Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vraag over een puber dochter met vakantieliefde

 • Auteur
  Berichten
 • #10459503

  Hallo ouders, deze forum is niet gericht op pubers, maar toch wilde ik iemands mening vragen:

  Wij zijn in de meivakantie een weekje weg geweest in eigen land met ons gezin. We gingen naar een leuke camping in een mooi gebied, ook voor onze dochters (15 en 13). Het was super! Onze oudste dochter (15,5 jaar) ontmoete toevallig een aardige Franse jongen van 16 (bijna 17) die ook op de camping verbleef. Ze hebben veel gekletst en afgesproken terwijl we op de camping verbleven, een goede vriendschap, en misschien wel een mogelijke vakantieliefde.

  Toen we terug thuis waren merkte ik dat ze hem inderdaad heel leuk vond.  Ze praten nog steeds best vaak via whatsapp/instagram. Hij lijkt haar ook best aardig te vinden.

  Ze missen elkaar wel, maar ze kunnen er op zich goed mee omgaan (ze hebben ook geen relatie). Nu heeft hij gevraagd of zij misschien in de zomervakantie een paar dagen naar hem toe wil komen.

  De jongen kwam (toen) heel spontaan en aardig over, en zijn ouders (die we toen ook ff gesproken hebben) leken ook wel aardig/rustig te zijn. Hij woont in het noorden van Frankrijk, op zich zou ze er makkelijk met de trein naar toe kunnen gaan. Toch weet ik niet of ik dit oké moet vinden. Wat zouden jullie er van vinden?

  * Mijn dochter is ondanks jong, zeer slim en verantwoordelijk, ik vertrouw erop dat ze niks fouts gaat doen.

  #10459504 Quote

  Hoeft niet per see vanuit eigen ervaring te zijn, alle meningen zijn welkom

  #10459508 Quote

  Ik heb een hele poos gewerkt met pubers dus ondanks dat ik er zelf geen heb en deze ervaring niet deel wel een hele ruime ervaring met deze doelgroep. 

  Persoonlijk zou ik in dit geval eerst de jongen vragen om naar jullie te komen. Even zien hoe dit gaat en dan kan je dochter makkelijker op jullie terugvallen indien nodig. Ik zou het erop gooien omdat zij de jongste van de twee ia dat je dit een logische stap vindt en als dat goed bevalt, de zomervakantie is lang genoeg, kan ze eventueel ook daar naartoe. 

  Mocht je dit niet nodig vinden zou ik toch ook even contact met de ouders willen, ze is namelijk, verstandig of niet, minderjarig en de jongen ook dus jullie zijn verantwoordelijk. Laat het ze vooral zelf regelen in overleg maar gewoon als finishing touch kort contact met de ouders lijkt me niet overbodig.

  Verder zou ik de vraag hebben waar ze slaapt. En wat als het tegenvalt en ze terug naar huis wil? Dit kan ook ’s nachts zijn natuurlijk. 

  In elk geval zou ik gaan voor openheid naar je dochter toe. Daarmee kom je meestal toch het verst.

  #10459516 Quote

  Bedankt voor de tips! 

  Hem uitnodigen is inderdaad nog niet zo’n slecht idee, had ik even niet aan gedacht.

  En ja, natuurlijk zou er contact met zijn ouders zijn als zij daar naartoe zou gaan (en ook als hij hier zou komen).

   

   


  WBM
  Bijdrager
  #10459543 Quote

  Idd de jongen vragen om hierheen te komen. Of anders zelf in de buurt 2 overnachtingen te plannen dat jullie er samen heen kunnen reizen en stel ze vind het helemaal niks, ze dan gewoon lekker haar ouders in de buurt heeft om op terug te vallen?


  Rcl
  Bijdrager
  #10459573 Quote

  Lekker laten gaan zeggen we videobellen bij aankomst en nog x tussen door. Heerlijk toch zelf onderzoeken met trein en reizen heeft ook wat met zelfstandigheid. Of eerst zeggen kom paar dagen hier en dan reizen jullie samen naar Frankrijk.

  Lees ook: Relatie na de geboorte van je kind

  Fabelachtig
  Bijdrager
  #10459575 Quote

  Jahoor, dat moet echt wel kunnen! Met de afspraak dat ze van zich laat horen op vaste tijden en contact hebben met zijn ouders misschien?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct