Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vriend slikt paroxetine: kan dit mijn miskraam hebben veroorzaakt?

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker640771
  Bijdrager
  #5655395

  Mijn vriend heeft een angststoornis en slikt paroxetine (antidepressivum). Nu vraag ik me af of andere vrouwen, waarvan hun man/vriend dit middel slikt, problemen hebben gehad met zwanger raken.

  Achtergrond van mijn vraag, is de miskraam die ik zojuist achter de rug heb (gisteren gecurreteerd). Het was mijn eerste zwangerschap 🙁  Ik weet dat miskramen veel voorkomen (volgens gynaecoloog 1 op de 6), dus dat de paroxetine niet de oorzaak hoeft te zijn. Maarja, toch ga ik me van alles afvragen. (schijnt er ook bij te horen..) Gisteren gooide ik de vraag op tafel bij mijn vriend: ‘Deze vraag ga je niet leuk vinden, maar ik wil het toch open op tafel leggen: denk je dat jouw paroxetine-gebruik invloed kan hebben op de kwaliteit va het zaad?’  Hij vloog meteen in de verdediging en zei: ‘ik ga echt niet stoppen met dat middel. Dat heb ik twee keer gedaan en dat ging niet goed. Dus dan klinkt het misschien egoistisch, maar dan geen kinderen’. DUS, meteen de deur dicht!

  Hier schrok ik van en sloeg echt wel even dicht. Nu wil ik heel graag voorbeelden horen van vrouwen die gewoon, normaal zwanger zijn geraakt en gezonde kinderen op de wereld hebben gezet terwijl hun man/vriend paroxetine bleef gebruiken. Het zou mij enorm helpen om meer vertrouwen te krijgen in een volgende zwangerschap..!

   


  supertje
  Bijdrager
  #5655469 Quote

  Mijn man slikt niks, maar heb al 4 miskramen gehad. Als het het zaad zou beïnvloeden zou je waarschijnlijk niet zwanger zijn geworden.


  gebruiker640771
  Bijdrager
  #5655721 Quote

  Vier miskramen, dat is niet niks. Lijkt me vreselijk. Met deze eerste, heb ik al veel moeite en moet er niet aan denken om er meer te krijgen. Ik wens je veel sterkte, hoop en geluk toe.

  Ondertussen heb ik met de verloskundige gesproken. Zij heeft mijn vraag uitgezocht. Ze zegt dat paroxetine de kwaliteit van het zaad kan aantasten. Dit lees ik ook op internet (DNA fragmentatie). Dus dan raak je wel zwanger, maar het zaad heeft dan genetische afwijkingen waardoor het vruchtje niet levensvatbaar is. Ze adviseerde me om in gesprek te gaan met een arts, om dit onderwerp te bespreken. Mijn vriend is hier nog niet aan toe, maar heeft toegezegd dat hij best in gesprek wil als we weer in rustiger vaarwater zitten.

  #5656561 Quote

  Ik slik zelf al jaren paroxetine en ben nu voor de tweede keer zwanger. Het is erg moeilijk om te stoppen met het medicijn. Je raakt dan echt in een dal en voelt je erg paniekerig. Volgens de verloskundigen in het ziekenhuis kan het middel verder geen kwaad, maar kan het kindje wel iets kleiner blijven. Maar misschien is dit bij de man anders?!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct