Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vroege Testen

 • Auteur
  Berichten
 • #10553993

  Hallo iedereen,

  Ik heb een vraagje. Vandaag is mijn nod dag. Mijn menstruatie is nog niet begonnen. En met een vroege test van de action early. Deze was negatief. Wilt dat zeggen dat ik niet zwanger ben? Of ben ik nog steeds te vroeg? Want je leest overal dat dames voor hun nod al positief zijn. Mijn nod is vandaag  en is negatief. Dan lees ik dat je langer moet wachten voor het hcg gestegen is. Zijn er mensen die negatief waren met early test op nod en erna toch zwanger bleken te zijn? Dit is de eerste keer dat ik test. Ik wilde niet teleurgesteld zijn daarom dat ik mooi gewacht heb tot op de nod dag. En dacht. Ik ga de early test nemen omdat ze gevoelig zijn. Zou er nog hoop kunnen zijn?

  Dankjewel alvast.


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10554108 Quote

  De early test heeft alleen iets minder hcg nodig om te detecteren dan een reguliere zwangerschapstest, al is het nogal vaag want per merk verschilt het nogal wat early heet en wat niet. Maar voor alle testen geldt dat de een er sneller positief mee test dan de ander, mede doordat de innesteling niet altijd even snel gaat en de aanmaak van hormoon daarna ook niet, maar ook door factoren als hoezeer de urine verdund is. Zelfs met de eerste ochtendurine is er best een verschil tussen personen (en van dag tot dag bij dezelfde persoon).

  Een negatieve test zegt nooit definitief dat je niet zwanger bent of dat er geen hoop meer is, hooguit dat een zwangerschap op dat moment (nog) niet detecteerbaar is. 

  Gewoon even afwachten dus, en als je over een paar dagen nog niet ongesteld bent geworden opnieuw testen. 😉

  #10554347 Quote

  Dag Elsie,

   

  Dank je voor je advies. Ik was hard aan het twijfelen omdat ik zelfs met een vroege test op nod negatief getest had. Ik ga dan eventjes afwachten. Ik heb geen kindjes. Dus vandaar dat ik nog een groentje ben op vlak van testen.🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct