Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanhopig

 • Auteur
  Berichten

 • Jlh
  Bijdrager
  #10327841

  Okee. Ik ben uitgeput nu en wanhopig. Ik heb me ziek gemeld en kan soms bijna niet stoppen met huilen. Even van me afschrijven en raad vragen hier.

  Ons meisje van nu 14 maanden slaapt vanaf ongeveer haar 8e maand rampzalig. Ze wilde alleen maar (met veel strijd) in slaap vallen op onze buik en dan konden we haar heel zachtjes terug leggen in bed in de hoop dat ze niet wakker werd. Het resulteerde dat één van ons (We brengen haar om en om naar bed met hetzelfde ritueel) dan pas om 21.30 beneden en compleet gesloopt was.

  Ze moest, voor onze rust, leren om zelf in slaap te vallen in haar eigen bedje. (Bijna iedere nacht word ze rond 03.00/04.00 huilend wakker en blijft dan wakker tot ongeveer 06.00 en valt dan tussen ons in weer in slaap.) Overdag wil ze ook nooit slapen. En als we haar in slaap krijgen is het max 20 minuten. Toen van het CB het “gecontroleerd” laten huilen geprobeerd. Hel vond ik het en gewoon echt niet okee. Voelde niet goed. En het werkte ook niet. Ze was overdag van slag. Dus nooit meer. Nu heeft het CB de laatste tip gegeven die ze hadden.

  Feit is dat ze zelf succes ervaringen moet gaan krijgen met het zelf in slaap vallen. Dat ze dat kan. Ook midden in de nacht. We moesten haar laten opblijven tot ze zelf in slaap zou vallen ergens in de huiskamer. Het principe is dat je dan uitgaat van het tijdstip (want dan is het haar gelukt), ze dan naar bed gaat en dat twee weken doet en dan een gemiddelde tijd neemt dat ze in slaap valt en dan haar in bed legt. Slapend of wakker. Dat verschilde tussen 19.30 en 00.30 uur. Gesloopt waren we.(Ze is ook nooit in slaap gevallen, we hebben geen tv of radio aan, niet met haar gespeeld. Zelf twee weken lang niet op mobiel maar met tijdschrift of boek samen op de bank) Dan moesten we haar in bed leggen, niets zeggen en alleen maar naast het bed gaan zitten. Als ze dan binnen 20 min nog niet sliep, weer naar beneden en dan na 10 min weer naar boven en hetzelfde verhaal. Het is dan uiteindelijk de bedoeling dat je steeds verder van het bed af gaat zitten, op de gang gaat staan en uiteindelijk gewoon naar beneden gaat. Nu zijn we een paar weken verder en ik moet zeggen, ze heeft nooit meer op me gelegen en op die manier in slaap gevallen maar ik ga rond 20.15 naar boven (eerder heeft geen zin) en dan heb ik mazzel als ze om 21.45 slaapt. Ze rent door haar bed. Speelt, huilt, moppert, jammert, brabbelt en uiteindelijk valt gewoon letterlijk om. Maar nooit relaxed. Maar ik ben nog steeds in de kamer. Als ik dat niet doe is het rond 12 uur nog feest. En ze wordt nog steeds standaard elke nacht wakker. Soms probeer ik haar weer in haar eigen bed in slaap te laten vallen. Duurt gemiddeld een uur voordat ze in slaap valt maar wordt sowieso weer wakker. Omdat ze overdag ook niet slaapt kan ik niet bijslapen. Het cb zegt dat ze dit nog nooit hebben meegemaakt. Want overdag is ze alleen maar vrolijk en speelt en loopt ze de hele dag door. Ze eet en drinkt alles en vind alles leuk. Lichamelijk en cognitief ligt ze op schema. Mijn man en ik genieten er ontzettend van maar we zijn zowat doorzichtig van vermoeidheid. Ik ben nu zo op dat ik me heb ziek gemeld. Dit icm vanuit huis online les geven 3 dagen in de week hield ik het niet meer vol. Ook mijn man moet 3 dagen online les geven (onze scholen blijven dit tot de zomervakantie doen). Is 21.30 gewoon haar bedtijd en heeft ze overdag geen slaap nodig? Als ik haar lieve koppie overdag soms zie en ze wrijft in haar oogjes en gaapt probeer ik het wel eens. Maar zelden met succes. En ook als ik haar rond 20.15 in bed leg moet ze gapen maar ze staat na een minuut weer te dansen in haar bed. Ik ben heel rustig van aard en kan nog steeds heel kalm haar troosten en weer neer leggen. Of haar uit bed tillen en tegen haar zeggen; goed geprobeerd, even naar beneden en dan gaan we over 5 minuten het weer proberen. En ze weet het ook. Na 5 minuten staat ze weer bij me te wankelen van de slaap, ze wil wel, maar het lukt haar niet. En ik weet het niet meer en het CB ook niet. Iemand nog tips?

  Sorry voor het lange verhaal. Zoals ik al zei, een beetje een wanhoopsverhaal/vraag.

  Lieve groet,

  Susanne

  #10327844 Quote

  Dit lijkt me echt iets voor een slaapcoach. SnuggelsandDreams! Ze heeft een website en op instagram deelt ze ook veel tips. Ik zou sowieso haar (gratis) dutjesgids even doornemen. 

  maar, je moet er wel wat tijd in steken en energie. 

  Succes!! 


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10327846 Quote

  Wat naar dit voor jullie zeg! Is in medisch opzicht alles uitgesloten? Want het CB gaat nu gelijk op een andere tour, maar ik vraag me af of ze niet gewoon ergens last van heeft waardoor ze geen rust vindt oid. Ik zou denk ik via de huisarts vragen naar een lichamelijke check en op zoek gaan naar een IMH specialist (ook door huisarts of jeugdarts laten verwijzen). Zijn vaak Gz-psychologen die of voor zichzelf of binnen instellingen werken. Zij denken met ouders mee over mogelijke gedragsmatige oorzaken. Dit klinkt namelijk wel extreem en als het CB al zegt dat ze dit nog nooit mee hebben gemaakt, vind ik eigenlijk dat ze ook niet goed meer kunnen adviseren en je naar een expert moet. Veel sterkte!! 

  #10327847 Quote

  Kan me voorstellen dat dit niet te doen is na al die tijd. Slaapcoach idd of osteopaat eens proberen. Zou namelijk ook denken dat er ergens iets niet helemaal “in balans” is want het is wel echt bijzonder dat niks werkt.


  Mali
  Bijdrager
  #10327849 Quote

  Hier echt precies hetzelfde verhaal! Ons zoontje is alleen een jaar en 10 maanden maar echt precies zoals jij dit verteld!

  Bii ons komt er vrijdag iemand langs voor video home training.. ben erg benieuwd


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10327859 Quote

  Wauw wat doen jullie het goed! Jou dochter heeft een hele geduldige papa en mama. Zo knap dat jullie er zo rustig onder blijven naar haar toe! 

  ik heb geen tips voor je. Maar wilde toch even van me laten horen. Een hart onder de riem. Hou vol lieve mama, er komt vast een keer verandering in. Denk ook aan jezelf😘

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10327868 Quote

  Jeetje! Wat een rot situatie!

  Ik kan maar een ding zeggen: heeeeul snel een slaapcoach inschakelen! Dit is echt een veel te groot probleem om zelf op te lossen!


  JuBle
  Bijdrager
  #10327873 Quote

  Jeetje wat heftig. Niet gek dat je je ziekgemeld hebt. Al knap dat je dit zo lang vol houdt. 

  Ik denk dat je dochter en jullie hier samen niet uit gaan komen. Je dochter zit te vast in patronen. Ik zou idd een slaapcoach benaderen die met jullie meekijkt en doet waar echt behoefte aan is. 

  #10327886 Quote

  Ik heb enorm veel respect voor hoe je dit aanpakt! Ik zou eerst naar je huisarts gaan met dit verhaal, daarna een slaapcoach inschakelen.

    Daarnaast af en toe een nachtje bij familie of vrienden logeren zodat jullie bij kunnen tanken?  Ik denk alleen nog aan een paar standaard tips: is het kamertje donker? Heeft ze het niet te warm/koud? White noise? Slaapritueel langer maken zodat ze langer kan wennen aan dat het slaapjestijd is?

  Klinkt alsof ze een reset nog heeft en weer vertrouwen moet krijgen in dat ze kan slapen. Maar hoe..? 

  Hou vol mama 💪 Fijn dat ze nog wel blij en energiek is.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct