Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer De Nacht In

 • Auteur
  Berichten

 • Phi
  Bijdrager
  #10520501

  Hoi hoi!

  Wanneer gingen jullie baby’s de nacht in en in hun eigen bedje?
  Mijn zoontje is net 11 weken geweest en slaapt beneden totdat wij ook naar bed gaan. Z’n laatste fles is rond 22.30/23.00 uur en gaan dan met z’n alle naar boven en slapen.
  Hij ligt dan in de co sleeper naast mij.
  Overdag probeer ik de slaapjes in z’n eigen kamer in het ledikant, dit lukt de ene keer wel de andere keer niet.


  NicoleSD
  Bijdrager
  #10520502 Quote

  Ik lees even mee..hier precies hetzelfde verhaal met mn dochtertje van 4 weken oud. ‘S avonds is ze vaak onrustig en huilerig dus eerder naar bed is moeilijk dus gaat ook gewoon tegelijk met ons mee naar bed en ook in co-sleeper, maar ze slaapt ’s ochtends wel veel en makkelijk dus onze nacht is nu ongeveer van half 12/12u tot half 10/10u ’s ochtends (met nog 2 voedingen tussendoor). Prima nu ik nog kan uitslapen, maar als ik weer moet gaan werken totaal niet handig natuurlijk 😬


  Suffjuh
  Bijdrager
  #10520508 Quote

  Mijn zoontje is 9 weken. Gaat naar bed als wij ook gaan rond 22:30. Slaapt overdag beneden in zn nestje op de bank. Doe wat foj voelt. Mijn 2 oudere zoons gingen rond 7 uur altijd en dan fles en schone luier als wij naar bed gingen. Nu geniet ik nog even van het bij mij slapen 😊


  Gebruiker-S
  Bijdrager
  #10520517 Quote

  Onze beide jongens(nu 2,5 jaar en 8 maanden) slapen vanaf dag 1 op hun eigen kamer in het ledikantje. Beiden wilden ze vanaf 9 weken oud geen late voeding meer, dus vanaf die leeftijd zijn ze om 19.00 uur de nacht in gegaan tot ergens tussen 7 en 8 de volgende ochtend. 

  Ik realiseer me overigens wel dat dit wel heel luxe is hoor qua slapen van de kinderen. 


  JannekeN
  Bijdrager
  #10520529 Quote

  Hier pas heel laat… savonds slapen ze het liefst op mama. En ik vind het prima. Dus vaak rond 22 de laatste fles en dan met zn allen naar bed. Ik deed het ook als ik de volgende dag moest werken zo.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10520535 Quote

  Hier 2 kinderen en die gingen ook altijd pas rond 22.00/23.00 mee naar boven, tot die tijd was het vaak urenlang huilen, wiegen, rondjes lopen etc.. echt heel onrustig in de avond. Vanaf een maand of 4 kon dit langzaam wat eerder worden (maar nog echt niet elke avond!) en werd het langzaam 21.00/20.00. Pas vanaf zo’n 6 maanden lukte het bijna elke avond rond 20.00.

  Voor mijn gevoel ist wel normaal dat ukkies s avonds onrustig zijn en bij je willen zijn/veel huilen. Dat wordt vanzelf minder en er komt echt een moment dat je kindje eerder de nacht in gaat. Die eerste maanden zijn intens! Je doet het goed!

  Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar

  EMMALIN
  Bijdrager
  #10520538 Quote

  Mijn dochter is op dit moment 15 wk. Sliep met 2,5e week op eigen kamer. Tot week 7 deed ze veel slaapjes in de box, middag in bed. Vanaf week 8 slaapt ze ieder slaapje in eigen bed. Laatste fles is rond half 9 a 9 uur, slaapt dan rond kwart voor 10 en wordt wakker om half 9 of moet haar wakker maken.


  HeHoLetsGo
  Bijdrager
  #10520562 Quote

  Vanaf een half jaar zoiets rond 20/21 naar bed boven. Overdag wel al heel vroeg vanaf een week of 3 denk ik in z’n ledikantje. Heb hem ook na 2 weken snachts in eigen bedje gelegd ipv co-sleeper.. ik kon er echt niet tegen als hij naast me lag, een en al spanning en niet kunnen slapen. 


  NasCar
  Bijdrager
  #10520701 Quote

  Ik denk dat je het prima doet. Ik legde mijn dochter op die leeftijd ook overdag dagelijks (soms een paar keer) in haar ledikant op haar eigen kamer. Zo kon ze alvast wennen aan haar kamer en de stilte daar. De ene keer ging dat goed en de andere keer wat minder. Zo rond de 16 weken legde we haar daar ook s’ avonds in bed. Ze sliep daar net zo goed als dat ze bij ons in de kamer deed.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct