Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer naar de dokter.

 • Auteur
  Berichten
 • #10063316

  Hallo,

  Even mijn zorgen kwijt. En misschien hebben jullie advies.

  Ik ben sinds december 2016 gestopt met de prikpil. Ik heb deze meer dan 8 jaar gebruikt en daarvoor nog de pil. Ik heb gevraagd aan de dokter hoe lang het kan duren voordat de hormonen uit je lichaam zijn, toen zei ze geef het een jaar tot anderhalf jaar.
  2017 was een verschrikkelijk jaar qua menstrueren. Ik was het zo onregelmatig en soms zat er maar twee weken tussen een nieuwe mens en soms was het een weken lang bruine vlekken op het inlegkruisje, dat ik een paar keer heb gedacht. Ik slik wel weer de pil, want dit trek ik niet. Maar als je kinderwens groot is dan hou je het vol.
  Eindelijk eind november was het zover. Mijn aller eerste heftige menstruatie. Raar dat je over dat soort dingen blij kan worden.
  We zijn nu bijna 4 maanden verder maar nog steeds geen zwangerschap helaas. Ik weet dat we pas bezig zijn. Maar toch is mijn menstruatie toch niet zoals het hoort te zijn. Ik heb niet de regelmatigste mens. De afgelopen 3 maanden was ie gemiddeld 26 dagen. Maar deze maand ben ik nu al voor de 2 keer ongesteld. en ik baal als een stekker.
  De eerste menstruatie was 25 februari en eindigde 1 maart en had ik rond de 9e mijn eisprong. Nu begon ik op de 11e weer te bloeden en dat doe ik nu al 2 dagen. Ik heb zelf een tampon ingedaan.
  En als ik het uitreken dan zal ik als ik deze mens aanhoud, rond de 24e mijn eisprong moeten hebben.
  Maar is dit dan wel weer betrouwbaar?

  Wat zou ik doen? Afwachten hoe de aankomende 2 maanden mijn mens. cyclus is of advies vragen bij de dokter?
  Wat is jullie advies?

  veel liefs


  Janneke1991
  Bijdrager
  #10063320 Quote

  Hoi Kimberley,

  Ik kan me voorstellen dat het allemaal heel onduidelijk is en frustrerend ook. 

  Ik denk dat de dokter zal zeggen dat je gewoon nog even moet wachten. Het kan gewoon even duren. Maar ik kan me ook voorstellen dat je wat duidelijkheid wil. Daarom zou ik gewoon een afspraak maken met de dokter en dit even bespreken. Dan kan je ook even je verhaal kwijt en kan hij of zij je adviezen geven. Dat kan wel gerust stellen. 

  Wij zijn ook na 6 maanden even naar de huisarts gegaan. Gewoon even kletsen over zwanger worden en wat nu eigenlijk normaal is e.d. Dat was heel geruststellend. 2 maanden daarna waren we zwanger. 

  Succes!


  Karinvalkman
  Bijdrager
  #10063521 Quote

  De huisarts kan wat rust geven

  Ik zou gewoon een afspraak maken.

  Sterkte meid, 🍀


  Gevavi
  Bijdrager
  #10066349 Quote

  Ook ik heb november 2016 mijn laatste prikpil gehad. Maar ik word dus helemaal niet meer ongesteld. Donderdag heb ik eindelijk een afspraak in het ziekenhuis. Heel benieuwd. Dus zo kan het ook

  liefs….

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct