Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vraag Over Eten

 • Auteur
  Berichten

 • Inie Maa
  Bijdrager
  #10090054

  Hoi allemaal, gister een bbq gehad. Hier prikte iemand in rauwe filet en pakte met diezelfde prikker mijn hamburger op mijn bord. Deze heb ik gegeten. Heb het achteraf pas gehoord. Moet ik me nu zorgen maken?


  Superjuffie
  Bijdrager
  #10090058 Quote

  Zou me niet zo’n zorgen maken. Het is al gebeurd en je kan het niet terug draaien. De kans dat er iets gebeurd is klein… 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10090064 Quote

  Je hoeft je geen zorgen te maken maar voor de volgende keer wel beter op letten. Als er nog iets van die filet aan de prikker zat is dit waarschijnlijk erg weinig geweest en misschien wel helemaal niks. 


  pippoo
  Bijdrager
  #10090073 Quote

  Ik zou me ook geen zorgen maken. Je word vaak bang gemaakt. Maar wel opletten dat je niet alles opeet. Als je het eet dan niet meer dan 2 x in de week. Liefst helemaal niet. En brie mag je ook wel hebben die van de supermarkten alleen waar au lait cru in zit niet. 


  Inie Maa
  Bijdrager
  #10090077 Quote

  Dank jullie wel. Maar het gaat hier om of rauwe varkensfilet of rauwe kipfilet. Dat is dus niet erg? Pfff wat een stress.


  gebruiker841793
  Bijdrager
  #10090078 Quote

  Volgens mij heb je wat grotere kans dan normaal om zelf er ziek van te worden omdat je weerstand wat slechter is. Als je vervolgens er hoge koorts of uitdroging van krijgt zal het niet ideaal zijn, maar die kans is erg klein dat dat gebeurt, en de kans dat dat erg nadelige gevolgen voor je foetus heeft is nog kleiner…

  Daarnaast zijn die ziektekiemen geprikt in een hete hamburger, dus kans lijkt me klein dat daar veel van overleven.

  Ik zou er niet te veel over inzitten, je kunt er bovendien niets meer aan doen, behalve tijdig aan de bel trekken mocht je toch ziek worden om hoge koorts/uitdroging te voorkomen

   

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Inie Maa
  Bijdrager
  #10090080 Quote

  Dank je wel. Naja we zullen het zien. Heb ooit de campylobacter opgelopen door ook zoiets dus ben nu enorm bang.


  StephW
  Bijdrager
  #10090116 Quote

  Je weerstand is wat lager tijdens zwangerschap, dus pas je iets meer op, maar dit zal geen kwaad kunnen hoor! Ik zou me er sowieso niet teveel zorgen om maken, wat eten betreft!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct