Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

vraagje voor Vlaamse ouders

 • Auteur
  Berichten

 • Flowerpowerx
  Bijdrager
  #10478825

  Hoi 

  hier misschien een rare vraag, maar ik vroeg me af hoe hard Maya de bij leeft bij kinderen nu? 

  Wij twijfelen over de naam Maia voor ons dochtertje, ik vind het geen erge associatie maar kan niet in schatten hoe populair dat eigenlijk nog is. 


  Moradora
  Bijdrager
  #10478930 Quote

  Hier een Nederlandse ouder, als je het hier in de buurt over Maya hebt (kind of volwassene) komt eigenlijk gelijk de associatie “de bij” naar boven.

  Ik persoonlijk zou dat niet zo leuk vinden voor mezelf of voor mijn dochter. Maar dat komt met misschien ook omdat ik zelf gelijk ook de associatie met Maya de bij heb


  Lorraine
  Bijdrager
  #10478936 Quote

  Ik vind Maya ook een super leuke naam (NL). Ken ook iemand die zo heet en staat ook op mijn lijstje voor een eventuele dochter. Heb zelf nooit zo die associatie gehad. En er zijn vast ook associaties bij andere kindernamen vanuit boeken of films. Als je het echt mooi vind zou ik het gewoon doen 🙂 en stel ze hebben de associatie, hoe erg is de associatie met een bij?


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10479013 Quote

  Het is maar wat je gewend bent 🤷 ik ken een lief meisje genaamd Maya en daarom is dat mijn eerste associatie ☺️

  #10479120 Quote

  Ik ken ook een meisje (35jaar) die Maya heet. Nooit heb ik dat gelinkt aan Maya de bij eigenlijk… 🙂 Er zijn eigenlijk veel namen uit tekenfilms. Zo kwam ik bvb onlangs een Remi tegen (ratatouille) je kan bij alles een associatie maken, als je het graag hoort zou ik er voor gaan! Succes


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10479832 Quote

  Ik vind Maya ook een hele leuke naam. Ookal zouden mensen in eerste instantie aan een bij denken, dan verdwijnt dat vanzelf als ze jullie dochter kennen. Dan wordt dat de eerste associatie. Gewoon doen als je het mooi vindt! 

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct