Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Wanneer Alleen Trap Op Af

 • Auteur
  Berichten
 • #10510454

  Hoi!
  Wanneer lieten jullie je kindje alleen de trap op en af gaan?
  Onze zoon wordt in maart 3, en wij lopen altijd nog achter hem als hij de trap op gaat en voor hem als hij naar beneden gaat. Hij valt echt nooit (afkloppen). Nu ben ik niet echt een heel bezorgde moeder of zo maar wanneer is het tijd om hem zelf naar boven te laten gaan? Ik vind het nogal een dingetje. Bijvoorbeeld mama beneden in de woonkamer, papa boven op de slaapkamer en peuter naar papa toe laten gaan.

  Ik hoor het wek

  Groetjes!


  Ananasss
  Bijdrager
  #10510459 Quote

  Onze dochter van 2.5 loopt al geruime tijd alleen de trap op en af. Ze is nog nooit gevallen. En ik vertrouw haar erop dat ze zelfstandig net zo netjes de trap afloopt als wanneer we er bij zijn. Leuning vasthouden. En netjes tree voor tree. Maargoed, ik ken jouw kindje niet 🙂


  Dijker
  Bijdrager
  #10510464 Quote

  #10510465 Quote

  Dank jullie voor de reacties!
  Het is een rustig mannetje die niet wild doet op de trap.
  Denk dat ik het gewoon los moet laten en hem vertrouwen.

  #10510469 Quote

  Mijn oudste was nogal bangig en durfde sowieso pas met 2 jaar de trap zelf af en op, en tot bijna 3 jaar moesten wij erachteraan lopen.

  Mn jongste kroop met 9 maanden al de trap op. Vanaf 20 maanden gaat ze helemaal zelf denk ik. Ze is nu ruim 2 en ik ga nooit meer mee. Ze roept ook geregeld: Ik ga even naar boven mama, zo terug! En hop daar gaat ze en ze komt vanzelf wel weer beneden 😉 T is nog nooit mis gegaan.

  #10510470 Quote

  Ik zou het zeker wel vetrouwen nu hij bijna 3 is, en als hij het zelf aandurft. Zoals ik zei durde mijn oudste dochter het ook pas rond de 3 jaar aan, mn jongste al met 1.5 jaar 😉

  read more image Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen

  EvdB
  Bijdrager
  #10510473 Quote

  Ik vind het ook een beetje afhankelijk van de trap. Wij hebben een zoontje die ook in maart 3 wordt. Nu is het best een donderstraal en kan hij rustig van tree naar tree springen, dus om die reden loop ik met m mee. Maar onzd trap is ook nog eens heel stijl en heeft aan de zijkant een opening naar de hal waar hij vanaf kan vallen. Bij mijn moeder thuis is de trap veel minder stijl en kan hij ook niet zo makkelijk in 1 klap naar beneden vallen, dus daar gaat hij wel zelf, terwijl ik onder aan de trap meekijk.


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10510483 Quote

  Mijn dochter is nu 3,5 en bij 2 trappen loop ik bij haar. De andere trap in het huis is wat makkelijker lopen, de treden zij minder hoog en er zitten 2 bochten in waardoor je niet snel van boven naar beneden valt zoals wel bij de andere 2 trappen. 

  Hangt hier dus van de trap af, maar ook zeker van dochter. Die kan ineens besluiten dat ze een paar treden naar beneden wil springen of dat ze een pirouette wil maken. Volledig onbetrouwbaar in trap lopen en voor de duvel niet bang.

  Mijn zoon liep de trappen zelfstandig voor hij 3 was. 

   


  Sopi
  Bijdrager
  #10510545 Quote

  Mijn dochter ging vanaf 2,5 a 3 jaar regelmatig zelf. Ze is wel een heel rustig en voorzichtig meisje. En ze mag van mij niet klimmen met spullen in haar hand.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen