Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vraag over puckababy

 • Auteur
  Berichten

 • BecenDavid
  Bijdrager
  #10271288

  Ik heb een puckababy gekregen om te proberen omdat mijn zoon snachts over stuur is in zijn slaap. Nu heb ik hem er net ingelegd en hij moest 10 minuten huilen maar viel toen in slaap, net weer even wakker en huilen maar na de speen gelijk weer slapen. Lijkt positief dus, ik lees ook overal goede verhalen en dat ze veilig Zijn. Nu las ik wel op 1 site dat de puckababy eventueel onveilig zou kunnen zijn dat omdat als de baby probeert de armen naast het hoofd te leggen hij de stof over zijn gezicht zou kunnen trekken. Ik heb even geprobeerd mijn zoon Zijn armen omhoog te leggen en de stof zou inderdaad wel redelijk over het gezicht komen, wat zijn jullie ervaringen en gedachtes hier over? 

  #10271295 Quote

  Ik gebruik de puckababy nu bij mijn tweede zoon. Ik heb er nooit problemen mee gehad. 


  Junidochter
  Bijdrager
  #10271314 Quote

  Ik gebruik de mini (en hiervoor de piep) en heb er geen problemen mee.

   

  #10271322 Quote

  Mijn dochter deed dit meteen toen ik de mini bij haar aandeed, heb hem daarom teruggestuurd. Ze slaapt altijd met haar armpjes boven haar hoofd dus dat was geen goede combi. In de gewone slaapzak van puckababy is dat geen probleem natuurlijk, daar slaapt ze heerlijk in.


  NicolineL
  Bijdrager
  #10271342 Quote

  ik kan onze zoon er alleen in leggen als hij al heel moe is anders wordt hij driftig! Hij slaapt altijd met z’n armpjes naast z’n hoofd maar in de puckababy lukt dat niet.. heb nog niet kunnen ontdekken dat de stof over zijn gezichtje kan. Hij is dan ook wel vrij groot, 4,5 week 5 kilo en 55 cm dus wellicht heeft hij wat minder ruimte?


  Karo
  Bijdrager
  #10271353 Quote

  Heel herkenbaar en zelfde problemen gehad. Ons dochtertje kreeg inderdaad stof over zich heen. Ze was altijd druk met haar armpjes. Daarna nooit meer gebruikt.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Karo
  Bijdrager
  #10271354 Quote

  Heel herkenbaar en zelfde problemen gehad. Ons dochtertje kreeg inderdaad stof over zich heen. Ze was altijd druk met haar armpjes. Daarna nooit meer gebruikt.


  Niempje
  Bijdrager
  #10271374 Quote

  Als mijn dochter op haar rug ligt dan heeft ze altijd haar armen omhoog. Nog nooit is de slaapzak ook maar iets omhoog gekomen. Hoe oud is je zoontje?


  Lavendeltje
  Bijdrager
  #10271397 Quote

  Uhm tja daarom moet je de knoop in de slaapzak leggen. Oftewel je legt ze in de slaapzak ritst hem dicht en rol dan het uiteinde zo om dat de stof strak staat. 

  Dan kan de stof onmogelijk over het gezichtje komen ze hebben dan namelijk ook geen ruimte om de armen omhoog te doen. (dat is eigenlijk waar de hele slaapzak ook voor is). Mijn dochter slaapt er nu 4 maanden in eerst de piep en nu de mini. Die slaapzak is echt een lifesaver voor baby’s die onrustig slapen en zichzelf wakker slaan door het schrik reflex 😉 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct