Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vruchtbaar toch niet zwanger, maar iedereen om je heen wel!

 • Auteur
  Berichten
 • #10124478

  Ik moet het van me afschrijven en ik hoop zo dat ik niet de enige ben want daar lijkt het anders wel op!

  Ik heb een kindje van mijn ex en dit was ongepland terwijl ik nauwkeurig de pil slikte.. nu bleek dat ik teveel hormonen zou hebben en dat deze pil daarom geen effect had.. ik heb hierna een spiraal gehad en met mijn huidige relatie.. zijn we al 1 jaar bezig zonder resultaat.. 

   

  Mijn vriend is wel vruchtbaar (heeft zich pas laten testen) en nu gaan we toch mij ook nog maar eens laten checken.. oja en roken of/en alcohol gebruik verminderd de vruchtbaarheid geloof ik ook niks van.. 

  Waarom niet? Nou zowat iedereen om me heen is zwanger en er zijn er ook een aantal waarvan ik weet die veel rookte en alcohol gebruikte voordat ze het wiste.. 

  Ik daarintegen heb nog nooit ook maar een sigaret of druppel alcohol aangeraakt en ik ben de laatste die hier nog zit zonder enig resultaat.. 

  En zo zijn er nog wel een aantal dingen! En ik gun het iedereen zo hard.. maar ons ook! Wij hebben eerst geduldig gewacht ivm studie etc.. en het lijkt alsof de goede bedoelingen altijd afgestraft worden.. 

   

  Anyway jaar verder en geen enkel resultaat.. mogen allemaal maar vrolijk lachen en blij zijn voor andere zwangere vrouwen.. wat ik ook echt wel ben hoor.. maar pff.. hoelang het duurt hoe meer ik mezelf de grond in voel zakken..

  Krijgen vaak adviezen zoals: leren loslaten.. ben ik nou de enige die denkt hoe kom je daar bij? En hoe kan je dat überhaupt!! 

  Als je zo graag meer kinderen wilt en er zo lang geduldig voor gewacht en ondertussen geprobeerd ook hebt.. en dat terwijl het om je heen met de gekste verhalen wel gewoon even lukt.. nou loslaten doe je dan niet.. ik ben zo verdrietig, moedeloos en wordt er ook enorm chagrijnig van.. 

  We wachten maar op de afspraak met de gynaecoloog nu..  vraag me dus alleen af zijn er nog meer mensen die dit ervaren? Hoe gaan jullie ermee om? Of mensen die dit lange tijd ervaren hebben en hoe is het bij jullie verlopen? 

  Het spijt me voor mijn lang emotioneel verhaal maar ik ben er af en toe zoooo doorheen.. 😪 en tja mijn leven laten beïnvloeden erdoor.. Ja nou ik werk zelfs met kids en het is gewoon mijn levensdoel.. dusja soms denk ik dat ik iemand wel wat heel ergs aangedaan heb.. Jezus wat een eindeloos rotgevoel is dit.. 

  Alle verhaaltjes zijn welkom en alvast bedankt voor jullie begrip en tijd ♡

   

  #10124484 Quote

  Heel herkenbaar.. 1,5 jaar bezig geweest zonder resultaat. Intake gesprek bij voortplantingskliniek gehad, toen we het 2e gesprek hadden bleek ik zwanger😍. Ondertussen waren we ook bezig met huis kopen… dus wie weet hielp toch de gedachte op iets anders hierin mee. Verder heb ik veel ovulatietesten gebruikt van action.. 


  Silvia-xx
  Bijdrager
  #10124560 Quote

   MensHeel herkenbaar! Ik was, een jaar na stoppen met de pil, ook nog niet zwanger. Mijn cyclussen duurden mega lang, waardoor ik vaak hoopte dat het raak was en iedere keer weer teleurgesteld was, als bleek dat dit toch niet zo was. Ondertussen raakten vriendinnen zwanger, en dat was zo moeilijk! Tuurlijk gun je het ze, en vind je het lek voor ze, maar toch doet het pijn! Daarna in ziekenhuis terecht gekomen, waar al snel bleek dat ik pcos had. Bij manlief was gelukkig alles in orde. Daarna traject afgelegd met hormonen. Eerste 2 soorten medicatie sloegen niet aan. Daarna hsg (eileideronderzoek) gehad, bleek gelukkig on orde. Toen gestart met hormoon injecties en ronde 1 was het raak! Waren toen 9 maanden bezig in het ziekenhuis. Inmiddels 25 weken zwanger. 

  Sorry, lang verhaal, maar hopelijk geeft het je wat steun en geruststelling! 

  Oh en mensen die constant roepen dat je het gewoon los moet laten, hebben denk ik niet in zo’n situatie gezeten of zo. Want op een gegeven moment kun je het niet meer loslaten, hoe graag je dat ook zou willen! 


  Silvia-xx
  Bijdrager
  #10124562 Quote

   Heel herkenbaar! Ik was, een jaar na stoppen met de pil, ook nog niet zwanger. Mijn cyclussen duurden mega lang, waardoor ik vaak hoopte dat het raak was en iedere keer weer teleurgesteld was, als bleek dat dit toch niet zo was. Ondertussen raakten vriendinnen zwanger, en dat was zo moeilijk! Tuurlijk gun je het ze, en vind je het lek voor ze, maar toch doet het pijn! Daarna in ziekenhuis terecht gekomen, waar al snel bleek dat ik pcos had. Bij manlief was gelukkig alles in orde. Daarna traject afgelegd met hormonen. Eerste 2 soorten medicatie sloegen niet aan. Daarna hsg (eileideronderzoek) gehad, bleek gelukkig on orde. Toen gestart met hormoon injecties en ronde 1 was het raak! Waren toen 9 maanden bezig in het ziekenhuis. Inmiddels 25 weken zwanger. 

  Sorry, lang verhaal, maar hopelijk geeft het je wat steun en geruststelling! 

  Oh en mensen die constant roepen dat je het gewoon los moet laten, hebben denk ik niet in zo’n situatie gezeten of zo. Want op een gegeven moment kun je het niet meer loslaten, hoe graag je dat ook zou willen! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct