Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Waar In Belgie Naar Toe Voor Kinderwens

 • Auteur
  Berichten
 • #10533360

  Het duurde voor mij best lang om zwanger te raken. Nadat ik eindelijk zwanger raakte heb ik een miskraam gekregen. Na deze miskraam lukte me het gelukkig om weer zwanger te raken . Deze resulteerde ook weer in een miskraam. Zelfs een paar weken na een kloppend hartje. Ik was ongeveer 9 weken. In Nederland is er geen verklaring voor gevonden. Ik heb gehoord dat er in België verder naar wordt gekeken. Waar in België wordt je het beste geholpen? 


  Mammavantwa
  Bijdrager
  #10533386 Quote

  Denk niet dat ze iets kunnen onderzoeken op dit moment. Wat zou je precies willen doen? 


  Mammavantwa
  Bijdrager
  #10533387 Quote

  Veel sterkte!  Hopelijk wordt je gauw weer zwanger. Hoelang ben Jr al bezig? 


  Zwaluwtje
  Bijdrager
  #10533443 Quote

  Over Gent hoor ik goede verhalen wat Isci en IVF aan gaat. Maar ken verder geen mensen die voor herhaalde miskramen daar naartoe gaan. De mensen die ik ken die daar naartoe gaan gaan via het NL ziekenhuis waar ze onder behandeling zijn, een doorverwijzing zeg maar.

  Dit zijn overigens wel dames die in NL al veel meer onderzoeken hebben gehad dan gebruikelijk en waarvoor er in NL weinig tot geen perspectief meer is. Helaas is ook België niet zaligmakend en ondanks dat ze daar meer onderzoek doen wordt ook daar niet altijd een aanwijsbare reden gevonden.

  Vraag me dus ook af of je NL zorgverzekering dekking geeft als je hiermee naar Belgie zou willen. Maar dat is allicht de moeite waard om uit te zoeken of deze vraag bij je gyneacoloog neer te leggen.


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10533565 Quote

  Na 2 of 3 miskramen kom je hier in Nederland ook in aanmerking voor verder onderzoek bij herhaalde miskramen, na 2 miskramen is de kans nog altijd zo’n 75% dat een volgende zwangerschap wel goed gaat en zelfs na 3 miskramen nog zo’n 65%. Hoe dan ook lijkt het me wel zeer frustrerend, hier is het ook 3x misgegaan voordat ik mijn zoontje mocht verwelkomen, om vervolgens nog een keer mis te gaan en nu 22 weken zwanger (en dus voorbij de 20 weken dus officieel geen kans meer op een miskraam, al zijn er nog genoeg horrorscenarios over waar je toch iets meer mee bezig bent als het al vaker mis is gegaan). 
  Ik zou zeker aankaarten dat je er heel erg mee zit en dat je onderzoek op prijs zou stellen, wie weet kunnen ze je op z’n minst het (beperkte) onderzoek aanbieden dat ervoor bestaat. Er is niet heel veel wat ze onderzoeken, en als ze al iets vinden (maar in ongeveer 15% van de gevallen) kunnen ze er vaak ook nog eens vrijwel niets aan doen. Het onderzoek bestaat allemaal uit bloedprikken en een inwendige echo, and that’s it. Ik heb online wel gelezen dat ze in België dan ook vaak een hysteroscopie doen en iets meer bloedafwijkingen onderzoeken, maar ook daar weet ik niet zeker of je met 2 miskramen al in aanmerking komt voor al het onderzoek en hoe vaak het iets oplevert. Ik lees op zich wel wat goede ervaringen over Gent, maar dat is al wel wat verouderd. 

  Volgens de folder die ik meekreeg kom je in Nederland na 2 miskramen in aanmerking voor chromosomenonderzoek bij jou en je partner als je jonger bent dan 34. Ben je tussen de 34 en 39, dan is je kans sowieso iets hoger op een miskraam en doen ze dit onderzoek vaak pas als ook in je familie (of die van je partner) meer miskramen voorkomen of je 3 of meer miskramen hebt gehad, en na de 39 noemen ze het onderzoek niet eens meer zinvol (ben je mooi klaar mee…) Het onderzoek duurt wel even voor je de uitslag hebt (er wordt typisch 2 maanden genoemd).

  Een aantal andere onderzoeken kunnen ze pas uitvoeren als je tenminste 3 maanden niet meer zwanger bent omdat de gemeten waardes kunnen afwijken door een recente zwangerschap, al kan je gewoon door blijven proberen om zwanger te worden in de tussentijd en het afblazen als je toch zwanger blijkt te zijn. Hierbij wordt vaak een grens van 3 miskramen aangehouden.

  Wat me sowieso nuttig lijkt om te inventariseren is of er in je familie ook meerdere miskramen voorkomen. Veel oorzaken zijn immers (op z’n minst gedeeltelijk) erfelijk, en als je ouders (of die van je partner) of broers en zussen ook worstelen/geworsteld hebben met meerdere miskramen, is de kans groter dat er daadwerkelijk een (vindbare) oorzaak is. Misschien vervelend als jullie familie nog niet op de hoogte is van jullie kinderwens of de miskramen, maar kan dus wel een voorsprong opleveren bij evt onderzoek.

  #10534400 Quote

  Onwijs bedankt voor jullie berichten. Ik merk dat ik op dit moment ook erg onzeker ben omdat deze miskraam traumatisch is verlopen. Ik ben met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De miskraam begon met lichte krampen wat normaal is. Daarna werden de kampen lichte weeën. Je hebt dan een hele hoge pijn die snel omlaag gaat. Bij mij bleef de pijn op zijn aller hoogste waardoor ik niks meer kon. Ik bleef mega veel bloed verliezen zonder stolsel of het vruchtje. Mijn vriend heeft toen de spoedlijn gebeld. Ik moest meteen naar het ziekenhuis. Werd met een rolstoel naar de juiste afdeling gebracht. Daar gingen ze snel bloed prikken en een infuus inbrengen. Infuus lukte niet. Door de ondraagbare pijn ben ik vier keer weggevallen. Ik moest wakker blijven en mocht geen pijnstilling. Met watjes onder mijn neus met een soort van alcohol erop bleef ik wakker.  Mijn vriend is toen hij dit alles zag ook flauwgevallen. Toen werd ik op een stoel gezet en werd er een echo gemaakt. Daar was te zien dat de embryo plus stolsel naar beneden was gezakt. Dit kon zelf niet meer uit de baarmoeder komen. Het zat vast. Dit veroorzaakte de ondraagbare pijn en het vele bloeden. Met een eendenbek en vervolgens met een tang is alles er zonder verdoving eruit gehaald. Er werd geen verdoving gebruikt omdat dit anders nodig was voor plan b (curratage). De arts en verpleegkundige deden erg goed hun werk. De pijn was toen meteen bijna helemaal weg. Ik merk dat ik nu mega bang ben voor ooit nog een miskraam. De kans dat een miskraam zo verloopt is natuurlijk erg klein maar het heeft toch veel met me gedaan. Ik ga zeker doorzetten en heb nog vertrouwen en hoop dat ik ooit ook een keer een goede zwangerschap mag doorlopen. Ik ben trouwens  33 jaar en 2,5 jaar bezig. 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  RCBSS
  Bijdrager
  #10534976 Quote

  hee, allereerst wat een verschrikkelijke ervaring heb je moeten meemaken. hopelijk kun je dit een plekje geven.

   

  Ik zelf heb een afspraak gemaakt bij dr. Valkenburg in Leuven. Ik hoor alleen maar goede verhalen over haar. Ik zelf zit in een vervroegde overgang waardoor zwanger worden niet lukt. Maar ze is een heel gespecialiseerde gynaecoloog.

   

  hopelijk heb je er baat bij.

  liefs…

  #10536038 Quote

  Super bedankt voor je reactie. Ik ga haar opzoeken. Ik hoop dat jij binnenkort ook een goede zwangerschap gaat krijgen en dat je de juiste hulp en begeleiding gaat krijgen.

  Heel veel liefs 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct