Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Waneer Smiddags In Eigen Bed

 • Auteur
  Berichten
 • #10492235

  Hallo 

  mijn zoon is nu 6 weken probeer hem af en toe in de middag in zijn bedje te leggen maar slaapt dan maar 15 minuten maximaal, en in de box wil hij ook niet slapen meer mensen die dit hebben ?


  Lewis
  Bijdrager
  #10492295 Quote

  Ohh jaaa dat is helemaal normaal. je doet het goed door gewoon af en toe 1 slaapje te proberen. 

  Veel jonge babies hebben die eerste maanden gewoon heel veel behoefte aan jouw nabijheid. Ze kunnen ook nog geen slechte gewoonten aanleren tot een maand of 4-6. Dus je kan gewoon laten slapen waar lukt. misschien lekker op jou, of in een draagdoek zodat je je handen vrij hebt, of wandelend in de wagen, of een babynestje naast je op de bank, in de cosleeper terwijl jij ernaast ook even een dutje doet. Kijk gewoon wat werkt. 

  Mijn dochter sliep tot 17 weken nergens anders dan op mij, ook niet op mijn man. Alleen wandelend in de wagen kreeg ik er nog wel eens 30 min uit. 

  Daarna lukte in de box slapen wel, en even later ook even kort in haar bedje. Inderdaad een minuut of 10. daar hebben we gewoon trots over gedaan, en het werd vanzelf langer. met 4,5 maand schoot ze zo in een 3 slaapjes ritme, allemaal in haar eigen bedje. 45 min/1,5 uur/45 min. Heb ik allemaal niks bijzonders voor gedaan, gewoon geduld gehad. 

  rond 4 maanden komt een slaapregressie waardoor het tijdelijk heel kut gaat, en daarna is een hoop veranderd. Gaan ze melatonine aanmaken, cycli koppelen enzo. Ook in hun ontwikkeling gaan ze vooruit, waardoor ze zich niet meer zo verloren voelen in een ruimte alleen. Google maar eens. Ook op vierde trimester. Na 4 maanden gaat het vaak een stuk beter. 


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10492548 Quote

  Hier lukte dat ook pas vanaf een maand of vier en dan was ik serieus nog best een poosje bezig met sussen en in slaap helpen. Vaak sliep ze dan maar 1 cyclus, als ze dan wakker werd probeerde ik haar in bed te sussen in de hoop dat ze er 1 aan vast plakte. Dat lukte soms, soms helemaal niet en soms sliep ze nog maar 10 minuten. 

  Je kindje is echt nog heel jong en slaap waarschijnlijk het liefst dicht in jouw buurt. Hier was dat alle slaapjes bij mij of mijn partner in de armen 😉 gelukkig ook wel in de draagdoek of wagen, maar dan moest ik zelf wel flink doorstappen. 

  Het wordt vanzelf beter 🙂 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct