Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wachtweek Ivf Icsi

 • Auteur
  Berichten

 • Selinx
  Bijdrager
  #10550592

  Hey allemaal,

  Ik vroeg me af of er andere lotgenoten zijn die in een wachtweek zitten. Zo kunnen we elkaar zo nu en dan misschien wat steunen. 

  Donderdag 21-4 heb ik mijn 1ste punctie gehad, 6 eitjes waren goed. De punctie zelf viel reuzen mee gelukkig. Vervolgend heb ik vandaag zondag 24-4 mijn 1ste terug plaatsing gehad. Helaas waren het het uiteindelijk van de 6 maar 5 overgebleven en 1 een embryo geworden. Vond het wel jammer maar na 5 jaar proberen was dit al iets heel moois. 

  Ik ben in de ogen van de artsen ‘lastig’ omdat het moeilijk is te stimuleren. Ze hebben een hele andere schema aangehouden dit keer “clomid + gonal f schema ivf/icsi”. Met geluk na 5 jaar onze eerste punctie dus. 

  De arts vertelde me dat ik pas 9 mei mag gaan testen maar dat is dan 15 dagen later? En ik lees overal op internet dat het eigenlijk al wat eerder kan? 

  Zijn er mensen die ervaring hier mee hebben ook met de clomid+gonal f schema? 

  Groetjes,

  Selin xx


  Karo
  Bijdrager
  #10550655 Quote

  Hi Selin,

  Heb zelf inderdaad ervaring met gonal f..en de wachtweken. Artsen geven 15 dagen aan om te testen,maar zelf testte ik altijd eerder. Komt ook omdat de embryo al vaak uit meerdere cellen bestaat en daardoor ouder is dan bij een ” gewone bevruchting”. Wens je veel sterkte en blijf hoop houden. Het is zwaar en al helemaal als je 5 jaar al erop hebt zitten.

  Succes
  Karo


  Zwindo
  Bijdrager
  #10550703 Quote

  Hoi selinx
  Qua schema maken de wachtweken niet heel veel uit. Die zijn voor elk schema volgens mij hetzelfde. Zelf tot nu toe menopur/decap of fyremadel gehad. Aankokende ronde voor het eerst een combinatie van menopur +gonal f /fyremadel.
  Voor jou nu Ik neem aan dat het nu een verse terugplaatsing is geweest en je dus ook ovitrelle/pregnyl hebt moeten zetten voor de punctie. Hierdoor moet je dus ook weer niet te vroeg testen met de kans op een valse positieve test door die hormonen. Ik testte vaak wel al ietsje eerder om te zien of die hormonen uit mn systeem waren. Ik testte zelf op de NOD dag berekend van de punctie (eisprong) dus net een paar dagen eerder. Succes met deze verschrikkelijke wachtweken.


  Selinx
  Bijdrager
  #10550727 Quote

  Hi Karo & Zwinda,

  Dat worden inderdaad twee zwaren weken, klopt het was een verse terugplaatsing. 
  En inderdaad moest pregnyl gebruiken. 

  Probeer het wel zo veel mogelijk los te laten, maar heb sinds de tp last van mn buik, steken vooral aan mn rechter kant. maar zal wel normaal zijn denk ik. 


  Susann
  Bijdrager
  #10551087 Quote

  Hii selinx,

  Ik zit ook in mijn wachtweken, 2e week is net ingegaan en ik vind het ontzettend zwaar om geduld op te brengen. Op 14-4 heb ik mijn 2e punctie gehad en 17-4 de terugplaatsing, uit de eerste punctie had ik 3 embryo’s waarvan 1 bbz is ontstaan, toch maar gestart met de 2e poging. Daarbij 6 eitjes en bij mij ook maar 2 embryo’s. Dat maakt deze wachtweken extra zwaar, omdat ik zo hoop dat het goed gaat. Anders komt poging 3 al heel snel om de hoek. 

  Hopenlijk komt er bij jou uit die ene embryo een goede zwangerschap! 

  Zelf menopur gehad en ik mag 3 mei testen, 16dgn na tp. Vorige keren heb ik zelf 2 dan eerder getest omdat ik gewoon niet langer kan wachten.

   

  Gr Susan

   


  Selinx
  Bijdrager
  #10551125 Quote

  Hii Susan,

  Ooh wat spannend! Gelukkig hoef je nog maar paar daagjes te wachtten gelukkig. Het is je gegund, ik zal voor je duimen dat het dit keer raak is! 

  Heb jij last gehad van buikkrampen na de tp? 

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Susann
  Bijdrager
  #10551556 Quote

  Hii selinx, 

  Nee niet specifiek, maar van al dat wachten weet ik niet wat ik wel en niet voel. Bij alles wat ik voel denk ik… zou het zo zijn maar tegelijkertijd durf ik niet te hopen.

  Had jij wel last van buikkrampen? Hoe voel je je?


  Selinx
  Bijdrager
  #10551566 Quote

  Hii hii,

  hier precies het zelfde had me zogenaamd voorgenomen om het los te laten nou tis niet gelukt.

  ik heb al vanaf het moment van de tp steken in mn buik en vanaf vandaag ook last van lage rugpijn. Zelfs dat ik er wakker van werd, ook nog is zere borsten. 

  hoe gaat het bij jou? 


  Susann
  Bijdrager
  #10551574 Quote

  Ja loslaten neem ik mijzelf ook voor maar dat is onbegonnen werk.

  Eerste week na de tp had ik ook gevoelige borsten, maar nu niet meer. Wel heb ik last van stemmingswisseling en een moeilijke stoelgang.

  Vorige keer bij de bbz had ik de laatste dagen voor de test zware borsten en was ik vooral heel erg moe en had last van lichte misselijkheid. Dus nu heb ik nog niet echt veel hoop dat het gelukt is maar we moeten nog een paar dagen geduld hebben.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct