Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer Kun Je Het Vertellen

 • Auteur
  Berichten

 • Moederrrrrr
  Bijdrager
  #10140255

  Hoi dames, 

  Ik heb vandaag mijn eerste echo gehad, ik dacht volgens mij eigen berekeningen al 7 weken en een beetje te zijn maar het blijken er 6, wel een heel voorzichtig kloppend hartje gezien! 

  Nu wilden we het graag met kerst vertellen aan ouders en broer middels een kerstcadeautje, ik zou dan volgens eigen berekening 10 wk zijn maar nu dus 9, maar ik ben nog zo bang dat het mis kan gaan. Aan de ene kant zal ik ook dat dan graag met mijn ouders willen delen en steun bij ze zoeken, maar aan de andere kant wil ik ze niet eerst vrolijk nieuws vertellen om dan later weer met slecht nieuws te moeten komen. Nu hoop ik natuurlijk ontzettend dat alles goed zal blijven gaan en heb ik 17 December, nog voor de kerst, nog een 2e echo. Maar ik vroeg mij af wanneer is het zegmaar “veilig genoeg” om het de eerste mensen te vertellen en/of wanneer hebben jullie dit gedaan?

  Oh en hoe kom je die weken door tot je het eindelijk van de daken mag schreeuwen? 😜 Pff wat gaat de tijd langzaam… 


  Baileyxx
  Bijdrager
  #10140261 Quote

  Gefeliciteerd!!

  meeste vertellen het bij de 12 weken, dan is de kans dat het “fout” gaat  een heel stuk afgenomen.

  Geniet er van 🙂 


  Izzy
  Bijdrager
  #10140263 Quote

  Hoihoi,

  Gefeliciteerd! De kans dat het fout gaat is na de 12 weken sterk afgenomen. Bij ons wisten de ouders het al met 6 weken na een echo met kloppend hartje. Mocht het misgaan heb je toch mensen om je heen. Zo heb ik altijd gedacht. Doe wat goed voelt bij je! Er is geen regel dat het na 12 weken niet verkeerd kan gaan, zo bestaan er nog genoeg miskramen of doodgeboortes. Vertrouw op je lichaam en doe wat goed voelt. Succes en een voorspoedige zwangerschap toegewenst!

  #10140265 Quote

  Gefeliciteerd!!

  Vertel het wanneer je zelf wil. Wij hadden het ook na de eerste echo gedaan, dus met 6 weken ongeveer omdat we op zomervakantie gingen. Met het zelfde idee; als het mis gaat vertellen we het ook

  2e echo was met 10 weken en daarna aan iedereen verteld zoals vrienden en werk. Ik zag toen geen reden in om 2 weken te wachten want we hadden toch geen controle meer daartussen


  Silvia-xx
  Bijdrager
  #10140274 Quote

  Heb het hier al meteen aan (schoon)ouders verteld, dus met 4-5 weken. Broers en zussen iets later, met 7 weken of zo. De rest vanaf 10 weken, maar toen had ik ook al 5 echo’s gehad 🙈


  StephW
  Bijdrager
  #10140277 Quote

  Ik heb mensen die dichtbij ons stonden het verteld na 2 goede echos, en daarna veel vrienden na 12 weken en op mn werk met ongeveer 14 weken.. doe wat goed voelt! 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Klijn
  Bijdrager
  #10140286 Quote

  Wij vonden het prettig om het onze directe familie en beste vrienden al eerder te vertellen. Mijn beste vriendinnen wisten het gelijk vanaf de positieve test, onze ouders en broers/zussen na de eerste echo. Ik vond het veel te moeilijk om het stil te houden en vond het ook fijn dat iemand het wist “voor het geval dat”.

  Daarnaast is de kans dat het goed blijft gaan (zeker na een goede echo) groter dan dat het mis gaat. Ik ben van het positieve uitgegaan 🙂


  Jippie
  Bijdrager
  #10140290 Quote

  Leuk om het met kerst te vertellen. Zou ik ook lekker doen hoor als je al een 2e echo hebt gehad dan. Wij hebben met precies 7weken de 1e echo gehad toen hebben we het onze ouders en broers en zus gelijk verteld. Met 10 weken de termijnecho toen hebben we het aan goede vrienden verteld en toen langzaamaan steeds verder verteld.


  Mie
  Bijdrager
  #10140294 Quote

  Wij wilden wachten tot 12 weken (allé, vooral mijn man ;-)). Ik mocht wel 1 goeie vriendin inlichten (want zo lang helemaal zwijgen… dat zou me nooit gelukt zijn). Op 12w1d hadden we een echo bij de gynaecoloog, en dan is ook bloed afgenomen bij de nipt. Hij zei zelf: als je het nu nog niet verteld hebt, kun je evengoed nog wachten tot na de resultaten van de NIPT. Natuurlijk zouden we ook steun van onze familie willen als die negatief was, maar we wilden onze ouders precies wat sparen om ze de ene week superleuk nieuws te melden, en dan de week erna slecht… Op precies 13 weken had ik goede NIPT-resultaten en hebben we de toer van de familie gedaan.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct