Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Wanneer Duidelijk Wel Niet Zwanger

 • Auteur
  Berichten

 • Mientje
  Bijdrager
  #10202601

  Hoi,

  Misschien kunnen jullie me iets meer duidelijkheid geven.

  Mijn vriend en ik zijn ongeveer klein jaar geleden begonnen om zwanger te worden. Eerst heb ik best lang moeten ontpillen en mijn cyclus nu is ook niet echt regelmatig. Schommelt tussen 27-33 dagen, wel het vaakst rond de 28 dagen. Nu heb ik sinds 2 keer ovulatie testen gebruikt, vorige maand was ik toen 14 dagen na ovulatie ongesteld maar deze maand had ik mijn positieve ovulatietest vanaf dinsdagavond 30 april en woensdag 1 mei. Ik had dus verwacht dat ik 14 – 15 mei wel ongesteld zou worden, dit is nog niet gebeurd. Heb wel nu al gister en vandaag getest maar die zijn negatief. Zou ik zwanger kunnen zijn of denken jullie dat ik gewoon nog later opeens ongesteld zal worden?

  #10202604 Quote

  Hoi! Je kunt zeker zwanger zijn, ook al test je (nu nog) negatief, maar het zou ook kunnen dat je nog ongesteld wordt. Super irritant, ik weet het! Het ‘makkelijkst’ vond ik om te onthouden dat de periode tussen ovulatie – menstruatie qua aantal dagen eigenlijk altijd min of meer gelijk is. Omdat je nog maar 2 keer ovulatie testen gebruikt hebt is het alleen lastig vast te stellen hoeveel dagen dit bij jou is (omdat je het slechts van één cyclus zeker weet). Houd je je cyclus bij, in een app bijvoorbeeld? Dat hielp bij mij goed om beetje inzicht te krijgen in hoeveel dagen mijn cyclus nou eigenlijk (gemiddeld) duurde – en vooral hoe lang de ’tweede fase’ duurde. En heb je verder symptomen die kunnen wijzen op een zwangerschap? 

  Mocht je nou de komende dagen nog niet ongesteld worden, kun je het beste over een aantal dagen nog eens testen. Als je zwanger bent verdubbeld het hcg in je lichaam zich om de zoveel dagen, dus vandaar dat het bij een negatieve test beter werkt een aantal dagen te wachten alvorens opnieuw te testen. 

  Succes, ik duim voor je!


  Mientje
  Bijdrager
  #10202619 Quote

  Bedankt voor jullie reacties.

  Ja ik heb ontdekt in de loop van maanden dat ik allerlei kwaaltjes voel wat misschien een zwangerschap zou kunnen aangeven maar ik word dan toch gewoon ongesteld dus daar probeer ik niet teveel op te letten. Ook deze maand zei ik al tegen mijn vriend dat waarschijnlijk niet gelukt was omdat ik dat alweer voelde. Ik heb nu die kwaaltjes al sinds donderdagavond de 9e dus daarom verwachte ik ook wel om ongesteld te worden. Zere borsten, krampachtige dingen, last van mijn buik, beetje kietelend gevoel ook af en toe. Maar dan wacht ik nog maar tot na het weekend af, hopelijk test ik of positief dan of ik ben ongesteld geworden. 


  Mientje
  Bijdrager
  #10202935 Quote

  Vandaag toch ongesteld geworden dus mijn gevoel dat ik ongesteld zou worden klopte wel.

  Ik zal eens in de gaten houden of ik een regelmaat in de fase tussen ovulatie en ongesteld zijn kan ontdekken doormiddel van die ovulatie testen.

  Komt het vaak voor dat die fase onregelmatig is of is dat eigenlijk niet goed? 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen