Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wachten Overfocus En Onwetendheid

 • Auteur
  Berichten
 • #10476133

  Hallo allemaal,

  Mijn vriend en ik hebben in februari bedacht dat we wel voor een kindje willen gaan. Helaas is het tot op heden nog niet gelukt. Ik merk dat ik er elke maand een beetje meer mee bezig ben. Geen enkel krampje of steekje blijft onopgemerkt. Super vermoeiend! Maar wat ik nog het aller vervelendst vind is dat mijn grootste angst (onvruchtbaar zijn) met de maand een stukje dichterbij lijkt te komen (echt de grootste onzin natuurlijk maar zo werkt het in mijn brein). Die onwetendheid vind ik erg lastig. Kon ik maar een teken krijgen dat alles gewoon goed zit…maar helaas. Ik vraag me af hoe andere vrouwen hiermee omgaan. Die twee weken wachten, die overfocus op je lichaam en die onwetendheid… 

  Ik hoor graag van deze wijze vrouwen!!

  Liefs 


  Alicjaa Alicjaa
  Bijdrager
  #10476154 Quote

  Heb je een regelmatige cyclus? En vertrouw je het niet kun je altijd contact opnemen met je huisarts.
  Daarnaast ligt het er ook aan welk anticonceptiemiddel je hebt gebruikt voor dat je zwanger wilde worden dit heeft natuurlijk ook invloed.

  #10476156 Quote

  Nee ik heb een super regelmatige cyclus. En ook al dik een jaar van de pil af…


  Alicjaa Alicjaa
  Bijdrager
  #10476178 Quote

  Kan bij iedereen verschillend zijn hoe snel je daadwerkelijk de pil uit je systeem hebt. Bij mij heeft het ook 3 jaar geduurd voor dat ik zwanger werd.

  Enigste advies is dan om contact op te nemen met de huisarts.

  En je cyclus duidelijk te registreren zodat je ook weet wanneer je vruchtbare dagen zijn.

  #10476272 Quote

  Snap heel goed wat je bedoeld. Je hoort veel van mensen die meteen zwanger zijn en ook veel van mensen die na 3 jaar medische molen zwanger zijn maar niet veel van er tussenin. Ik werd daar ook met vlagen onzeker van en kwam in de modus “als het eerdere maanden niet lukte, waarom nu dan opeens wel”. Maar maand 10 was raak en verloskundige zei dat dat een heel normale “wachttijd” is. Hou dus vertrouwen!


  Zwindo
  Bijdrager
  #10476316 Quote

  Het wachten op iets wat je heel graag wilt is altijd verschrikkelijk en duurt altijd te lang. Zelf iemand die al vrij snel in de medische molen is beland omdat ik al wist dat ik endometriose had. Meestal houdt ook je huisarts een jaar aan voor ze je pas willen door sturen. Dus vaak heeft eerder naar de huisarts gaan geen zin. Soms willen ze wel al eerder een bloedtest of het sperma van de man testen als je daarnaar vraagt. Onvruchtbaarheid ligt niet alleen bij de vrouw en bij mannen kunnen ze dat vaak makkelijk en snel testen met een sperma test. Een medisch traject is niet niks en het wachten wat je nu ervaart wordt alleen maar erger in zo’n traject. Dus hopelijk blijft dat je bespaard.

  Teveel ermee bezig zijn is ook niet altijd even goed voor je stressniveau en stress is weer niet goed voor het zwanger worden haha. Maar er niet mee bezig zijn is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik probeerde altijd veel dingen te plannen en te ondernemen in de wachtweken waar ik dan ook naaruit kon kijken, om zo afleiding te hebben en er minder mee bezig te zijn. Al blijft het soms makkelijker gezegd dan gedaan.

  Hopelijk heb je er iets aan! Succes met de wachtweken.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10476436 Quote

  Bedankt voor de lieve reacties!


  AnoekHP
  Bijdrager
  #10476444 Quote

  Heel herkenbaar! Inderdaad wat hierboven staat, je hoort vaak of in een keer raak of medische molen! Maar hier in ronde 6 raak en dat duurde me 5 rondes te lang haha! Inderdaad leuke dingen plannen om je gedachten te verzetten en ik deed vaak voor het slapen gaan een ontspanningsoefening In de wachtweken. Het is rot, maar houd hoop!


  AngieV
  Bijdrager
  #10487938 Quote

  Ik kom bij jouw ‘vraag’ terecht omdat ik precies hetzelfde ervaar. Bij mij is het nog maar ronde 3, maar het wachten tot de NOD is VERSCHRIKKELIJK. Ik ben de hele dag internet aan het afstruinen naar artikelen over vroege zwangerschapssymptomen etc. Wordt helemaal gek van mezelf. Dus van mij geen wijs advies, maar wel een dikke knuffel: i feel you! 

  Het is ook al eerder gezegd, maar ik hoor het toch ook vaak: door de stress kan het zijn dat je lichaam denkt: ik ben niet toe aan een baby. En als mensen dan ontspannen en alles weer even loslaten, gebeurd het ineens. Op vakantie ofzo, meestal. HOE mensen loslaten vind ik ook ingewikkeld. Je moet er als vrouw al zó mee bezig zijn! Niet drinken, foliumzuur en visolie slikken, gezond eten, blablabla.. Hoe laat je los? 

   

  In idd: als je angst blijft houden zou ik naar de huisarts gaan maar dan moet je zeggen dat je al langer dan 1 jaar bezig bent. Anders sturen ze je weg. 

  Is je NOD inmiddels gepasseerd?

  Goodluck!! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct