Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Wanneer Fietsen

 • Auteur
  Berichten
 • #10315555

  Hi!

  Wanneer gingen jullie voor het eerst fietsen met jullie kleintjes?

   


  StephW
  Bijdrager
  #10315559 Quote

  Ik zodra mijn dochter zelf kon zitten langere tijd. En dan eerst alleen korte vlakke stukjes. Sommigen zeggen als je kind zelf tot zit kan komen. Maargoed. Je moet even oppassen voor teveel klappen op het lijfje door hobbels enzo. 

  #10315586 Quote

  Pas als ze goed kunnen zitten en dat was bij mijn kinderen pas rond de 9 maanden 


  Galileo
  Bijdrager
  #10315608 Quote

  Toen mijn dochter zelf ging zitten en ook goed kon blijven zitten (rechtop). Het is niet echt een rustig kind, dus ze kon al eerder hrd kruipen dan goed zitten, maar vond het belangrijk echt te wachten tot ik  wist dat de rugspieren goed ontwikkeld waren. Zelfs in een ‘vlakke weg’ zitten behoorlijk wat hobbels, alleen al even de stoep af met de fiets schudt de baby aardig door elkaar. Ze was 9 maanden.


  Junidochter
  Bijdrager
  #10315617 Quote

  Toen mijn dochter goed stevig zat en ook zelf tot zit kon komen, ik denk zo rond de 9 maanden.

  #10315620 Quote

  Mijn dochter kon met 9 maanden lopen dus ze kon bijna eerder lopen dan goed zitten haha

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10315640 Quote

  Wij zijn gaan fietsen toen hij 6,5 maanden was. Eerst alleen korte stukjes (naar kdv bijvoorbeeld). Hij kon toen nog niet (echt) zelfstandig tot zit komen, maar wel bijna. Zat verder wel stevig als je hem neerzette.

  #10315646 Quote

  Bij de oudste al met 6.5 maand, hele kleine stukjes..Prachtig vond ze het. Toen was het april/mei, dus ik had vooral zelf behoefte om te fietsen in het voorjaar en ik heb het toen eens geprobeerd en t ging best goed. Officieel is dat te vroeg, maar ze is nu 2.5 jaar en heeft er niks aan overgehouden hoor..

  Mijn jongste is nu 9 maanden en daar fietsen we mee sinds ze 8 maanden is. Iets later dan met onze oudste dus, maar dat heeft ook met het seizoen te maken. In februari zie ik de noodzaak niet om een baby van 6 maanden in de kou op de fiets te zetten, in april/mei is het wel fijn! 


  SoofMaart
  Bijdrager
  #10315887 Quote

  Sinds twee weken (ze is nu 8.5 maand), ze kan goed zitten! Maar echt korte stukjes want merk dat het enorm vermoeiend voor haar is! En ik pas heel erg op hobbels en kuilen in de weg enzo, voor haar nek en rug! Het is heerlijk, met haar fietsen! 🙂

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen