Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer 2e Kindje 3

 • Auteur
  Berichten
 • #10405951

  Hallo,

  onze dochter is volgende maand 1,5 en het begint toch wel langzaam te kriebelen. Nog meer moeders met dit gevoel?

  vind het wel spannend, 2 kindjes en de aandacht verdelen enzo.

   


  Klijn
  Bijdrager
  #10405954 Quote

  Ons zoontje wordt volgende maand 2, en ik ben nu ongeveer 7 weekjes zwanger van de tweede. Ik vind het ergens ook nog steeds wel spannend, maar de oudste wordt zo snel groter en zelfstandiger dat ik er wel vertrouwen in heb dat t goed komt 🙂

  #10405957 Quote

  Onze dochter is vandaag 1 geworden en hier begint het ook wel te kriebelen. We willen allebei nog wel even wachten. Ik heb zelf het idee om eind van het jaar weer te beginnen. Mocht ik weer snel zwanger zijn, dan zou onze dochter ruim 2,5/bijna 3 zijn als er een broertje of zusje komt. Lijkt me mooi


  MamavanElynnSenn
  Bijdrager
  #10405962 Quote

  Onze dochter is ook 1,5 en bij mij/ons begint het ook zeker te kriebelen maar vind het ook spannend haha 😂 we zijn er wel weer ‘mee bezig’ dus ben benieuwd 😊


  RomyVM
  Bijdrager
  #10405975 Quote

  Hier 21 maanden leeftijdsverschil tussen mn dochters! Ze zijn ondertussen ruim 3 jaar en 18 maanden.

  Ik had dus 2 kindjes onder de 2 jaar, en ja… dat eerste jaar was pittig met 2 ukkies! Maar nu ze wat ouder worden is het zoooooo leuk en ben ik er zooooo blij mee! Ze hebben samen zoveel lol dat ik het met 2 kindjes oprecht makkelijker vindt dan met 1 kindje. De oudste slaapt nog maar 1x, dus de vrijheid is een beetje terug en t is volle bak genieten nu.

  Maar dat eerste jaar/15 maanden is pittig met 2 kinderen. Veel gebroken nachten, altijd wel één van de twee overdag wakker, veel gehuil en gemopper en altijd een kind dat aan je been hangt.

  Maar eerlijk gezegd denk ik niet of het dan uitmaakt of het leeftijdsverschil 1.5 jaar of 3 jaar is.. het IS gewoon pittig met een tweede kindje omdat je je aandacht moet verdelen en daar moet je een weg in vinden.

  Veel succes!! 🙂


  Rcl
  Bijdrager
  #10405977 Quote

  Die van mij is 1 en wij gaan voor 2 kindje heb zin in

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10405997 Quote

  Hier 1 die begin december 2 is geworden en eind december bevallen van de 2e. Konden niet wachten en juist leuk dat ze dicht op elkaar zitten. Zeker pittig, maar o zo leuk om de oudste met zijn zusje te zien!


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10405999 Quote

  Wij hebben nu 2 dochterjes met een leeftijdsverschil van 2 jaar. De jongste is nu bijna 4 maanden. De eerste 2-3 maanden vond ik enorm pittig met gebroken nachten en de volgende ochtend een peuter die ook aandacht nodig heeft, maar nog niet begrijpt dat ze soms even moet wachten. Nu komt er iets meer ritme in, begrijpt de oudste het iets beter en wordt het wat makkelijker.


  Sylvestertje
  Bijdrager
  #10406002 Quote

  Mijn dochter is net 25 maanden, ik ben over krap 2 weken uitgerekend. Bij mij begon het al vroeg te kriebelen (bij 8 maanden)… Ik werd echter pas met 13 maanden ongesteld. Uiteindelijk was het raak met +/- 17 maanden… 🙂 onze dochter verheugt zich erg op haar zusje! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct