Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer Is Een Bekende Babynaam Te Ver Weg

 • Auteur
  Berichten
 • #10605281

  Vandaag heb ik eindelijk een positieve zwangerschapstest gehad, we zijn zo blij!

  Nu waren we natuurlijk al aan het kletsen over de naam. We vinden een naam heel leuk, alleen iemand (ver weg) die wij kennen hebben hun kindje ook zo genoemd. Hoe ver denken jullie?

  Onze goede vrienden, haar zus. We zien haar misschien 1x per jaar.

  Zouden jullie dit doen? Of vinden jullie dit toch te dichtbij?

  Thanks!


  Essil
  Bijdrager
  #10605284 Quote

  Zou mij niet uitmaken.


  Tesssa
  Bijdrager
  #10605285 Quote

  In de 1e plaats gefeliciteerd!

  En het kindje van de zus van goede vrienden vind ik persoonlijk echt veel te ver weg. Als je een beetje grote vriendengroep hebt, zijn daarmee dus alle namen al vergeven 😉 

  Ik vind persoonlijk dat je geen naam aan je kindje kan geven die in je directe familie al voorkomt. Dus je eigen broers en zussen, daar de kinderen van en wellicht je eigen ooms/tantes en neven en nichten, afhankelijk van het contact. En met namen van (kinderen van) goede vrienden moet je soms oppassen. Dan zou ik het gewoon even vragen (hebben wij destijds ook gedaan, zij vinden het alleen maar leuk als onze kinderen dezelfde naam zouden hebben! Uiteindelijk is het een andere naam geworden,maar dat terzijde).

  Dus in jullie situatie zou ik gewoon voor die naam gaan. Voelt het toch niet goed, zou je het dus altijd even aan die zus kunnen vragen. Dat zou ik dan wel vroeg genoeg doen, zodat je je nog niet vastpint op die naam en het moeilijk is om een andere naam te bedenken mochten zij het wel een probleem vinden en jullie er daarom voor kiezen er toch vanaf te zien.

  Nu ben ik natuurlijk wel benieuwd welke naam jullie in gedachte hebben, maar ik snap heel goed als je dat niet wilt delen 😊


  Tesssa
  Bijdrager
  #10605287 Quote

  Voor mij zou het ook nog wel meespelen.hoe bekend/zeldzaam de naam is. Als het een ‘gewone’ /veel voorkomende naam is, zou ik me er zeker niet druk om maken. Is het een hele bijzondere/zeldzame naam die in NL maar 2x voorkomt en precies bij hen, dan is het misschien wel even netjes om het te vragen. Maar als je het niet navraagt en je kindje gewoon die naam geeft snap ik dat ook heel goed. Ik zou het zelf echt geen probleem vinden. Ik zou het juist wel leuk vinden, dat blijkbaar meer mensen het een leuke naam vinden 😊. 


  HeHoLetsGo
  Bijdrager
  #10605303 Quote

  Ik ben dan misschien wel afwijkend hierin. Ik zou de naam dan niet meer willen geven. Mn man werkt in een bedrijf van 6000 werknemers, maar zou ik weten dat hij een collega heeft met een kindje met dezelfde naam hoeft t voor mij al niet meer.  Zelf zou ik dus ook nooit voor top 100 namen gaan. Zo hebben we twee jongens maar voor de zwangerschap van de eerste wisten we de meisjesnaam en zijn er nog altijd verliefd op. Bij elk meisje dat in onze omgeving geboren wordt hoop ik zo ontzettend dat ze niet zo komt te heten, dan zou meteen onze eventuele dochter niet meer zo heten.  Maar besef nu wel dat lang niet iedereen daar zo in staat. Ik vind automatisch namen die anderen kiezen al niet meer mooi juist omdat iedereen ze kiest.  Doe wat jullie mooi vinden, het is jullie kindje en jullie zijn vrij om te kiezen wat jullie willen 🙂

  Oh en proficiat!!! 

  #10605304 Quote

  Bedankt allemaal!

  Het gaat om de naam Eli, zij hebben de Nederlandse uitspraak en wij twijfelen nog over  de Engelse (Elai) uitspraak of Nederlandse haha.

  Ik weet niet of dit wat aan jullie mening veranderd haha

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?

  WillemijnB
  Bijdrager
  #10605329 Quote

  Misschien ook nog even afwachten tot je het geslacht weet? Of zou dat voor jullie niet uitmaken? Persoonlijk vind ik nooit dat je iemand toestemming hoeft te vragen voor een naam. Dat iemand anders hem eerder heeft gebruikt, maakt in mijn ogen niet dat iemand dan ‘recht’ heeft op die naam. Maar wij hebben de naam van ons zoontje ook pas definitief bedacht na zijn geboorte dus misschien ben ik wel afwijkend hierin 😉


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10605403 Quote

  Ik zou die naam ook gewoon gebruiken als je het een mooie naam vind.

  Ik heb wel moeite met de neef van mijn man die heeft zijn zoontje dezelfde naam gegeven als ons overleden zoontje.

  Dat vind ik toch iets anders 

  Als ons zoontje nog had geleefd had ik er geen moeite mee gehad met dezelfde naam.

  Ze hebben het ook niet gevraagd dus schrok toen wij het geboortekaartje van hun binnen kregen.


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10605407 Quote

  Sorry, maar ik weet niet eens van al mijn vrienden hoe al hun broers en zussen heten (sommigen hebben er veel, haha), laat staan hoe hun kinderen heten. Maargoed, het gros daarvan zie ik dus ook nooit, niet eens een keer per jaar (anders had ik hun naam wel onthouden denk ik). Ik denk dat je vooral voor jezelf na moet gaan hoe het voelt om die naam alsnog te gebruiken. En inderdaad, bij een populaire naam zou ik me daar minder zorgen over maken dan bij een naam die zeldzaam is. Want hadden ze nou echt gedacht dat zij de enige waren die hun kind een top 10 naam mochten geven? Lijkt me niet. Maar als zij een zeer unieke naam met eigenzinnige spelling bedacht hebben, tsja, dan zullen ze misschien minder staan te springen om een naamgenoot voor hun kind in de (uitgebreide) kennissenkring. Tuurlijk weet je niet altijd vantevoren wat over 10 jaar populair gaat zijn, maar met een top 10 naam weet je dat de kans groot is op klasgenootjes oid met dezelfde naam. Eli valt wat mij betreft meer in de categorie van vaker voorkomende namen dan die van echt zeldzame namen, dus zou ik niet moeilijk over doen of navragen. Maar volg daarin gewoon wat goed voelt voor jullie. 

  Over dezelfde naam als familieleden, tsja, wij hebben onze kinderen vernoemd. Dus heel bewust wel dezelfde naam gegeven als familieleden (ook zonder overleg), en ik zie dat persoonlijk als een soort eerbetoon ipv een soort namendiefstal oid.  Maar tegelijkertijd zou ik wel de namen vermijden die onze broers/zussen als naam gegeven hebben aan hun kinderen, al zou ik het nu wel echt ff slikken vinden als de meisjesnaam die we voor onze oudste bedacht hadden (we hebben 2 jongens en willen nog wel voor een derde gaan, maar niet eens aan het proberen zwanger te worden op het moment dus geen idee of er ooit evt een meisje komt hier) straks al vergeven is, terwijl we die naam eigenlijk al langer vast hebben staan dan de naam die we aan onze oudste gegeven hebben (geslacht was voor ons beide keren een verrassing bij de geboorte, dus twee namen bedacht). Mede omdat het ook een vernoeming zou zijn zijn we wel echt gehecht aan die naam al komt in onze familie creatief vernoemen (dus niet de letterlijke naam gebruiken) ook voor en zouden we dus wel iets kunnen verzinnen wat erop lijkt maar niet hetzelfde is. Mijn man vind daarin heel sterk: tsja, wij hebben die naam bedacht voordat een evt nichtje zo genoemd wordt, en wij hebben toch een andere achternaam, dus we kunnen gewoon aan die naam vasthouden, maar ik zou het ronduit raar vinden om mijn kind hetzelfde te noemen bij roepnaam als een nichtje van ons kind en denk dat het voor mijzelf zo raar zou voelen dat ik die naam niet meer zou willen geven. Dat beperkt zich wel echt tot de roepnaam, tweede namen zijn voor mij echt zoiets van: leuk voor op je paspoort of om een uniek e-mailadres te krijgen, maar je gebruikt het normaal toch nooit voluit, dus niet erg om evt hetzelfde te hebben (zeg ik als persoon met een vrij unieke achternaam).

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct