Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Waarom vaccineren jullie? Of waarom niet?

 • Auteur
  Berichten

 • Dootje
  Bijdrager
  #10349073

  Graag wil ik van meerdere ouders hun verhaal horen zonder te oordelen maar alleen vragen te stellen. 

  - vaccineren jullie je kinderen en vanaf hoeveel weken dan? 

  En waarom wel of niet?

   

  Liefs


  runbabyrun
  Bijdrager
  #10349077 Quote

  Ik ga het volledige schema volgen. Inclusief de 22 weken prik die ik al heb gehad. Dus in principe starten wij bij 3 maanden. (tenzij de kleine zich te vroeg meldt o.i.d., dan bij 2 maanden). 

  Waarom?

  Laat ik beginnen met zeggen dat ik arts ben en er dus behoorlijk wat over heb gelezen/geleerd tijdens mijn opleiding. Maar ik maak de keuze voor wel/niet vaccineren van mijn kindje natuurlijk als aanstaande ouder en niet als arts. 
  Er wordt ingeënt tegen ernstige ziektes of ziektes die meestal mild verlopen maar ernstige complicaties kúnnen hebben. Zoals de bof waar jongens onvruchtbaar van kunnen worden. Of rode hond, als vrouwen dat krijgen terwijl ze zwanger zijn, loopt de baby een groot risico op aangeboren afwijkingen. Of denk aan de meningokokken, gelukkig zeldzaam maar komt toch best nog wel voor dat bijvoorbeeld tieners ineens heel ziek worden en een dag later al overleden zijn. Zo snel kan het gaan. 
  Of kinkhoest waar baby’s aan kunnen overlijden. Allemaal ziektes dus waar ik mijn kleine tegen wil beschermen. Nog even los van het feit dat ik daarmee indirect ook anderen bescherm (bijvoorbeeld baby’s die nog te jong zijn voor de prik of medische aandoeningen hebben waardoor ze bepaalde prikken niet mogen). 

  Er is jarenlang heel veel en groot onderzoek gedaan naar vaccinaties en hun bestanddelen en dat onderzoek loopt nog altijd door. Zo is er het Lareb waar ouders/professionals een melding kunnen doen als er een reactie is opgetreden na een vaccinatie. Het Lareb onderzoekt dan of het door het vaccin zou kunnen komen. Het lastige is dat er heel veel indianenverhalen over vaccins en schade te vinden zijn op internet. Echter gaat het daarin vrijwel altijd om dingen die opgetreden NA een vaccinatie, maar niet DOOR. Daar zit een belangrijk verschil in. 
  Je kunt ook precies lezen op de webstie van het rijksvaccinatieprogramma wat er in een vaccin zit. Ook de stoffen die ‘eng’ klinken zoals aluminium, maar wat we ondertussen in veelvoud binnenkrijgen via ons eten en drinken en in de lucht die we inademen. 
  De farmaceutische industrie verdient overigens vrij weinig aan vaccinaties. Ze zouden er rijker van worden als we massaal stoppen met vaccineren en er ineens veel meer kinderen opgenomen moeten worden omdat ze ernstig ziek zijn.

  Wat mij opvalt aan anti vaccinatie websites is dat de risico’s van de ziekten waartegen we inenten enorm worden onderschat, en de risico’s van vaccineren enorm worden uitvergroot. 

  Ja, er zijn bijwerkingen bij vaccinaties, net als bij elk medicijn. Echter, ze zijn over het algemeen heel mild. Er zijn kinderen bekend die een allergische reactie hebben gehad, alleen die zijn extreem zeldzaam. De kans dat je kindje 1 van de ziektes waartegen ingeënt wordt oploopt (als je niet inent) is vele malen groter. 

  Dit zijn de voornaamste redenen dat ik met een heel gerust hart kies voor vaccineren. 
  Succes met het maken van je keuze. Een tip die ik ouders meegeef (ik kom op mijn werk ook wel eens ouders tegen die twijfelen over vaccineren) is om hun twijfels te bespreken met een arts die ze vertrouwen (zoals de huisarts of de CB-arts). Die heeft er voor geleerd om het onderzoek dat er is over vaccinaties op waarde te kunnen schatten en kan jullie daarin adviseren. (ik heb als onderdeel van mijn opleiding juist ook de antivaccinatie pagina’s etc moeten bestuderen) Dan weet je ook dat er een betrouwbaar antwoord komt op de vragen die jullie over vaccineren hebben. 

  #10349087 Quote

  Eigenlijk heeft runbabyrun het perfect samengevat. Kan het niet beter verwoorden! 👍🏻

  #10349088 Quote

  Runbabyrun,

   

  mag ik jouw tekst kopiëren en bewaren? Ik zoek altijd naar de juiste woorden want ben echt pro vaccinatie. Zo goed verwoord en heel duidelijk. Ik schaar mij achter de argumenten die je aandraagt. Als onderdeel van mijn studie (biologie) en baan (docent vo) moet ik veel lesgeven over vaccinaties en bv de case studies behandelen zoals het hele mbr-debacle van Wakefield. 

  mijn kleine krijgt het hele programma want ik wil hem de beste bescherming geven die mogelijk is en naar mijn mening aan de hand van wetenschap is vaccineren het beste middel. 

  #10349090 Quote

  Precies wat runbabyrun zegt! Kei mooi samengevat!! 


  runbabyrun
  Bijdrager
  #10349092 Quote

  Runbabyrun, mag ik jouw tekst kopiëren en bewaren? Ik zoek altijd naar de juiste woorden want ben echt pro vaccinatie. Zo goed verwoord en heel duidelijk. Ik schaar mij achter de argumenten die je aandraagt. Als onderdeel van mijn studie (biologie) en baan (docent vo) moet ik veel lesgeven over vaccinaties en bv de case studies behandelen zoals het hele mbr-debacle van Wakefield. mijn kleine krijgt het hele programma want ik wil hem de beste bescherming geven die mogelijk is en naar mijn mening aan de hand van wetenschap is vaccineren het beste middel.

  Ja hoor, geen probleem! 🙂 fijn dat je het zo duidelijk vindt, dat was ook mijn bedoeling. Hoop dat de topic starter er ook wat aan heeft. 

  Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes

  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10349110 Quote

  Ik doe ook mee met het vaccinatie programma. Vooral omdat ik geen arts ben en erop vertrouw dat mensen die jarenlang gestudeerd hebben en tevens een eed afleggen om altijd met hun beste intenties te handelen hier meer over snappen dan ik of dan een groep activisten. Vind het zelf wel altijd verwonderlijk dat ook activisten artsen aanhalen, maar de meeste artsen in twijfel brengen. Ik schaar me dan toch graag bij de meerderheid.

  Echter heb ik ook nooit te maken gehad met ernstige bijwerkingen (naast gebruikelijke verhoging) dus vind ik het natuurlijk ook best spannend en hoop ik dat mijn kindjes dat niet hoeft te overkomen. Niet inenten zou me echter nog spannender lijken.

  #10349931 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  Dus omdat u een arts bent heeft u alle wijsheid in pacht? Artsen leren ook maar zeer eenzijdige informatie en een kritisch tegengeluid hoor je nooit.

  Ik vaccineer mijn kind bewust niet.

  Steeds meer wordt door wetenschappelijk onderzoek bevestigd dat aluminium een neurotoxisch gif is, dat zich stapelt in het lichaam. Negatieve bijwerkingen kunnen direct of pas na lange tijd duidelijk worden.

  Prof. Exley, Hoogleraar Keele University in Groot-Brittannië, die intussen meer dan 150 wetenschappelijke publicaties op zijn naam heeft staan over aluminium, heeft gedurende de afgelopen 30 jaar wetenschappelijk onderzoek gedaan over aluminium. Hij acht het nu bewezen dat er een relatie is tussen aluminium in vaccins en Alzheimer, ALS, MS en ASS. 

  Van vaccins weten we eigenlijk heel weinig. We zijn voor onze informatie afhankelijk van vaccinfabrikanten die voornamelijk onderzoek doen naar nieuwe vaccins. Zij brengen vrijwel alleen bijwerkingen op korte termijn in kaart. Onderzoek naar de lange termijn wordt te weinig, en niet serieus genoeg gedaan. De farmaceutische industrie is daarin ook niet echt geïnteresseerd en moedigt het niet aan. Dergelijk onderzoek is ook duur en ontwikkelaars van vaccins zien er eerder onplezierig nieuws uit voortkomen dan dat ze er brood in zien. Wie negatieve onderzoeksgegevens over de veiligheid van vaccins publiceert riskeert nogal eens zijn of haar carrière. Van de feitelijke bijwerkingen van vaccins wordt maar een fractie gerapporteerd, laat staan erkend. Volgens het RVP vaccinatieschema krijgt een baby gedurende de eerste 11 maanden 4x het Vaxelis vaccin en 3x Synflorix  vaccin, wat resulteert in een hoge doses aan aluminium. Volgens huidige vaccinatieschema meer dan 5x de ‘veilige limiet’

  Dit geeft aan hoeveel aluminium per vaccinatiemoment wordt ingespoten, waarbij te zien is dat cumulatief in het eerste jaar 2780 mcg !! (met een gecumuleerde ‘veilige limiet’ van 112 mcg). Aluminium wordt geïnjecteerd, wat oploopt tot 4630 mcg bij 12 jaar (‘veilige limiet’ 822 mcg).

  Rekening houdend met het feit dat aluminium jarenlang in de hersenen kan worden opgeslagen, geeft dit meteen aan dat er een duidelijk risico bestaat voor het ontstaan van chronische hersen- of neurologische ziekten.

  Feitje: cijfers zijn bekend bij het CBS dat de ziekten zoals kinkhoest, mazelen enz. Al bijna niet meer voor kwamen rond de jaren 1970 en er een forse daling was, niet veel later kwamen de vaccinaties pas. Tot de dag van vandaag wordt er beweerd dat dit door de vaccinaties komt, terwijl dat zeker niet het geval is. Kun je gewoon opzoeken. 

  #10349933 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  Barsten in het Bolwerk – RIVM medewerkster neemt ontslag: “vaccins passen niet meer in mijn beeld van het ‘bevorderen van gezondheid’ ”

  https://www.larsvanhemmen.nl/Vaccinatie/Autisme/RIVM/ongevaccineerd-vs-gevaccineerd/

   

  Er zal vast veel kritiek komen op mijn reactie. Zo wordt elk tegengeluid weggezet als onzin, de farmaceutische industrie verdient haar geld aan vaccinaties en diezelfde farmaceutische industrie verdient haar geld aan ziekten.. het is een cirkel.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct