Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Waarom Is Lezen Zo Belangrijk Voor Kinderen

 • Auteur
  Berichten

 • YouStory
  Bijdrager
  #10290965

  Waarom is lezen zo belangrijk voor kinderen?

   

   

  Vergroten woordenschat Tijdens de ontwikkeling van je kind, groeit de woordenschat vanzelf mee. Toch is het erg belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden. Veel lezen vergoot de woordenschat van je kind. 

  Er zitten veel pluspunten aan het vergoten van de vocabulaire. De woordenschat is namelijk nauw verbonden met het schoolsucces van je kind. Het spreekt voor zich dat begrijpend lezen, lezen en spelling beter gaan bij een grote woordenschat. Waar veel mensen niet over nadenken is dat een uitgebreid lexicon ook belangrijk is bij andere vakken. Voorbeelden hiervan zijn rekenen en aardrijkskunde. Wanneer je kind een tekst leest bij het vak aardrijkskunde maar te veel woorden niet begrijpt, gaat je kind er niet veel van leren. 

   

  Ook is communicatie nauw verbonden met woordschat. Bij een kleine woordenschat is het lastig om anderen te begrijpen. Daarnaast is het erg lastig om jezelf duidelijk te maken. Het is gissen naar woorden die je niet weet.

   

  Sociale ontwikkeling en emotionele ontwikkeling Wanneer je kind leest, krijgt hij inzicht in verschillende aspecten. Emotie is een belangrijk aspect. Het laten lezen of voorlezen is voor de ontwikkeling van emoties essentieel. Hierdoor vergroot je de ervaringswereld. Daarnaast zijn situaties makkelijker te begrijpen voor je kind.

   

  Ook leert je kind hoe hij emoties uit. Dit begint al op een jonge leeftijd bij de basisemoties blij en verdrietig. Op latere leeftijd gaat je kind ook complexere emoties begrijpen. 

   

  Lezen stimuleert deze belangrijke aspecten. Ook maakt lezen het bespreken van emoties makkelijker. Het bespreken van emoties is van belang bij de verdere ontwikkeling van je kind.

   

  Vergroten verbeeldingskracht Lezen is naast alle ontwikkelingen ook heel gezond. Lezen zorgt voor ontspanning. Dit geldt voor jong en oud. Door lezen krijgt je kind een kijkje in een andere wereld. Het lezen van boeken stimuleert de verbeeldingskracht. 

   

  Verbeeldingskracht is heel belangrijk. Het verhoogt de creativiteit van je kind. Creativiteit stimuleert het probleemoplossend vermogen van je kind. Daarnaast geeft een goede verbeeldingskracht veel zelfvertrouwen en energie.

   

  De e-boeken van YouStory helpen je kind bij de ontwikkeling van al deze aspecten. Voor meer informatie over de e-boeken van YouStory kun je hier klikken op onderstaande link: https://you-story.wixsite.com/website-2;

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct