Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer Naar De Huisarts 2

 • Auteur
  Berichten

 • Sarahtjhe
  Bijdrager
  #10515046

  Hoi,

  Ik ben eind oktober gestopt met de pil en nog geen echte menstruatie gehad. Wanneer zou ik naar de huisarts gaan? Ik wil hier geen halfjaar mee wachten omdat ik dan een halfjaar bang ga zijn of er misschien toch iets aan de hand is…


  Bollebuikpuntnl
  Bijdrager
  #10515047 Quote

  Volgens mij gaan de huisartsen pas beginnen met onderzoeken als je minimaal een jaar bezig bent…


  Sarahtjhe
  Bijdrager
  #10515049 Quote

  Ik lees toch wel berichten dat mensen al veel eerder langs gaan zodra ze niet ongesteld worden. Als je wel gewoon normaal ongesteld wordt en je bent dan een jaar bezig en het lukt niet dat is denk ik een ander verhaal.


  Smus
  Bijdrager
  #10515051 Quote

  Ik ben zelf na een maand of 3,5-4 naar de huisarts gegaan, maar ik had ook voordat ik aan de pil begon een zeer onregelmatige cyclus en last van acne. Dat kan wijzen op pcos. Huisarts stuurde mij meteen door, want hij dacht er hetzelfde over en diagnose is inmiddels ook bevestigd.. als je reden hebt om aan te nemen dat er iets mis zou kunnen zijn dan zou ik dus zeker naar de huisarts gaan en ook goed uitleggen waarom je dat denkt! 


  Blijemama
  Bijdrager
  #10515054 Quote

  Hee, ik vind dit ook een lastig punt.. ik ben ook ruim 2 maanden terug met de (mini)pil gestopt en daarvoor heb ik borstvoeding gegeven vanaf mijn bevalling in december. Dus ook nog steeds niet ongesteld geweest sinds voor mijn zwangerschap eigenlijk..


  Taps
  Bijdrager
  #10515056 Quote

  Ik denk dat het heel erg ligt aan je huisarts en je leeftijd. Ik was 31 toen wij begonnen aan kinderen, juist omdat ik wat ouder was gaf de huisarts aan dat als mijn ongesteldheid niet zo komen en het niet zou lukken om zwanger te worden, ik meteen aan de bel moest trekken. Dat als je een traject in moet je hier wel even mee bezig bent en ik niet meer de jongste was.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Chell
  Bijdrager
  #10515102 Quote

  Bah wat vervelend dat je nog niet echt ongesteld bent geworden. 

  Ik zou anders even contact opnemen met de assistente van de huisarts en vragen wat zij adviseren. Wellicht zegt ze (of hij natuurlijk); het is ontpillen kijk het nog even aan, maar wellicht kun je gewoon al terecht. 🙂 


  Juliass
  Bijdrager
  #10515104 Quote

  Vervelend dat je nog niet ongesteld bent geworden. Ik zou het nog even de kans geven, je bent pas 2 maanden verder, het kan best even duren. Succes in ieder geval!


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10515116 Quote

  Ik zou denk ik een maand of 3 afwachten en dan eens overleggen met de huisarts wat je opties zijn. Als je nog weet dat voor de pil je cyclus ook onregelmatig was, zou ik dat zeker ook aankaarten en mogelijk eerder gaan. Een jaar proberen is natuurlijk iets heel anders als dat een jaar is waarin je kans maakt om zwanger te worden (omdat je (enigszins) regelmatig ongesteld wordt) dan als het een jaar proberen zonder uberhaupt een cyclus is. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct