Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vragen Betreft Femara Pregnyl Iui

 • Auteur
  Berichten
 • #10528015

  Hoi lieve leden, 

   

  Wij proberen nu al ruim twee jaar zwanger te worden, helaas zonder resultaat. Het blijkt dat één van mijn eileiders dicht zit (deze krijgen ze ook niet meer open), mijn partner is verder helemaal in orde. Volgens de berekeningen hebben wij elke maand 2% kans op een natuurlijke zwangerschap. Ik heb wel gewoon een normale eisprong en word elke maand ongesteld, de cyclus varieert van 24 tot 32 dagen. 

   

  Nu ben ik deze maand voor het eerst gestart met Femara 2 keer 2,5 mg. Op cyclus dag 7 (gisteren) heb ik een follikel meting gehad, een eiblaasje was al 14 mm. Nu moet ik vanavond Pregnyl gaan spuiten rond 21:00 ’s avonds en dan word vrijdagochtend de IUI uitgevoerd. 

   

  Van de Femara heb ik erg veel bijwerkingen gehad zoals een opgezwollen gezicht, opvliegers, spierpijn, bloedverlies, pijn bij mijn eierstokken en meer emotioneel dan normaliter. Hebben meer dames hier zo’n last van gehad? Mijn gynaecoloog zei dat het geen kwaad kan, maar het is lichamelijk en mentaal gezien erg belastend. Dus vandaar de vraag of andere leden dit ook zo hebben ervaren. 

   

  Nu ben ik een beetje angstig dat ik ook van de Pregnyl veel bijwerkingen ga krijgen.. Ik vind naalden ook niet bepaald een pretje, dus ik heb al heel de dag buikpijn van de zenuwen. Viel bij jullie het spuiten een beetje mee? En hebben jullie dit in het ziekenhuis laten doen, zelf of door jullie partner? Mijn man is medic bij defensie, dus ik laat het hem doen. 

   

  Wij hebben gisterenavond nog gevreeën (dus één dag voor de pregnyl). Dit leek mij wel verstandig aangezien het blaasje misschien eerder kan springen en te lange onthouding ook niet goed is voor de kwaliteit van het zaad. Denken jullie dat dit wel oké is? Mijn gynaecoloog heeft niks vermeld over onthouding etc. 

   

  Tot slot vind ik de IUI zelf ontzettend spannend, ik ben namelijk ontzettend gevoelig. Een uitstrijkje nemen doet al zeer.. viel de inseminatie bij jullie mee? Kun je het gevoel ergens mee vergelijken? 

   

  En natuurlijk de belangrijkste vraag.. wie is er zwanger geworden met (een soort gelijk) traject als dat van mij? En hoeveel pogingen heeft dit geduurt? Alvast bedankt voor het lezen en jullie antwoorden! 


  Mootje
  Bijdrager
  #10528035 Quote

  Hi wat spannend hè zo’n traject. Mijn man en ik hebben er bijna 3 jaar in gezeten. Ik ben niet bekend met Femara, dus daar kan ik je niks over vertellen. Ik heb Gonal-f gebruikt (spuiten) en ook Pregnyl. Voor de IUI werd gestart heb ik eerst 6 maanden Clomid gebruikt, hier kreeg ik ook heel veel nare bijwerkingen van en was ook bang voor bijwerkingen van de andere hormonen, maar die zijn enorm meegevallen. In Pregnyl zit het zwangerschapshormoon, dus de bijwerkingen/klachten die je daarvan kunt krijgen zijn vergelijkbaar met klachten die je kunt krijgen wanneer je zwanger bent of wanneer je ongesteld moet worden. Gevoelige borsten, wat misselijk e.d. Maar dat heb ik niet als heel vervelend ervaren, wel als verwarrend, omdat je toch gelijk aan een zwangerschap denkt. Ik heb de spuiten altijd zelf gezet, vond dat in het begin ook best eng, maar raakte er aan gewend.

  De IUI zelf vond ik gevoelig, maar niet pijnlijk. Ik denk ook dat het lastig is om te zeggen hoe iemand anders dat gaat ervaren. Probeer zoveel mogelijk te ontspannen, dan heb je er het minste last van. Na de IUI kun je wat licht bloedverlies hebben, als ze bijvoorbeeld een klein beetje je baarmoederwand geraakt hebben. Dat is dus niet iets waar je je zorgen om hoeft te maken.

  Wij kregen soms het “advies” om ook gemeenschap te hebben voor de zekerheid als bijvoorbeeld de grootte van de folikkel op het randje zat van bijna wel/niet springen en er een zondag tussen zat ofzo (in ons ziekenhuis deden ze dan geen behandelingen). Wanneer de zaadkwaliteit van je partner goed is zou dit niet veel uit moeten maken, maar je kunt dit altijd nog even navragen voor de zekerheid.

  En dan nu het antwoord op de belangrijkste vraag. Ik ben tweemaal zwanger geworden met IUI. Een keer bij de 2e behandeling wat helaas een missed abortion is geworden en een keer bij de 9e behandeling. En nu een gezonde zoon van bijna 7 maanden!

  Ik wens jullie heel veel succes en geluk, hopelijk is het gauw raak 🍀


  LisB
  Bijdrager
  #10528320 Quote

  Geef van te voren aan dat je snel pijn ervaart, dan zijn ze wat langzamer met inbrengen! Scheelt een stuk vond ik.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct