Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vreemd advies CB?

 • Auteur
  Berichten
 • #10173497

  Hi, 

  Vandaag voor de 4 maanden controle naar het CB geweest en hadden ditmaal een andere verpleegkundige. Groei van onze kleine is consequent op de middellijn. Ze is tevreden, slaapt snachts goed en ontwikkeld zich prima. 

  Ze krijgt 4 flesjes per dag. Rond 7 uur 210 ml water en 7 scheppen. Rond 11 uur en 17 uur hetzelfde en dan maken we haar rond 21/22 uur wakker voor 150ml.  De eerste 3 flessen we op verzoek dus de tijden kunnen een uur verschillen. De laatste fles maken we haar wakker omdat ze anders een voeding te kort komen. Dit schema loopt op rolletjes, tevreden baby, tevreden ouders.

  Maar wat kregen we tot onze verbazing te horen: pas het schema aan wantssmiddags zit er een lange periode tussen de fles… En dus de 17 uur fles vervroegen naar 15 en dan rond 20 de laatste fles.  Onze mup slaapt al dik 3 maanden door, dan zijn we in mijn ogen gek om haar schema nu door de war te gooien toch? Ook vooral omdat we nu een tevreden actief kind hebben? Of zie ik dit verkeerd? We hebben overigens tegen die mevrouw gezegd dat we dat dus niet gingen doen. Maar ’t voelt toch raar omdat ze ’t adviseerde 


  Blessed
  Bijdrager
  #10173504 Quote

  Hey gewoon lekker naar jullie eigen gevoel luisteren en hoe heerlijk dat het zo goed gaat ik zou ook echt niks veranderen en lekker genieten dat het zo goed gaat.


  Bsje
  Bijdrager
  #10173505 Quote

  Hoi!

  Ik zou het fijn zo laten zoals het nu is. Als haar ritme nu zo soepel verloopt, heb je dadelijk ook nog eens kans dat ze minder goed doorslaapt, omdat ze eerder honger gaat krijgen.

  Ons dochtertje sliep ook al met 3 weken heel erg lang door ’s nachts (13/14 uur aan een stuk). Ik heb me hier ook wel een tijdje zorgen over gemaakt, omdat je over leest dat het zo slecht is voor een babietje. Bij ons bij het CB zeiden ze dat we gewoon veel geluk hadden en er vooral van moesten genieten! Zij kreeg toen trouwens max. 180 ml in haar fles, dus zelfs nog minder dan wat jullie haar overdag geven. 

  Onze zoon van nu 5 maanden slaapt ook meestal van ongeveer 17u totdat wij hem rond 22u wakker maken voor de laatste fles.

  #10173506 Quote

  Thanks voor je reactie. 

  Zo stom ik ben altijd t toonbeeld van standvastigheid enz. Maar nu er een baby is slaat hij zoiets toch soort van twijfel toe haha 


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10173507 Quote

  Lekker doorgaan zoals jullie doen. Heerlijk toch als het goed gaat.

  #10173510 Quote

  Ja dat is zeer zeker heerlijk! Hopelijk volgende keer gewoon de mevrouw die we eerst hadden hihi. Die lag meer op een lijn met ons 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10173512 Quote

  Ja dat is zeer zeker heerlijk! Hopelijk volgende keer gewoon de mevrouw die we eerst hadden hihi. Die lag meer op een lijn met ons 


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10173520 Quote

  Dat zul je altijd houden. Ik heb nu 4 jaar “ervaring” met consultatiebureaus en een half jaar terug voor het eerst een arts getroffen waarbij ik dacht “Nu snap ik waar iedereen het over heeft”. Mijn dochtertje van destijds 3 maanden die volledig borstvoeding op verzoek kreeg was te dik en mijn zoontje had een forse taalachterstand, whoppa, binnen een paar minuten had ze mij in de weerstand.  Na 2 sessies is bij de logopedist is zijn taalachterstand weg, dus hoe erg kan het geweest zijn en ik kan mijn melk nu eenmaal niet aanpassen. Ik luister, knik, haal de prikken, stel vragen als ik iets wil weten en denk er verder het mijne van. 

  #10173529 Quote

  Ik vind het eerlijk gezegd geen gek advies van het cb, aangezien er veel tijd tussen de middag fles zit. Maar het is een advies hé, dus doe vooral wat werkt en goed voor jullie voelt. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct