Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer eerste bloeding bij een miskraam?

 • Auteur
  Berichten

 • Jongpam
  Bijdrager
  #10461166

  Hallo! 

  Ik heb een vraag over mijn miskraam.
  Op dit moment ben ik zwanger van een tweeling die het helaas beide niet hebben gered. De ene was met 6.5 week gestopt met groeien en de andere vlak voor de 7 weken (dit is ondertussen 1 week geleden).
  Op dit moment ben ik aan het afwachten wanneer de miskraam op gang komt, maar heb helemaal nog geen bloeding terwijl alle zwangerschapskwaaltjes al 5 dagen geleden gestopt zijn. 

  Als je gaat Googelen zie je alleen hoe lang het duurt voor de miskraam doorzet zodra je de eerste bloeding hebt. Maar hoe lang duurt het eigenlijk normaal gesproken voor je de eerste bloeding hebt?

  Alvast bedankt voor de reacties!


  Lissocat
  Bijdrager
  #10461169 Quote

  Wat spijtig dat je dit moet meemaken ☹❤
  Ik heb in maart een missed abortion gehad, 1 maart slechte 11weken echo waaruit bleek dat ons kindje al met 9 weken gestopt was met ontwikkelen. Uiteindelijk 24 maart een curettage gehad (pillen durfde ik niet). Tot die tijd nauwelijks gebloed, gyn zei dat het nog een poos had geduurd voor de miskraam op gang kwam.
  Je kan altijd afwachten, de keuze is aan jou. Het kan snel op gang komen, of net als bij mij weken duren. Heb daarom uiteindelijk zelf de keuze gemaakt het weg te laten halen.
  Sterkte😘


  Froemeltje
  Bijdrager
  #10461176 Quote

  Wat ontzettend vervelend dat je dit hebt meegemaakt. Ik heb op 19 mei te horen gekregen, met 13 weken zwangerschap, dat mijn kindje was overleden. Bij mij begon 3 uur nadat ik het nieuws hoorde de bloeding en de volgende dag ben ik het kindje verloren. Volgens de verloskundigen was dit wel echt extreem snel en zien ze dat niet vaak. Voordat ik het kindje was verloren gaven zij wel nog als tip om eens langs een voetreflex te gaan of vrouwenmantelthee te drinken, dat wil nog wel eens helpen om het op gang te brengen mocht je nog geen medicatie of curretage willen proberen. Heel veel sterkte de komende tijd, het is niet niks 😔


  Jongpam
  Bijdrager
  #10461177 Quote

  Dankjewel voor je reactie! Vervelend dat het jou ook is overkomen…
  Ik heb zeker wat aan jouw antwoord. Mijn verloskundige had contact met de Gynacoloog (aangezien het ook nog eens een Mono-Mono tweeling is, samen in 1 vruchtzakje) en die gaven aan dat het net als bij 1 baby binnen 2 weken op gang zou moeten komen. Ik twijfel dus of ik morgen contact ga opnemen met het ziekenhuis voor een curettage (hier hetzelfde: pillen lijken mij echt niet prettig). Als de bloeding alsnog start, kan ik altijd de afspraak nog afzeggen. 


  Jongpam
  Bijdrager
  #10461184 Quote

  Bij jou klinkt het helemaal heftig. Het zo laat te horen krijgen en het verlies er zo snel achteraan! Je hebt er amper de tijd voor gehad om er over na te denken!
  Ik hoop dat ook jij er snel overheen bent (gekomen).


  Lissocat
  Bijdrager
  #10461199 Quote

  Carpam, lieverd, je moet maar zo denken; niks moet en alles mag. Gewoon even goed over nadenken komende dagen, goed laten informeren door de gyn. Ik had een hele lieve, meelevende man die me alles heeft uitgelegd en me de tijd gaf, eerst de pillen aanraadde en heel coulant was toen ik een week later belde dat ik het niet durfde (ik werk zelf in het ziekenhuis en heb gezien wat de cytostec kan doen), en toen mocht ik nog eens langskomen, wachten en daarna pas curettage gepland.Ga uit van je gevoel en wat jij prettig vindt, uiteindelijk werkt dat het beste.

  Uiteindelijk is de curettage me echt 100% meegevallen onder ruggenprik en roesje; snel herstel na de ingreep en heb geen complicaties gehad.

  Succes!


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10461216 Quote

  Heel veel sterkte met het verlies!

  Ik moest na de echo (had 11 weken moeten zijn, maar met ruim 9 weken gestopt) nog 2,5 week wachten tot het spontaan op gang kwam. Mijn verloskundige zei dat het vaak al binnen een dag op gang komt, omdat je het tot de echo waarbij je het nieuws krijgt onbewust tegenhoudt ofzo. Ik moet wel zeggen dat ik voor die echo ook al af en toe wat bloedverlies had gehad, en na de echo dus eerst 2 weken bijna niet, tot het daarna een paar dagen met wat bruinverlies opbouwde tot het ineens vol op gang kwam.

  Ik had trouwens na mijn ‘spontane’ miskraam ook nog een curettage nodig, en die is me ook erg meegevallen. Ik heb ook een ruggeprik gehad, roesje hebben ze geprobeerd, maar die werkte niet, heb dus wel alles meegekregen en tijdens de ingreep gezellig gebabbeld met de mensen op de OK. Misschien is mijn beeld ervan wel vertekend, omdat ik die curettage met spoed kreeg wegens overmatig bloedverlies, en het voor mij dus een levensreddende ingreep was (het stopte immers het hevige bloedverlies), al had ik dat pas achteraf door. Gelukkig leven we in het heden waarin medisch heel veel mogelijk is. 

  Alle keuzes zijn goed, gewoon doen wat het beste voelt voor jou. Als je besluit af te wachten, dan zou ik wel een deadline afspreken waarop je dat nog een keer gaat bespreken, dan leef je in elk geval een beetje naar een (soort van uiterste) datum toe, en dan kan je altijd nog bedenken wat je dan doet. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct