? Of beiden? Vanavond ga ik iig echt nu wel proberen haar wakker te maken voor een late avondvoeding. 

  Misschien weten jullie het ook niet precies maar dacht vraag het gewoon :)

  alvast bedankt en een fijne dag! 

  #10179334 Quote

  Mijn kleine is nu bijna 6 maand. Maar zij slaapt, nog op volledige bv trouwens, ook al sinds drie weken ineens niet meer door. Dus kan misschien ook zijn dat het aan de leeftijd ligt?

  Eerlijk gezegt weet ik het ook niet echt. Maar omdat ze ongv. dezelfde leeftijd zijn..


  Mamaaatje
  Bijdrager
  #10179347 Quote

  Ik denk mamahonger… dus dat ze gewoon vaker bij jou wilt zijn omdat overdag bv eraf is


  Ariel1990
  Bijdrager
  #10179385 Quote

  Kan zijn dat ze inderdaad een periode heeft maar zelf vermoed ik dat de kans dat het, zoals Mamaatje het noemt, ‘mamahonger’ is veel groter is. 


  Regenboogje-b
  Bijdrager
  #10179400 Quote

  Vooral even kijken of het zo blijft, en of ze idd wel voldaan lijkt. Anders nog wat afgekolfde bv bijgeven?

  Zelf lukte het me niet om alleen avond en ochtend over te houden. Ik merkte heel snel dat ze niet genoeg had. Bij mij was dat na 9 maanden. 


  Fishy
  Bijdrager
  #10179576 Quote

  Ik neem aan dat je afbouwt en dan vervangt door kV? 

  Dan zou mamahonger goed kunnen, ze mist toch een paar keer nu een intiem momentje ;)! Drinkt ze wel goed de kV? Wij merken bijv dat zl op het kdv zijn gekolfde flesjes niet goed drinkt (althans minder dan we denken dat ie bij mij zou drinken? Maar is gissen) en dat ‘s avonds “live” aan de borst inhaalt. Dus misschien wil ze wel veel liever de BV en haalt ze daarmee gemiste milliliters in?

  daarnij daalt productie pijlsnel.. zeker onder de 9mnd, want dan pas is je productie überhaupt redelijk stabiel, dus dat kan inderdaad ook nog. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  MamavanThirza
  Bijdrager
  #10179660 Quote

  Ik vervang het idd met kv. Ze drinkt de kv nu heel goed de laatste weken. De flesjes gaan vaak goed op. Nu net wilde ze ook liever het flesje dan de borst. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct