Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wachten en wachten en wachten

 • Auteur
  Berichten

 • Debbsster
  Bijdrager
  #10190929

  Dit is de eerste keer dat wij er mee gaan beginnen. We hebben het al 2x erg gezellig gehad 😉 maar dat wachten tussen de meest vruchtbare tijd en dan het moment dat je de test mag gaan doen is bij iedere vrouw dan toch erg lang?! Er komt meer bij kijken dan ik dacht… foliumzuur gekocht en neem het nu een paar dagen eigenlijk na de eerste ronde pas… de tweede ronde was een week later. Overal lees ik 4 dagen voor normaal de menstruatie begint kan je de test pas uitvoeren en eerder heeft geen zin… zijn er misschien tekentjes waaraan je merkt dat het misschien is gelukt… ben ondertussen veeeeeel minder gaan roken, energie drankjes drink ook niet meer (wist niet dat dit invloed zou hebben). Ergens heb ik gelezen dat 7 dagen na de daad al een test bestaat die af kan lezen wat de uitkomst is maar dit niet zeker is omdat het vruchtje op een natuurlijke manier ook weer weg kan zijn dus wat je ook doet en zelfs 4 dagen voor de menstruatie of op de dag zelf het is en blijft toch beetje onzeker… voor iedereen sterkte en super knap dat wachten ik vind het zo moeilijk omdat het zo gewenst is en dat zal voor jullie allemaal wel zo zijn…. good luck ya’ll!!


  Zwaantje
  Bijdrager
  #10190949 Quote

  Herkenbaar hoor wat je zegt!

  Wij hebben deze maand de anticonceptie weggedaan en het ook wel gezellig gehad deze week haha! Dat wachten is inderdaad wat minder, maar ik merk wel aan mezelf dat ik de dagen voor de eisprong spannender vond. Ik kan er nu toch niks meer aan doen en is het niet raak, dan proberen we het de volgende keer weer. 

  Ik heb gelezen dat je het beste een test kan doen op je NOD (de dag dat je ongesteld zou moeten worden, maar het niet bent). Er zijn wel testen die aangeven dat je ze 4 of 6 dagen eerder kan gebruiken, maar ik weet niet in hoeverre die dan het gewenste resultaat al laten zien. Blijft ook per vrouw en zwangerschap verschillend denk ik. Dat geldt ook voor de klachten/kwaaltjes vooraf. De ene voelt van alles , terwijl de ander nergens last van heeft. 

  Nog even volhouden tot je kan testen en ik ben benieuwd hoe het gaat! Succes.  


  Pandababy
  Bijdrager
  #10190953 Quote

  Ja wachten duurt zeker lang. Wij hebben er 10 maanden over gedaan tot ik zwanger was. Iedere maand was er soms echt 1 te veel. Wanneer je er juist zo mee bezig bent kan het soms ook erg lang duren. 

  Ik werd er onzeker door, dacht steeds straks ben ik onvruchtbaar of mijn vriend. Alle scenario’s kwamen langs. Echter merkte ik op dat me dit niet ging helpen. Want ja spontane seks zat er niet in. Ik hield constant alles bij.. wat het ook niet leuk maakte voor mijn vriend. Toen ik het na 8 maanden los liet, gezonder ging leven. Werd ik plots dus wel zwanger. Ook de seks kwam weer spontaner waardoor het blijkbaar nu wel gelukt is bij ons. Ben nu 8weken en 4 dagen Zwanger.

  Ik hoop dat je het in je achterhoofd kan houden dat het echt lang kan duren. Vooral als je net pas van de anticonceptie af bent. Maar misschien hoor je bij de vrouwen waarbij het wel snel raak is. Dat weet je niet.

  Heel veel succes met wachten, ik weet hoe killing dat kan zijn.


  Zwaantje
  Bijdrager
  #10190955 Quote

  @pandababy Gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat fijn dat het is gelukt! Ik ben nu bijna een jaar af van mijn mirena spiraal, want ik reageer heel slecht op anticonceptie met hormomen. Sinds vorig jaar zomer wilde mijn vriend nog wel een condoom gebruiken. Deze is dus sinds deze maand de deur uit. Het scheelt dus wel dat ik al een aantal maanden een normale cyclus heb. Natuurlijk hoop ik dat we er niet al te lang over gaan doen, maar je kan niet in de toekomst kijken. We wachten het rustig af en plannen nog niet alles. Mijn vriend moet nog een beetje wennen aan het idee en wij willen ook niet het spontane van de seks direct aan het begin verliezen. 


  Pandababy
  Bijdrager
  #10190976 Quote

  @Zwaantje dankjewel! Ik zat maar liefst 14 jaar aan de pil, dus ik had extreem last van ontpillen. Alles leek op zwangerschapskwalen. Je kunt je zo gek maken joh. Wat fijn dat je op tijd al gestopt bent met je mirena spiraal. Nu jullie er voor gaan is het rete spannend. Want wanneer is het nou raak? Als je gewend bent hoe je cyclus is en als deze regelmatig is, is het gemakkelijker te peilen wanneer je aan de bak moet. Over het algemeen lukt het de meeste stellen het om binnen een jaar zwanger te raken. Succes en ik hoop natuurlijk dat je snel Zwanger bent 🙂


  Zwaantje
  Bijdrager
  #10190981 Quote

  @pandababy Ah dat is lang aan de pil! Ik heb vijf jaar de pil geslikt, maar kreeg toen hele vervelende klachten. Na twee jaar geen anticonceptie leerde ik mijn vriend kennen en toen gekozen voor de mirena spiraal. Helaas kreeg ik na een jaar weer dezelfde nare klachten als bij de pil. Ik ben erg blij dat ik nu hormoonvrij ben, want ik kan anders echt niet mijzelf zijn. 

  Ik houd mijn cyclus al wat langer in de gaten (ook via een app) vanwege mijn zware menstruatie en als het goed is had ik afgelopen weekend mijn eisprong. Nu rustig afwachten, mezelf niet te gek maken (haha!) en anders weer opnieuw proberen.

  Geniet van je zwangerschap! Ik hoop dat alles goed gaat en je over een paar maanden kan genieten van je kleine. 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Debbsster
  Bijdrager
  #10191182 Quote

  @pandababy; de pil gebruikte ik niet daar ben ik allergisch voor dus daar heb ik geen rekening mee hoeven houden. 

  Ik ben van plan om dit eventjes af te wachten en als deze maand niet lukt een pakketje van clearbleu te halen om te zien welke dag je de meeste kans hebt… 

  Alles is spannend en ik probeer er niet continu mee bezig te zijn maar dat gaat automatisch.. 

   

  Bedankt voor de reacties leuk om er over te praten want wij houden het nog eventjes voor onszelf maar met deze site kan je toch je ei kwijt (vreemde verwoording zo)

  Van harte GeFeLiCiTeErD met de zwangerschap en ik gun iedereen het aller beste!!


  Debbsster
  Bijdrager
  #10191184 Quote

  Bedankt voor je reactie een fijn gevoel dat ik er niet alleen mee worstel… we wachten het maar eventjes af!


  Debbsster
  Bijdrager
  #10191189 Quote

  Bedankt zwaantje, voor je reactie een fijn gevoel dat ik er niet alleen mee worstel… we wachten het maar eventjes af!

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct