Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vriend Is Niet Rustig Met Baby

 • Auteur
  Berichten
 • #10465320

  Hallo allemaal!

  Wij hebben een baby van 7 maanden, en het gaat de laatste tijd steeds beter tussen ons (mijn vriend en mij). Aant begin toen onze kleine geboren was, was t heel erg wennen, ook veel ruzies gehad in onze relatie. Maar inmiddels kan ik zeggen dat we onze draai redelijk hebben gevonden. Alleen ik zit met 1 ding en dat is dat mijn vriend het nu helemaal geweldig vind dat als onze zoon schaterlach naar hem, hij het de hele tijd wil zien die lach ( is ook aanstekelijk, het liefst zie ik onze kleine ook de hele dag lachen) maar ons zoontje is nog al gevoelig voor prikkels.. en kan daar aardig last van hebben als ie moet slapen, oid, als hij teveel prikkels op een dag heeft gehad. Ook het kdv heeft dit aan ons verteld dat ze merken dat ie erg snel last van prikkels heeft en het niet al te druk moet zijn soms. Nu gun ik me vriend de lach van ons zoontje en vind ik t geweldig als ie gek doet en lacht.. maar als ik probeer om voor bedtijd bijv. Wat rustig aan te doen als ons zoontje bij mij even zit op schoot.. en ik m even geen aandacht geef, zodat ie even rust kan worden of ff lekker zitten.. dan zie me vriend achter me rug om druk te doen naar me zoontje.. dus gekke bekken trekken achter me rugom enzo ( en dan lacht ie ook , en das super leuk, maar alleen maar gek doen lijkt me ook niet goed voor hem, ook een beetje rust in de tent is belangrijk?) .
  Ik vind het moeilijk aan me vriend te vertellen, want me zoontje vind t hartstikke grappig steeds wat ie doet.. maar mijn vriend is eigenlijk nooit een keer rustig met me zoontje.. hij vind t leuk als ie lacht..en ik natuurlijk ook.. maar rust is ook belangrijk. Hoe kan ik dit het beste vertellen? Of stel ik me aan


  Mamavaneen
  Bijdrager
  #10465359 Quote

  Waarom kan je niet eerlijk zijn tegen jouw vriend? Je kan toch uitleggen waarom je in de avond even wat rustiger moet zijn.. het lijkt mij als je dat uitlegt dat daar toch rekening mee te houden is.. of is de relatie zo aangetast in het begin dat je het niet meer durft te zeggen…


  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10465364 Quote

  Als je het moeilijk vindt om erover te praten, kun je het hem ook laten ervaren. Laat hem de kleine in bed leggen, als hij erg druk is geweest. Hij zal zelf gaan inzien dat jullie kleintje overprikkeld is en dus moeilijk in slaap komt. Waarschijnlijk komt hij dan zelf met vragen en heeft hij tips van jou nodig, waarop jij heel goed kunt inhaken. En misschien vooral praten over wat jullie samen kunnen verbeteren. Bv. We moeten er samen voor zorgen dat de tijd voor het slapen gaan een rust moment is. Wat moeten we samen wel en niet doen om dit moment te creëren? Misschien voelt hij zich dan niet zo aangevallen en werken jullie er samen aan, wat ook weer goed kan zijn voor jullie relatie. Tuurlijk is die schaterlach heerlijk om te horen, maar er zijn zoveel andere momentjes en activiteiten waar je partner net zo hard van kan genieten.


  WBM
  Bijdrager
  #10465367 Quote

  Ja ik zou het gewoon rustig voorleggen zonder verwijten. Simpel gesprek van pff ververlend dat ie zo lastig in slaap komt, hoe denk jij dat dit komt? En mis kunnen we dit of dat proberen. Op die manier dan kan die zich niet aangevallen voelen toch en breng je het ook lief 😁 je wilt tenslotte allebei het beste voor je kind! Succes.


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10465420 Quote

  Ik zou het ook bespreekbaar maken vanuit je ervaring. Vertellen dat jullie zoontje lastiger slaapt door alle prikkels en dat wij zelf ook even ontspannen voor het slapen gaan toch. 

  Misschien kunnen jullie samen een fijn slaapritueel bedenken, zonder drukdoenerij waar papa wel een grote(re) rol in kan spelen? Bijvoorbeeld even rustig knuffelen met papa op de bank voor/na voeding oid…Dan merkt ie misschien dat lekker even ontspannen ook heel fijn kan zijn samen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct