Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vraagje over zwanger worden naar een vroeggeboorte door pe/hellp

 • Auteur
  Berichten
 • #10347411

  Hallo, Ik ben in December te vroeg bevallen van ons zoontje vanwege pe en hellp. Ik slikte al calcium en bloedverdunners en toch nog kreeg ik pre eclampsie en laterna ook het hellp-syndroom. Zijn hier meer mensen die dit hebben meegemaakt dat ze ondanks het nemen van deze dingen een vroeggeboorte hebben gehad?

  En dan komt mijn volgende vraag: zijn jullie evengoed voor een volgende zwangerschap durven te gaan? Bij mij begint het toch wel weer een beetje te spelen dat ik graag een 2e kindje zou willen, na een hele lange tijd geroepen te hebben dat ik niet meer durf… de angst is voor nu nog wel te groot, het heeft ook nog geen haast. Maar ik ben wel alvast op zoek naar ervarings verhalen.. x


  CvdLB
  Bijdrager
  #10347439 Quote

  Ik kan mij heel goed voorstellen dat het spannend is. Sowieso zou ik een jaartje (na de geboorte) wachten en je lichaam nog wat langer de tijd geven om te herstellen.

  Niet helemaal het zelfde, maar wel een beetje vergelijkbaar. Ik kreeg met 36+4 de diagnose zwangerschapsvergifiting en ben toen gelijk ingeleid. Nu een jaar de geboorte van mijn zoon, ben ik weer zwanger. Bij de intake hebben we het uitvoerig gehad over kansen, extra testen etc. Ik slik asperine. De kans is minimaal, maar natuurlijk nooit weg. Nu bijna 17 weken en maak me er nog geen zorgen om, maar het houdt mij wel af en toe bezig.

  Je kan ook vooraf contact opnemen met je verloskundige of gynaecoloog om het te bespreken. Misschien kunnen ze je zorgen wegnemen of juist goede adviezen geven. 

  Succes! 


  x-Marina
  Bijdrager
  #10347447 Quote

  Niet helemaal vergelijkbaar maar ook ingeleid i.v.m. hellp, wel na een voldragen zwangerschap. Ik heb mij laten vertellen dat het pech is om zoiets te krijgen en dat de kans dat het bij een tweede weer gebeurt juist nog kleiner is dan dat het normaal al is. 

  #10347999 Quote

  Ja dit zei de gynaecoloog in het ziekenhuis ook. Maar hoor vaak verhalen dat ze bij de 2e zwangerschap ascal (bloedverdunners) en calcium krijgen om te voorkomen.. maar dit had ik dus al en toch pe en hellp gekregen dus maakt me extra angstig op de een of andere manier. Maar binnekort ook een onderzoek benieuwd wat daar uit komt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct