Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vragen over vroeg harde buiken

 • Auteur
  Berichten
 • #10199516

  Hoi allemaal,

  heb een vraagje over de harde buiken. Ben momenteel bijna 18 weken zwanger en heb al een week last van harde buiken. Alleen vraag ik me dan af of ik heb wel allemaal harde buiken zijn. Ik lees op de internet dat de harde buiken keihard aanvoelt, dat heb ik af en toe. Soms is mijn baarmoeder gespannen maar als ik het voel is het weer niet zo hard als een bal, je kan het nog wel beetje drukken zeg maar. En soms voel ik alleen een kant van mijn baarmoeder hard ipv hele baarmoeder. Zijn dat allemaal wel harde buiken? Als dat allemaal meetellen dan heb ik nu al stuks of 10 per dag terwijl ik nog maar bijna 17 weken zwanger heb. Blaasontsteking is getest en ik zit momenteel thuis dus doe heel weinig. 


  Lotjep
  Bijdrager
  #10199523 Quote

  Hoihoi, 

  Geen idee of dit het zelfde is maar Ik had het rond 20 weken. Ook inderdaad die spierspanning die lijkt op een harde buik maar als je voelt dan is het niet echt heel hard..  Bij mij was het vooral een teken dat mijn baarmoeder in eens heel hard groeide. Een paar dagen strakke spierspanning en in eens een stuk buik gegroeid. soms heb ik het ook bij erge inspanning of te lang lopen. Ik heb nu ook een buikband die je kan verstellen gekocht bij de bol, werkt hier heel goed. 

  Liefs en veel succes! 

  #10199709 Quote

  Hoihoi, Geen idee of dit het zelfde is maar Ik had het rond 20 weken. Ook inderdaad die spierspanning die lijkt op een harde buik maar als je voelt dan is het niet echt heel hard.. Bij mij was het vooral een teken dat mijn baarmoeder in eens heel hard groeide. Een paar dagen strakke spierspanning en in eens een stuk buik gegroeid. soms heb ik het ook bij erge inspanning of te lang lopen. Ik heb nu ook een buikband die je kan verstellen gekocht bij de bol, werkt hier heel goed. Liefs en veel succes!

  Had je die spanning constant of af en toe dat je het voelde? Mijne zijn namelijk wel dat ze dan opeens komen en zakken daarna weer af, maar het voelde dan niet zo hard als een harde bal, wel gespannen. 


  Eefvie
  Bijdrager
  #10199756 Quote

  Aangezien dit al het derde topic is wat je opent over hetzelfde onderwerp, betekent het dus dat de mede forumleden je niet echt gerust kunnen stellen wbt je harde buiken. Misschien als je je zo ongerust maakt, contact opnemen met je verloskundige? Of anders even andere afleiding zoeken aangezien je zegt dat je hele dagen thuis zit en niks doet? 

  Harde buiken kan ook zeker komen doordat je baarmoeder een groeispurt maakt.  Of als je kindje beweegt. 

  #10199800 Quote

  Aangezien dit al het derde topic is wat je opent over hetzelfde onderwerp, betekent het dus dat de mede forumleden je niet echt gerust kunnen stellen wbt je harde buiken. Misschien als je je zo ongerust maakt, contact opnemen met je verloskundige? Of anders even andere afleiding zoeken aangezien je zegt dat je hele dagen thuis zit en niks doet? Harde buiken kan ook zeker komen doordat je baarmoeder een groeispurt maakt. Of als je kindje beweegt.

  Omdat ik nu weer afvraag of die ik heb wel altijd harde buiken waren vandaar deze topic. Natuurlijk ben ik wel gerustgesteld door de forumleden, ben ook erg dankbaar voor. Alleen weet ik nu niet precies hoe het voelt omdat t bij mij soms niet keihard voelde zoals hoe het sommige mama’s het omschrijven. Aangezien hier veel mama’s die ervaring hebben denk ik toch om deze topic te openen. 

  #10199815 Quote

  Hai, 

  Ik snap wel dat je je zorgen maakt, maar zolang het geen pijn doet, hoef je je waarschijnlijk niet al te veel zorgen te maken. Je kan natuurlijk wel altijd even je verloskundige bellen, zij heeft altijd antwoord op je vragen 🙂 Misschien heb je hier nog iets aan..   https://mybabywatcher.com/harde-buiken-zwangerschap/

  Groetjes,
  Bella

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Sydx
  Bijdrager
  #10200123 Quote

  Een harde buik neemt af zodra je gaat liggen .. een harde buik is ook vrijwel niet in te drukken.

  Verstandig is als je een harde buik denkt te hebben om te gaan zitten/liggen. 

  Laatst vertelde mijn gyno dat 16 harde buiken op een dag normaal is.
  Ik heb overigens geen idee voor welk termijn dat is 🙂

  #10200297 Quote

  Een harde buik neemt af zodra je gaat liggen .. een harde buik is ook vrijwel niet in te drukken. Verstandig is als je een harde buik denkt te hebben om te gaan zitten/liggen. Laatst vertelde mijn gyno dat 16 harde buiken op een dag normaal is.Ik heb overigens geen idee voor welk termijn dat is

  Bedankt voor uw reactie. Wat ik heb is verschillend. Soms voel ik idd dat baarmoeder samentrekt en het hard wordt, maar soms krijg ik het terwijl ik op linkerzij lig en baarmoeder wat harder wordt die niet keihard voelt. Soms heb ik dat een kant van mijn baarmoeder hard wordt dat je t bijna niet in kan drukken. Zo vreemd allemaal 


  Danaantje
  Bijdrager
  #10200476 Quote

  Ik zou bij twijfel toch even de vk bellen.. dat vinden Ze echt niet erg:)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct