Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer de 2e?

 • Auteur
  Berichten

 • -Kikki-
  Bijdrager
  #10434558

  Mijn dochtertje was nog geen anderhalf en er werd al gevraagd wanneer er een broertje of zusje kwam, of nog beter gezegd; word het niet tijd voor een 2e?! Nu is ze één jaar en 7 maanden. Ik dacht altijd kort op mekaar is leuk, dan schelen ze niet zo veel.. Maar eerlijk gezegd kom ik nu pas weer een beetje bij en ‘kan’ je weer wat meer. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen hoe het is met een 2e kindje erbij. Kwam de 2e kort op mekaar of zat er bewust wat jaren tussen?


  AAY
  Bijdrager
  #10434562 Quote

  Ik ben nu zelf in verwachtig voor de tweede baby. Eerste baby is nu 8 maanden oud en straks schillen ze maar 13 maanden. Wij hebben dit zo bewust gedaan zodat baby nummer 1 en 2 samen oproeien. Ik weet niet of het moeilijk is ik denk het wel, maar heb veel in mijn omgeving gehoord dat het maar even moeilijk is en dat het daarna mee valt.


  WBM
  Bijdrager
  #10434567 Quote

  Ik denk dat allebei voor en nadelen hebben. Ik heb nu een zoontje van 4 weken en een dochter die net 4 geworden is. Ik dacht eerst ook altijd dat ik ze wel wat dichter bij elkaar wilde en bleef t uitstellen. Gaan de weg kwam ik erachter dat ik het toch wel zwaar vond alleen al 1 kindje dus hebben we gekozen te wachten tot de oudste bijna naar school zou gaan zodat ik dan wat meer alleen met de jongste zou zijn. En idd zelfs nu vind ik het nog steeds pittig 2 kindjes ook al is de oudste al 4. 🙈 En dit verschil qua leeftijd is ook leuk want ze maakt het veel bewuster mee, helpen met het flesje, verschonen, in bad doen, vasthouden. Iets halen en pakken voor mama 😆😁 Dus gewoon doen wat zelf goed voelt en wanneer je het gevoel hebt ja dit wil ik nu echt.


  SanneAB
  Bijdrager
  #10434581 Quote

  Wij hebben een peuter van net 2 en een baby’tje van 7 weken. Het is heel erg goed te doen zo. Vind het zelf niet zo leuk als er veel leeftijdsverschil tussen zit. Hoe leuk 2 broertjes die straks lekker samen kunnen spelen. De oudste slaapt in de middag en dan doe ik de jongste ook naar bed zodat ik even tijd voor mezelf heb.👌


  Girl-and-boy
  Bijdrager
  #10434582 Quote

  Onze kids schelen 21 mnd (nu bijna 2 en 8wkn). Het is wel pittig 2jonge kinderen dicht bij elkaar. Mijn zwangerschap ging alles behalve van een leien dakje, dus enorm geluk gehad dat familie kon inspringen met onze oudste. 

   Merk wel dat we sneller in het ritme van doorgebroken nachten zitten (al blijft dit vermoeiend, haha!) 

  Als ze korter op elkaar zitten, zitten ze toch beetje in dezelfde levensfase en groeien ze meer samen op. En je bent sneller uit de fases van luiers, middagslaapje etc dus het wordt allemaal makkelijker. 

  Ons leek het lastiger als je een ritme met je oudste hebt die dan ‘verstoord’ wordt door een baby. Bovendien begin je dan weer opnieuw met doorgebroken nachten en luiers etc. Anderzijds zal de oudste het wel beter begrijpen wanneer iets even niet uit komt, want de baby… 

  Doe vooral waar jij (jullie) je goed bij voelt! Een 2e kindje is niet iets wat je er zomaar even bij doet. Als je er niet 100% achter staat, zou ik voorlopig nog volop genieten van je kindje! Succes en sterkte met het maken van de keuze. 

   


  Marske
  Bijdrager
  #10434615 Quote

  Onze dochters schelen 3 jaar en 9 maanden. Had precies hetzelfde wat jij had, dat ik eindelijk wat bijkwam en nog echt niet toe was aan een tweede kindje.
  Toen onze dochter bijna 3 werd had ik eindelijk zoiets van, een tweede kindje zou wel heel leuk zijn. Ineens begon het weer te kriebelen. 🙂
  Onze oudste moest even wennen, maar is nu helemaal blij met haar zusje.

  #10434700 Quote

  Onze 2 schelen 13,5 maanden. Vind het tor nu toe prima te doen. De 2de is nu 10 weken oud. Wij wouden ze ook dicht op elkaar, even paar jaar doorbikkelen en niet elke keer weer opnieuw die fases in. We willen ook graag een 3de, hopelijk komt die ook er snel achteraan.
  Ik zou er zelf niet aan moet denken als de ene al een tijd uit de luiers is om dan weer de luiers opnieuw in te gaan.


  Swlk
  Bijdrager
  #10434714 Quote

  Je moet altijd doen wat goed voelt, ik wilde ook graag een 2e vrij snel en kregen die vragen ook. Ken je nagaan hoe vaak het nu gevraagd wordt, hij is inmiddels 2 geworden. 

  Uit eindelijk hebben we niet gekozen om zo snel er voor te gaan zodat we gewoon even tijd hadden met hem en lekker van hem kunnen genieten. Inmiddels zijn we net begonnen voor een 2e en nu denk ik zo, ze hebben dan mogelijk nog een jaartje samen voor de oudste naar school gaat en hebben we daarna weer iets meer tijd ook samen met nr 2.  

  Ik denk dat voor beide wat te zeggen valt, maar vooral doen waar jullie je goed bij voelen. 


  LEvB
  Bijdrager
  #10434764 Quote

  Hier 21 maanden leeftijdsverschil en dat was wel gepland. Ik wilde graag 2 kindjes binnen 2 jaar.

  Ja, na een jaar of 2 kun je eindelijk weer wat meer, maar juist daarom wilde ik ze dicht op elkaar. Liever in 1 klap er vanaf dan dat je het spreidt over meerdere jaren, want dan moet je er 2x doorheen!

  Ondertussen zijn ze 3.5 jaar en 20 maanden en ze hebben het suuuuuperleuk samen en dezelfde interesses en ik ben blij dat ze zo dicht op elkaar zitten. Ze groeien echt samen op!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct