Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer insemineren?

 • Auteur
  Berichten
 • #10518413

  Hoi allemaal, Heb nu net (5 januari 10.00) een positieve ovulatie test gehad. Wanneer kunnen we het beste insemineren? Vrijen gaat helaas niet door diverse omstandigheden. Het liefst willen we 2x of vaker insemineren. Ik weet dat men zegt; om de dag is beter maar laat de eerste keer dan de hoofdpoging zijn en de tweede een mooie extra 😊 Dankjewel!


  Tesssa
  Bijdrager
  #10518424 Quote

  Dan zou ik voor vandaag gaan. Je verwacht je eisprong ongeveer 24 uur na je positieve test en spermacellen leven gemiddeld 3 dagen. Dus als je vandaag insemineert zullen er levende spermacellen aanwezig moeten zijn als je je eisprong hebt. Dan kan je morgen nog een keer doen voor de ‘bonus’. Baadt het niet, schaadt het niet 😉 


  Lewis
  Bijdrager
  #10518465 Quote

  Ik heb dan IUI’s in het ziekenhuis gedaan. En had een korte LH piek en vrij snel een eisprong. Normaal bel je als de test positief is en dan heb je de volgende ochtend de inseminatie. Dat is bij de meeste mensen goed. 

  Ik zelf kreeg op een gegeven moment de opdracht te bellen als de test duidelijk opliep. Ik kon op een gegeven moment zien dat ie morgen positief ging zijn. En zo had ik vaak de inseminatie op de dag van de positieve ovulatietest. Zo ben ik zwanger geraakt. 

  Dus met dat in je achterhoofd zou ik vanavond en morgenochtend doen dan. 


  MillyMae
  Bijdrager
  #10518648 Quote

  Hoi! @Gebruiker10354404

  Wat ‘fijn’ om te lezen dat ik niet de enige ben die aan zelfinseminatie doet. Is dit de eerste ronde? Ik lees vaak genoeg dat er vrouwen zwanger zijn geworden middels ZI, maar toch heb ik steeds het idee dat de kans een stuk kleiner is. Hoe denk jij hierover? 


  Leli
  Bijdrager
  #10518719 Quote

  Hoi!
  Wat spannend allemaal!
  Mijn vriend en ik hebben het wegens omstandigheden ook via zelfinseminatie gedaan en bij ons was het in ronde 3 al raak! Er ligt nu een lief, tevreden en klein meisje van 6 weken bij mij te slapen!

  Ik hield mijn cyclus bij via de app ‘mijn kalender’ en gebruikte ovulatietesten. Wij deden het 3 dagen en 1 dag voor de ovulatie, of op de dag zelf. Er zitten ook ‘langzame’ zwemmers tussen en de kwaliteit van het zaad is beter wanneer er 24 uur tussen zit

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct