Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer Monteer Je Het Autostoeltje Voorwaarde

 • Auteur
  Berichten
 • #10494020

  Hey!

  Ik was even benieuwd wanneer jullie het auto stoeltje met de rijrichting mee hebben gemonteerd?
  Mijn zoontje wordt binnenkort 1, kan al goed zitten en we hebben een stevig auto stoeltje met isofix en gordel bevestiging.

  Hoor graag van jullie!

  Liefs,

  Agnes


  Marliene
  Bijdrager
  #10494029 Quote

  Na 15 maanden, dat is het advies dat bij onze autostoel kwam.

  #10494031 Quote

  Ik deed bij beide kids met 7 maand ofzo al. Konden ze beide goed zitten en ze zaten met kromme benen achterwaats in de auto dus geen prettige houding meer. En ze mochten toen met het gewicht in de autostoel dus toen ook gedaan

  #10494032 Quote

  Onze zoon ging met 10 maanden al voorwaarts zitten. Ons autostoeltje kon niet achteruit geplaatst worden en hij was te groot voor zijn Maxi-Cosi. Hij kon overigens goed stevig zitten.


  Dpl
  Bijdrager
  #10494037 Quote

  Mijn dochter heeft tot ruim 2 achteruit gezeten. 

  Van veiligheid.nl:

  Ben je verplicht je baby achterwaarts te vervoeren?

  Het is belangrijk om je kindje zo lang mogelijk achteruit te vervoeren. Het nekje is bij jonge kinderen kwetsbaarder, omdat ze in verhouding een zwaarder hoofd hebben. Als je ze achteruit vervoert wordt het nekje tijdens een botsing beter beschermd. Hoe lang je je baby achterwaarts moet vervoeren, hangt af van de autostoel die je hebt. Wij adviseren zo lang mogelijk. Bij autostoeltjes die voldoen aan de nieuwe regels ben je verplicht je baby tot 15 maanden achteruit te vervoeren. Bij autostoelen binnen de oude regelgeving (R44) kun je je kind tot 13 kg achteruit vervoeren.

  https://www.veiligheid.nl/kinderveiligheid/op-pad/met-de-auto/soorten-autostoeltjes/baby-autostoel


  Yildizz
  Bijdrager
  #10494038 Quote

  Bij ons deden wij dat toen hij 1 jaar werd, wij hebben ook isofix.

  read more image Lees ook: Autovakantie met kinderen: 10 tips
  #10494048 Quote

  Hier ook direct met 8 maanden al, zodra ze uit de maxi cosi gingen. Ik heb geen isofix en ook geen autostoel die achterwaarts kan, dus direct voorwaarts. Heerlijk vonden ze het en de regels erover zijn wat vaag naar mijn mening. Ze zaten met 8.5 maand ook echt niet meer fijn en veilig in de maxi cosi (grote kinderen hier) dus ik kon ze daar ook niet tot 12 maanden of langer in laten zitten.


  Jippie
  Bijdrager
  #10494054 Quote

  Netjes tot 15 maanden, zoals ook geadviseerd wordt. Natuurlijk niet in de maxicosi want daar was hij al snel te groot voor. We hebben lange jongens die op alle pluslijnen zitten, maar de opvolgstoel kan 360 graden draaien en hoewel hij natuurlijk liever vooruit wilde kijken omdat hij dan meer kon zien, vonden wij veiligheid het belangrijkste.


  Gebruiker-S
  Bijdrager
  #10494068 Quote

  Wij hebben onze oudste zoon met 10 maanden voorwaarts in de auto gezet. Hij kon goed zitten en qua gewicht/lengte mocht het. Wij hebben een draaibare autostoel, dus hij kan achterwaarts maar onze zoon heeft hele erge wagenziekte. Dus hier er bewust voor gekozen om hem eerder voorwaarts te zetten. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct