Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer kan ik een zwangerschapstest doen

 • Auteur
  Berichten

 • Vrouwke
  Bijdrager
  #10208842

  Hallo, 
  Ik ben hier nieuw en weet helemaal niet of ik  hier mijn vraag kan stellen. Ik ben 4 mei gestopt met de pil. 7 mei menstruatie begonnen. Zou Vandaag mijn menstruatie weer moeten krijgen als mijn cyclus klopt met 28 dagen. Had afgelopen do avond wat donkeren afscheiding tot za middag. Als ik het nu tel is dat precies 9 dagen naar mijn eisprong. Ben zo zenuwachtig wanneer kan ik een zwangerschapstest doen? Of is het toch misschien een voorteken van een menstruatie? 

  #10208869 Quote

  Hou er rekening mee dat na het stoppen met de pil je cyclus niet direct regelmatig is. Dit duurt bij sommige mensen wel een jaar. Bij anderen is het direct regelmatig. 

  Maar een cyclus van meer dan 50 dagen kan voorkomen in het begin. 

  #10208871 Quote

  Hou er rekening mee dat na het stoppen met de pil je cyclus niet direct regelmatig is. Dit duurt bij sommige mensen wel een jaar. Bij anderen is het direct regelmatig. 

  Maar een cyclus van meer dan 50 dagen kan voorkomen in het begin. 


  Klaasjee
  Bijdrager
  #10208878 Quote

  Vragen mag je hier altijd stellen 😉. Je cyclus kan na het gebruik van de pil van slag zijn, maar er is ook zeker een kans dat je na 1 ronde al zwanger bent. De “bloeding” die je hebt gehad zou een innestelingsbloeding kunnen zijn geweest. 

  Weet je nog hoe je cyclus was voor je aan de pil begon? Was die ook altijd al rond de 28 dagen of verschilde dat heel erg?

  In principe kan je op de dag dat je je volgende menstruatie verwacht een test doen, maar hou in dit geval in je achter hoofd dat je cyclus nog even anders kan zijn dus dat het negatief is. Je kan morgen (ochtend urine is t sterkste) altijd een testje wagen. Als jij positief is weet je waar je aan toe bent. Is hij negatief dan is het even afwachten wat er gaat gebeuren.

  Succes!


  JomieJW
  Bijdrager
  #10208881 Quote

  Ben het eens met de vorige reactie, houd er rekening mee dat je cyclus geen 28 dagen is na het stoppen met de pil. Het kan sowieso 6 maanden tot een jaar duren voordat je cyclus überhaupt regelmatig is… Als je zeker weet dat je een eisprong hebt gehad (door middel van voelen of een ovulatietest) dan raden ze aan om 14 dagen na je eisprong een zwangerschapstest te doen, omdat dat dan normaliter de dag zou moeten zijn waarop je weer ongesteld wordt. Ook het aantal dagen na je eisprong is voor iedere vrouw anders, maar de adviezen luiden in ieder geval 14 dagen.


  Vrouwke
  Bijdrager
  #10208896 Quote

  Ik dacht ook dat het een innestelingsbloeding was maar zeker weet ik het niet. Ik heb 20 jaar de pil geslikt dus weet helaas niet meer hoelang mijn cyclus duurt. Misschien toch ff afwachten dan. Wat zijn de betrouwbaarste testen? 

   

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10208916 Quote

  Het zou zomaar een voorteken kunnen zijn van zwangerschap of menstruatie, maar ook van helemaal niks, zoals eerder al gemeld is. Het zou zelfs een teken kunnen zijn van je eisprong als je cyclus door het ontpillen van slag is. Je cyclus kan verstoord zijn door te stoppen met de pil, maar dat hoeft helemaal niet. Helaas lijken vrijwel alle mogelijke vroege symptomen van zwangerschap op mogelijke symptomen van een aanstaande menstruatie.
  Vrouwen schijnen zo’n 20% kans te hebben op zwangerschap elke cyclus als er niks geks aan de hand is, en dat is inclusief dames die net gestopt zijn met de pil, dus je zou best een testje kunnen wagen. Ik denk dat de 2 voor 5 euro testen van de kruidvat erg betrouwbaar en betaalbaar zijn. Maar alle testen moeten voldoen aan dezelfde betrouwbaarheidsmaatstaven, dus wat je ook kan vinden in de supermarkt/drogist voldoet allemaal daaraan. Een negatieve test kan ook betekenen dat je te vroeg test. Mocht je een heel vaag streepje zien, dan kan je de test altijd een paar dagen later herhalen als je twijfelt. 😉

  #10209726 Quote

  Lastig, omdat je inderdaad niet echt zeker weet wat je cyclus is als je pas net bent gestopt. Even afwachten dan maar en kijken of je vroege zwangerschapschapssymptomen krijgt? 🙂 En anders kun je natuurlijk ook gewoon lekker een testje doen! Je hebt ook extra gevoelige testen die het hCG sneller kunnen ontdekken. Hier vind je wat meer info erover! https://mybabywatcher.com/zwangerschapstest-wanneer-kan-ik-testen/


  Vrouwke
  Bijdrager
  #10209936 Quote

  Hallo dames, 

  vandaag een zwangerschapstest gedaan was negatief. Zit nu op dag 31 en nog steeds geen menstuatie te bekennen. Net contact met huisarts gehad omdat ik toch wel beetje misselijk ben en mijn buik is opgezet. Vanmiddag zou zei mij terugbellen dus hopen dat ik dan meer weet. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct