Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vraagje Zwanger

 • Auteur
  Berichten

 • Mamavantj
  Bijdrager
  #10577722

  Hi mommys,

  Kan iemand mij vertellen hoelang je zwanger bent als je laatste menstruatie 30 juni tot 3 juli duurde.

  Ik hoorde afgelopen dinsdag ongesteld te worden toen zijn we er dus achter gekomen dat ik weer zwanger ben van de 2e maar nu weet ik niet meer hoe je dat telde. Ben zo nieuwschierig naar mijn uitgerekende datum.

  Liefss een nieuwschierige mama.

  #10577724 Quote

  Gefeliciteerd! 
  Volgens mij begin je te tellen vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie, 30 juni dus!


  Mamavantj
  Bijdrager
  #10577726 Quote

  Al 8 weekjes dus? Wauw! Dat had ik niet verwacht haha, dankje voor je antwoord😘


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10577728 Quote

  Klopt eerste dag van je laatste menstruatie 

  Gefeliciteerd.


  Mamavantj
  Bijdrager
  #10577729 Quote

  Maar dan nog een vraagje, clearblue gaf dinsdag 1-2 aan op mijn nod dus.

  Dus 3 a 4 weekjes  als ik al 8 weken ben gerekend vanaf 30 juni.

  Dan moet er toch staan 2-3 of 3+ 😅

  Of zie ik het nu verkeerd?


  Mamavantj
  Bijdrager
  #10577730 Quote

  Dankjewel!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10577733 Quote

  Hoe lang is je cyclus normaal gesproken? Op basis waarvan had je afgelopen dinsdag je menstruatie verwacht? Dat zou namelijk betekenen dat je laatste cyclus 55 dagen is, is dat normaal voor jou? Want dan is rekenen met de eerste dag van je laatste menstruatie niet betrouwbaar


  Mamavantj
  Bijdrager
  #10577734 Quote

  28 dagen en altijd 4 dagen lang.

  Ik hield na mijn vorige zwangerschap een app bij wanneer ik ongesteld werd en hoelang het waren altijd 4 dagen en mijn cyclus was 28 dagen stond er steeds.


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10577735 Quote

  Je verwachtte ook deze/vorige week pas je menstruatie? In dat geval ben je waarschijnlijk wel minder ver dan 8 weken, meestal klopt het moment van je uitgebleven menstruatie +4 weken beter als schatting, omdat er meestal ongeveer 14 dagen tussen de eisprong en menstruatie zit, en de gemiddelde cyclus op het moment van eisprong 2 weken gaande is. Maar jouw cyclus duurt veel langer, en dat verschil zit waarschijnlijk vooral in die fase tot aan de eisprong, waarin je eigenlijk nog niet zwanger bent. 

  Als je verwacht had 23 augustus ongesteld te worden, dan ben je nu waarschijnlijk ongeveer 4 weken zwanger, als je vorige week dinsdag bedoelde met verwachtte menstruatie, dan waarschijnlijk ongeveer 5 weken. Dan klopt het ook iets beter met wat clearblue zegt, al geeft die ook maar een schatting op basis van de hoeveelheid hormonen die het detecteert, en dat kan per vrouw erg sterk verschillen zonder dat het iets hoeft te zeggen over of de zwangerschap goed verloopt of niet. 

  Hoe dan ook, als je een afspraak maakt bij de verloskundige en een echo krijgt, dan kunnen ze op basis van metingen een veel betere schatting maken van hoe ver je bent. 😉 Ik zou alleen vooral niet schrikken als je dus ongeveer 3-4 weken minder ver blijkt te zijn omdat je cyclus ook ongeveer zoveel langer duurt dan de gemiddelde cyclus van ‘de gemiddelde vrouw’. Als je meteen terecht kan, moet je ook niet schrikken als er nog niet zo veel te zien is, met 8 weken begint een kindje al enigszins op een mensje te lijken, met 4 weken is er vaak nog niets te zien (en zeker niets dat op een mensje lijkt). 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct