Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Waar Inspiratie Voor Jongensnaam

 • Auteur
  Berichten

 • Han C
  Bijdrager
  #10526732

  Hoi! Ik ben 28 weken zwanger en wil graag binnenkort een besluit nemen over een naam voor onze kleine boy. Echter.. we hebben nog steeds geen idee!

  Waar hebben jullie inspiratie opgedaan? De top-100 lijstjes ken ik nu onderhand wel maar daar zit niet echt iets voor ons tussen. Wil iets vlots, Nederlands, maar toch niet te standaards 🙂


  RomyVM
  Bijdrager
  #10526744 Quote

  Hier exact hetzelfde met een jongensnaam. Wilden ook een vlotte stoere naam die Nederlands is maar niet te standaard. Geen Sem, Levi, Jens, Finn of Luke.

  Uiteindelijk heb ik veel gekeken in de stad naar geboorteborden en kaartjes bij de verloskundige en ben ik terug gaan denken aan alle namen die ik de afgelopen 10 jaar in m’n werk als juf ben tegen gekomen.

  Nu kregen wij 2 dochters (gelukkig, wat de naam betreft want ik vond het voor meisjes veel makkelijker) en ik ben nu 19 weken zwanger van een 3e kindje.

  Als jongensnaam hebben we nu de volgende namen: Duuk, Jort, of eventueel Scott (iets minder Nederlands). Verder kwamen we niet, ik vind jongensnamen ook erg lastig en je komt al snel op ‘weer’ een standaard naam uit. Succes!


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10526760 Quote

  Mijn man loopt al wekenlang naar alle naambordjes te kijken bij de voordeuren van mensen bij het wandelen, maar een jongensnaam vinden wij ook lastig. We hebben al een zoontje, maar ook toen hadden we de meisjesnaam binnen een half uurtje gekozen bij 6-7 weken zwangerschap, en die jongensnaam… Pfoe, dat heeft tot ruim 30 weken geduurd voor we het daar over eens waren en niet omdat we niet actief gezocht hadden… Nu 19 weken zwanger en we weten het geslacht niet (ook als we tijdens een echo meisje te horen hadden gekregen zouden we voor de zekerheid ook een jongensnaam willen hebben, voor het geval jij net die ouder bent bij wie ze het verkeerd gezien hebben), dus weer aan de bak om een jongensnaam te bedenken, de meisjesnaam is gewoon blijven staan van de vorige keer. 
  We hebben al zo’n babynamen tinder app helemaal uitgespeeld, daar kwamen wel een aantal opties uit die we oké vinden als tweede naam, maar geen enkele naam waarbij we denken: ‘Dat is ‘em!’ Wij zijn dus ook nog op zoek, ben wel benieuwd wat anderen als inspiratie gebruikten.


  Flowertje
  Bijdrager
  #10526809 Quote

  Ik zoek hetzelfde als jij en heb hetzelfde met die top 100 lijst. Ik lees dus mee 🙂


  Han C
  Bijdrager
  #10526819 Quote

  @Elsiejoy / anderen: welke Babynamen App hebben jullie gebruikt?

  #10526822 Quote

  Een lijstje met volgens mij geen top-20 namen
  Sjors
  Melle
  Lars
  Jens
  Kjeld
  Huub
  Hidde
  Gideon
  Gido
  Hessel
  Wessel
  Rens
  Tijmen
  Pelle
  Nart
  Benny
  Vic
  Xem

  Lees ook: Zwanger, en nu?

  Lewis
  Bijdrager
  #10526875 Quote

  Ik heb ook een meid en ben nu weer zwanger van een meisje. Een jongensnaam vond ik dus veel minder moeilijk dan meisjesnamen. 

  Ten eerste omdat ik een jongen graag naar mijn opa vernoemd had die een vrij onbekende hele mooie friese naam heeft. Maar dat wordt nu de tweede naam van onze tweede dochter. 

  Maar ik vond jongensnamen die ik mooi vond ook makkelijker te vinden. Ik haalde inspiratie overal vandaan. Uit films en series, kijk vooral ook goed in de aftiteling. Tijdschriften, boeken. Maar ook wat vreemdere zoekopdrachten, of stambomen. Bijvoorbeeld 17e eeuwse namen of hongaarse namen, populaire 80’s namen… Zo kom je ook op inspiratie, beetje omvormen naar een lekker klinkende moderne nederlandse naam. De top 100 lijstjes keek ik globaal een keer naar. Niet dat ik tegen een bekendere naam ben, die zijn soms ook mooi, maar ik wil niet dat ons kindje straks met 3 andere kindjes met dezelfde naam in de klas zit. 

  Wij kwamen dus op de naam van mijn opa, die ik je niet ga vertellen. Verder stonden op de lijst: Arlo (zoon van een kok die ik veel volg op social media), Hedzer (naam uit de stamboom van mijn vaders kant ver ver terug), Nathan (naam van een jongetje in mijn basisschoolklas die ik heel aardig en slim vond), en Mattis (personage uit een serie).

   

  #10526883 Quote

  Julan -Levv – Duuc/Duuk – Luc – Vigo – Mace – Tibbe – Jurre


  RainbowTyger
  Bijdrager
  #10527069 Quote

  Jullie zouden eventueel CharliesNames kunnen proberen. Dat is een soort namen tinder. Je kan bij de filter ook in stellen voor welk geslacht en populair in welk land. Wie weet kom je daar toch iets in tegen.
  Je kan een naam leuk vinden of niet leuk of zelfs geweldig en als je het met je partner koppelt krijg je dus ook een lijst met welke namen jullie allebei leuk vinden of geweldig.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct