Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Vriend Heeft Last Van Retractiele Testikels

 • Auteur
  Berichten
 • #10201587

  Hoi allemaal,

  Ik ben benieuwd of iemand van jullie hier ervaring mee heeft.

  Mijn vriend en ik hebben nu ongeveer 1,5 jaar onbeschermde sex en sinds een half jaar houden we de boel ook echt in de gaten dmv ovulatietesten enz.

  Helaas is het nog steeds niet gelukt om zwanger te raken.. 

  Nu kwam mijn vriend een tijdje geleden dus met het verhaal dat zijn zaadballen wel eens zijn buik/lies inschieten. En dan vooral tijdens inspanning en bij kou. 

  Ik ben natuurlijk gelijk gaan informeren wat dit kon zijn, en toen kwam ik uit op retractiele testikels. 

  Een retraciele testikel is een zaadbal die zonder te manipuleren vanuit het scrotum (zak) naar de lies kan bewegen.

  Gelukkig geen ernstige aandoening, maar doordat ze soms lang in de buik zitten, stijgt de temperatuur natuurlijk. En dit is niet bepaald bevorderend voor het zaad.

  Mijn vriend is vorige week bij de huisarts geweest om zijn zaad te laten testen. Helaas wou de huisarts dit niet doen. Alleen als we samen kwamen testen en dan via het ziekenhuis. Ik vond het een raar verhaal, want volgens mij is het heel simpel om het bij een man te testen.. 

  Iemand die hier ook ervaring mee heeft? Ik ben heel benieuwd. 

  Liefs


  Susannaaaa
  Bijdrager
  #10201595 Quote

  Geen ervaring mee maar een spermaonderzoek gaat niet even simpel via de huisarts.. dit moet via een fertiliteitscentrum in een ziekenhuis en daar zitten heel veel richtlijnen aan vast. Ik hoop in ieder geval dat jullie snel meer duidelijkheid krijgen!


  CharlyL
  Bijdrager
  #10201601 Quote

  Over fertiliteitsonderzoek weet ik niets, maar mijn vriend heeft dit ook, en ik ben gewoon zwanger geworden. Dus het is niet per se een probleem! Maar snap dat je het zeker wilt weten, dus zou gewoon naar het ziekenhuis gaan (huisarts doet dit nooit volgens mij). Sterkte!


  CharlyL
  Bijdrager
  #10201607 Quote

  Over fertiliteitsonderzoek weet ik niets, maar mijn vriend heeft dit ook, en ik ben gewoon zwanger geworden. Dus het is niet per se een probleem! Maar snap dat je het zeker wilt weten, dus zou gewoon naar het ziekenhuis gaan (huisarts doet dit nooit volgens mij). Sterkte!


  Yres
  Bijdrager
  #10201701 Quote

  Hey,

  Mijn man heeft dat ook. Vooral als het een beetje fris is of bij sommige standjes. Vooral naar voor hem, want dat zit natuurlijk niet lekker. Verder heeft hij wel via de huisarts geregeld dat hij in het ziekenhuis een potje kon ‘vullen’ en inleveren. Uitslag was goed, dus het hoeft dus zeker niet te betekenen dat het zaad slecht is! 

  Vind het wel een beetje vreemd dat de huisarts dit bij jullie niet kon of wilde doen. Misschien toch nog eens vragen?

  Wij zitten trouwens ook al in de 9e ronde (tiende is nu in afwachting). Sinds deze maand de ovulatie goed gemeten met strips en die blijkt toch wat later te komen dan ik dacht! Ik denk dat ik wel om een doorverwijzing ga vragen als we na een half jaar nog niet zwanger zijn. 

  #10202419 Quote

  Bedankt voor jullie reacties!

  We hebben er nu vooral voor gekozen om alleen mijn vriend te laten onderzoeken, omdat hij altijd al het gevoel heeft dat hij geen kinderen kan krijgen of er iig iets niet goed zit. 

  Ik denk dat ik binnekort maar eens bij mijn huisarts ga informeren, om ons beide te laten testen. Ik had vooral het idee dat de huisarts van mijn vriend hem een  beetje af probeerde te schepen… 

  Blij om te horen dat er meerdere mensen last van hebben en toch gewoon zwanger zijn geraakt! Geeft me een goed gevoel. 

  Mijn ovulatie klopt altijd precies, hebben steeds ook op de juiste momenten sex gehad, dus daar kan het niet aan liggen. Misschien is het een idee om het dan vooral sochtends te doen, aangezien mijn vriend er vooral overdag last van heeft. 

  Maar eerst binnekort maar eens samen laten testen! 

  Bedankt allemaal. Ik hou jullie op de hoogte.

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen