Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Waarom val ik niet af na de bevalling?

 • Auteur
  Berichten
 • #10123446

  Hi allemaal!

   

  Op 23 augustus ben ik bevallen van een gezonde dochter! 

  Voor de bevalling woog ik zo’n 58 kilo en ik ben 1.72 en 32 jaar. Tijdens de zwangerschap ben ik geindigd op 70 kilo. 

   

  Nu na een week of 8 hang ik nog steeds op 63 kilo en het lijkt zelfs op te lopen want net na de bevalling woog ik 62… 

   

  Ik snap er niks van ik zit 3x per week in de sportschool, eet geen koolhydraten en zit aan maximaal 1600 calorieën per dag!! Hoe dan??? 

   

   

  Ik zou nu toch af moeten vallen met deze waardes? Ik begrijp er echt niks van

   

  #10123467 Quote

  Ik heb hetzelfde. Ben 14 augustus bevallen en zit nog op 65 kg, hoe gezond ik ook eet. Probeer je er niet te druk om te maken, ook al is dat lastig. Je bent nog maar net bevallen hè. Ik geef mezelf tot volgend voorjaar om weer in vorm te komen, in de winter ziet toch niemand die paar kilo extra 😉 Gezond eten en lekker blijven bewegen, dan komt het vanzelf wel weer goed! 


  Wila
  Bijdrager
  #10123475 Quote

  Ik raad je aan om bij een voedingsdeskundige langs te gaan of een afspraak te maken bij je sportschool instructeur. Je calorie inname is veel te laag voor het werk dat je lichaam moet doen, hierdoor kan je lichaam juist alle calorieën vast gaan houden omdat je lichaam denkt dat ze alles moeten opslaan voor nood rantsoen.  

  Daar komt bij dat 23 augustus 2 maanden geleden is dus ik ga er vanuit dat je nu ongeveer 1 maand bezig bent ? Geef je lichaam even de kans om zichzelf te herstellen, je lichaam is op het moment nog bezig met zich te helen van de zwangerschap (spieren die terug krimpen, herstel van bloedvaten, darmen die weer hun plek moeten vinden etc). Je hebt je lijf 9 maanden de tijd gegeven om een gezonde baby te maken, geef je lichaam dezelfde tijd om jou weer gezond en fit te krijgen. 

  #10123481 Quote

  Wila voor de zwangerschap at ik eigenlijk niet veel meer dan dit 😜. Tijdens mijn zwangerschap at ik gewoon als ik honger had (wel gezond eten). En dat was wel meer maar jk denk dat ik toen rond de 2000 at. Ik ben inderdaad nog niet zo lang bezig maar ik ben gewend dat ik sneller resultaat zie als ik wat minder eet dan normaal. Ik vraag me gewoon af wat ik nu vasthou, vet of vocht? En of het een hormonaal ding is dat dit langer duurt dan normaal

  #10123490 Quote

  Het is idd lastig omdat er allemaal meiden om me heen na de bevalling binnen 3 weken weer op gewicht waren en ik niet in mijn oude kleding pas 😒

  #10123497 Quote

  Bij mij heeft het ongeveer 9 maanden geduurd voordat ik al het vocht kwijt was, misschien ligt het daaraan.


  Juuno
  Bijdrager
  #10123508 Quote

  En onderschat de hormonen niet. Die hebben een enorme invloed op vetopslag en verbranding. Geef je lijf even wat langer de tijd

  #10123575 Quote

  Hoe ziet je voedingsschema er ongeveer uit? 


  xSuzyQ
  Bijdrager
  #10123608 Quote

  Binnen 3 weken weer op je oude gewicht is echt niet realistisch, staar jezelf daar niet op blind! Bij veel vrouwen duurt het echt wel maanden, een half jaar tot een jaar. Je bent al heel goed op weg, gewoon rustig doorgaan met bewegen en gezond eten. Dan verdwijnen die laatste kilootjes vanzelf.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct